| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
luk006 renault geni - thalia Wałbrzych | 2006-08-08 20:18:00 Witam!
W ostatnim czasie "koledzy" w białych czapkach i niebieskich marynarach, czyli smutni panowie z wąsami zmuszają mnie do zakupu CB radyjka. Ponieważ jestem kompletnym laikiem w tej dziedzinie proszę Was o poradę. Jaki zestaw dobrać najlepiej dla początkującego i niezbyt wymagającego użytkownika? Na co zwrócić największą uwagę przy wyborze? Jaka antena będzie lepsza magnesowa czy też przykręcana? Dodam, że mieszkam w okolicy, w której jest dużo amatorów cudzej własności i nie chciałbym szybko pozbyć się radyjka oraz anteny. Ostatnio przeglądając Allegro wpadł mi w oko ten zestaw (nie ma co ukrywać - głównie z powodu ceny): Midland 1001z Co o nim sądzicie? Widzę, że na aukcji cieszy się dużym zainteresowaniem. Jeżeli nie ten zestaw to może ktoś z Was poleci mi inny zestaw w przyzwoitej cenie. Dodam jeszcze, że czasami wyjeżdżam za granicę i również chciałbym korzystać z radia (oczywiście do rozmowy z rodakami). Z tego co wyczytałem na forum musi ono mieć jakieś dodatkowe opcje. Jeżeli tak to prosze napiszcie jakie? Wiem, że większość tych pytań brzmi dla Was banalnie ale raz jeszcze podkreślę, iż jestem kompletną "nogą" w tej dziedzinie i nigdy nie miałem styczności z CB. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam luk006 [ wiadomość edytowana przez: luk006 dnia 2006-08-08 20:24:38 ] |
luk006 renault geni - thalia Wałbrzych | 2006-08-08 21:02:33 Wielkie dzięki za odpowiedź.
Podobno - tak twierdzi sprzedawca - antena nie wymaga dodatkowego strojenia. To mozliwe? |
luk006 renault geni - thalia Wałbrzych | 2006-08-09 08:35:26 Czyli sprzedający ściemnia twierdząc, że antena jest fabrycznie dostrojona? Na czym wobec tego polega strojenie anteny i ile ono kosztuje? |
luk006 renault geni - thalia Wałbrzych | 2006-08-10 00:11:17 Raz jeszcze dzięki za odpowiedź. Czyli jednym słowem mogę łykać radio z allegro bez większych obaw? |