| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kozmin Lodz | 2006-08-01 11:53:56
Mozesz prosze jasniej, tak jak do laika?! |
Kozmin Lodz | 2006-08-01 12:33:27
jest gorzej - tzn, wlasnie sie dowiedzialem ze na calym bagnecie jest moze z 3mm oleju... |
Kozmin Lodz | 2006-08-01 12:42:05
sytuacja jest o tyle dziwna, ze przy przegladzie po 124kkm nie bylo dolewek, pozniej po 134kkm tez nie, wszystko w normie, a teraz jest 139kkm i bagnet prawie suchy, nie stwierdzilem jakiegos wycieku, samochod nie dymi, wiec nie wiem co jest... przez te upaly?! |
piwalek Carina E Sportswagon Kraków | 2006-08-01 13:00:02
Witam A kiedy kolega ostatnio olej wymieniał ? W tym modelu co 10 tys lub częściej przy agresywnej jeździe. Pozdrawiam |
Kozmin Lodz | 2006-08-01 13:03:10
tak jak pisze ostatnie przeglady (a wiec i wymiana oleju) byly odpowiednio po 124kkm, 134kkm a teraz jest na liczniku 139kkm, wiec do wymiany mi zostalo jeszcze kilka kkm. samochod nie jest mocno cisniety, moja dziewczyna nim jezdzi. Nie mam pojecia dlaczego tak nagle olej wyparowal?! |
piwalek Carina E Sportswagon Kraków | 2006-08-01 17:59:24 Jeżeli pojawiło się nagle to ja stawiam na wyciek ( np. koło filtra ).
Trzeba dobrze pooglądać silnik na kanale czy gdzieś nie jest mokry ( też chłodnicę oleju i rurki do niej ). Sprawdzić czy nie ma oleju w zbiorniku wyrównawczym i chłodnicy - to by była uszczelka np po przegrzaniu silnika - może dziewczyna nie zauwazyła . W tym silniku łatwo o przegrzanie.
Pozdro |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2006-08-01 18:35:35 Obejrzyj jeszcze przewody które idą do chłodnicy oleju z przodu za zderzakiem (przynajmniej u mnie w rollce tam są). Mi niedawno przerdzewiały tak że olej się dość mocno sączył, ale zauważyłem w porę plamki pod autem i nawet za dużo oleju nie ubyło. |
Kozmin Lodz | 2006-08-01 19:54:32
raczej patrzy na wskazniki i nie sadze zeby przegrzala auto. mam nadzieje ze to jakis wyciek ktory da sie bezproblemowo usunac i po sprawie, nawet nie chce myslec o remoncie silnika.... |
Kozmin Lodz | 2006-08-01 19:56:57
na razie bedziemy sprawdzac czy nie ma na oko jakiegos wycieku, a w sobote podjade do serwisu |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-08-02 10:29:50 Moze uszczelniacz wału, moze puscił oring na pompie olejowej....
Jezeli olej u nie brało wogole a teraz olej wyparował w ciagu kilku tys km to .....wiele moze byc powodow moze dziewcze upadło carinką na krawężnik, moze uderzyla w cos miska olejową, patrzyles pod spod auta czy jest sucho, obejrzyj miche olejową. Na jakim oleju jezdzisz ? a na jakim jezdziles przed wymianą, czy na takim samym czy zmieniales olej ..? pozdroweczka |
Kozmin Lodz | 2006-08-02 23:37:51
moje dziewcze jest dosc uwazne, w koncu to Jej samochod . Zobacze sie z Nia a wtedy i samochod ale dopiero w piatek... Z tego co mi mowi, to pod samochodem po dolewce jest sucho, przed odpaleniem auta sprawdza poziom oleju i od poniedzialkowej dolewki (pierwszej i jedynej) na razie ani nie ma sladow wycieku ani na bagnecie nie ubywa...
samochodzik kupilismy od pierwszego wlasciciela, wszystko udokumentowane i sprawdzone w kompie ASO, caly czas jezdzi na tym samym oleju - CASTROL TXT. jak bedziecie miec jakies pomysly to prosze napiszcie, jesli nie, to w sobote zawitam do serwisu i dam znac co tam ustala. rowniez pozdrawiam! |
midget TOYOTA DRIVER Carina E Opole | 2006-08-04 21:47:00 Muszę Cię zmartwić. Miałem to samo.Nie będę tu pisał ponownie. Poszukaj postu UWAGA!!!!!!!!
W każdym razie objaw z kontrolką to brak ciśnienia oleju. U mnie skończyło się na remoncie silnika za 2400. Jestem już po i końćzę docieranie. |
midget TOYOTA DRIVER Carina E Opole | 2006-08-04 21:48:24 aha.. przy spokopjnej jeździe po mieście też nie ubywało oleju, ale jak się bujnąłem 180 na uatostradzie Opole-Wrocław to we Wrocku bagnet wyglądał jakby go ktoś wylizał... |
midget TOYOTA DRIVER Carina E Opole | 2006-08-04 21:49:43 Skleroza- sprawdź auto od spodu. U mnie wywaliło CAŁY olej na spód . |
Kozmin Lodz | 2006-08-07 09:47:34 Kurde mam nadzieje ze to nie bedzie remont, po wizycie w serwisie raczej mnie nie zmartwili, ich zdaniem to uszczelniacz przy skrzyni biegow, robota prosta ale pracochlonna - trzeba wyjac skrzynie, w zwiazku z tym poczekam z tym do przegladu. Za robocizne krzykneli 240PLN, duzo?! Jak sadzicie?! |
midget TOYOTA DRIVER Carina E Opole | 2006-08-07 23:11:40 mało, mi powiedzieli za demontarz i montarz skrzyni 400. ale na Twoim miejscu pojechłabym do innego speca. Niestety okazuje się czesto, że w ASO wiedzą mniej niż inni, bo częśto mają praktykantów lub młodych niewyszkolonych pracowników. ZApytaj innego DOBREGO mechanika czy nieszczelność skrzyni możę powodowaćmruganie kontrolki oleju- moim zdaniem , nie.
Pozdrawiam. |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-08-08 10:38:05
moim tez nie, pompa oleju, panewki ....tu bym szukał |
Kozmin Lodz | 2006-08-09 11:41:52
zastanawia mnie jednak fakt, ze gdy kontrolka zaczela mrugac, sprawdzono olej - oleju praktycznie nie bylo, olej uzupelniono, kontrolka sie nie pali, w serwisie zdiagnozowali przyczyne wycieku oleju, stad dotad wszystko mi sie trzymalo kupy, czy jest jednak inaczej?! |