Rdza pod drzwiami :/

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Jak widac na fotce troszke rdzy mi złapał. Z racji że przy zamknietych drzwiach nie widac tego miejsca postanowiłem z tym powalczyc sam.
Pytanie tylko jak najlepiej sie do tego zabrac. Najwiekszy problem to fakt że rdza jest tez pewnie pod uszczelką. Nie wiem czy ją ściągac a jesli tak to w jaki sposób? Mam farbe czerwoną taki sam odcien. Malowac nią od razu czy dac jakis podkład? Ile warstw? Dodam że raczej pędzelkiem to zrobie.

Co o tym myślicie?

nie zapomnij ściągnąć uszczelki też jest tam rdza

uuu... duzo roboty przed toba zioom to ognisko to najprawdopodobniej tylko wierzcholek gory lodowej. przerabialem ten temat niedawno... najlepiej posciagaj od razu wszytskie uszczelki wokol drzwi,tylnej klapy, listwy na dole... ja to robie tak: najpierw srubokrecik plaski i jade, zrywam te najluzniejsze warstwy rdzy, pozniej wiertarka z koncowka szlifujaca i jade do golej blachy... pozniej szmateczka i lecisz, pocujesz wszystko... na to podklad Motip (antykorozyjny) kilka cienkich warstw. na podklad dopiero lakierek kilka warstw i po problemie

A te uszczelki to jak są mocowane ? Na klej jakis czy wciskane tylko ? Trudno je zdjąć ?

[ wiadomość edytowana przez: quench dnia 2006-08-10 19:44:41 ]

A no to jest tylko wierzcholek góry jak poprzednik napisal.Zerknij sobie w te miejsca gdzie strzalki na zdjeciu zrobilem tzn pod wykładzine na podłoge.Oczywiscie pomijam juz podłuznice itd.Albo lepiej nie zagladaj

Uszczelki zdejmiesz bez problemu.sa wcisniete tylko na ta rynienke no i po lewej i prawej stronie trzyma je taka guma, kałczuk czy cos.Oderwij to poprostu.Da sie przylepic spoko z powrotem

Cytat:
2006-08-10 19:46:13, kaes pisze:
A no to jest tylko wierzcholek góry jak poprzednik napisal.Zerknij sobie w te miejsca gdzie strzalki na zdjeciu zrobilem tzn pod wykładzine na podłoge.Oczywiscie pomijam juz podłuznice itd.Albo lepiej nie zagladaj

ja mialem na mysli wierzcholek gory rdzy przy samych tych uszczelkach niestety... essi to esii reszta auta to juz caaaaaalkiem inna bajka