[k] kupie pompe olejowa do 2.0 dohc - badanie rynku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie

pewnie kilka sztuk będzie potrzebne jak co....

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

nie marcin, ja potrzebuje tylko jedna

egoista

Ja mam pompe nowke do DOHC, sprobuj dookreslic jaka ci potrzeba, to zobaczymy czy taka sama. Chce sprzedac po cenie rynkowej (znaczy takiej, jaka by byla jakby to mozna bylo dostac )

Witam!
Bolger, Ty kupiłes tą z Krosna, a ona nie pasuje do 2.0.
Bylem porównywałem, bo ja też ją kupilem na allegro, ale jako że nie pasowała to nie brałem.
Bimber, napisz co sie stalo z Twoją pompą, wieloklin?
Pozdrawiam!

Wik

nie wiem co sie stalo,pompe bede wyciagal w nastepny weekend bo teraz nie mam czasu ;/ a ogloszenie jest juz teraz bo chce wczesniej wiedziec ile mnie to moze kosztowac, jak beda ja mial na wierzchu to napisze dokladnie co sie stalo

W temacie pomp nigdy nie wiadomo (przynajmniej mi ) , a dwojki byly rozne. Co ci tam nie pasowalo ?

Pompy od 2.0 różnią sie smokiem, a ta co Ty masz jest zupełnie inna, ma mniejsze zebatki (mniejszą wydajność), inny rozstaw śrub i jest krótsza. Nie ma szans zeby pasowała do 2.0.
Gość nawet przy mnie dzwonił do Euro Moto Fan, bo to z tamtąd ją zamawiał ze 2-3 lata temu. Powiedzieli mu że na 90% to jest do 1.8 Dohc, po tym jak przeczytał im oznaczenia.
Wiec do 2.0 odpada.
Gdybym miał taką pompe to bym sie rozejrzał za 1.8 DOHC ;P
Moge Ci za nią dać 70zł, hehehe

Pozdro!

Wik

W Europie nie bylo 131 1.8 DOHC, to raz, dwa, że dwojek z tego co wiem byly rozne serie, trzy,że jak sie pozbywalem kiedys pomp używek do DOHCa, to pompa z 1.6 czy 1.8 byla identyczna jak ta z 2.0, a cztery, to ty sie o moja pompe nie martw, jakies miejsce na swiecie sie dla niej znajdzie i to nie za 70 zl

No tak, tyle że nie wiem skąd przypuszczenie że ta pompa co masz nówka - to od 131?
Na niej masz wybite jak byk FIAT 124......
Na mojej od 2.0 jest wybite FIAT 132.......
Wiec masz pompe od Fiata 124 a on występował w wersji 1800.
Ja obstawiam że ta pompa nie pasi do 2.0 i już ;P
Mam jeszcze jedną pompe od 2.0 jak ją przywioze to powiem Ci czy sie różni od pierwszej.
hehe.
Pozdrawiam!

Widze zes sprawe przemyslal. I dobrze.

Bardzo mozliwe, ze do ciebie nie pasi, szczegolnie, ze sam to sprawdzales (jezeli mowimy o tej samej pompie). Jednak, to ze jest na niej napisane Fiat 124, to jeszcze niczego nie przesadza - sadzisz, ze w Polsce w 2002 roku sprzedawana byla oryginalna fiatowska pompa dedykowana do Fiata 124 ? Ja juz wiele widzialem ciekawostek pod maska Fiata . Fiat 124 mial tez przecie 2.0, mialy tez go Fiaty 131, wersji silnikow 2.0 bylo sam wiesz ile ...

Dobra, zamiast sie spierac czy pasuje czy nie to zmierzyłem wysokość zebatki tłoczącej olej.
W mojej od 2.0 wysokość wynosi 40mm.
Teraz niech Bimber zmierzy jaka jest u niego.
Jezeli 40mm to Twoja pompa nie pasi, jeśli mniejsza to ....
I niech pomierzy rozstaw śrub mocujących (od końców otworów).
U mnie jest 70mm. W Twojej było miej o ile pamietam.
Nie zaprzeczam też że jakies wczesniejsze 2.0 mogły miec mniejsze zębatki.
Pozdrawiam!

Wik

Dobra, zamiast sie spierac czy pasuje czy nie to zmierzyłem wysokość zebatki tłoczącej olej.
W mojej od 2.0 wysokość wynosi 40mm.
Teraz niech Bimber zmierzy jaka jest u niego.
Jezeli 40mm to Twoja pompa nie pasi, jeśli mniejsza to ....
I niech pomierzy rozstaw śrub mocujących (od końców otworów).
U mnie jest 70mm. W Twojej było miej o ile pamietam.
Nie zaprzeczam też że jakies wczesniejsze 2.0 mogły miec mniejsze zębatki.
Pozdrawiam!

Wik

wysokośc zębatek w 2.0 była we wszystkich na 99% taka sama , natomiast w 1.3 , 1.4 , 1.6 były mniejsze - sprawdzone , zmierzone , miałem wszystkie pompy z tych dohców przed oczyma .
Co do pompy z 1.8 nie wiem , bo takiej nie oglądałem , ale myśle ze ma mniejszy wydatek od tej z 2.0 -czyli mniejszą wysokosc zębatek .

wszystkie pompy jakie oglądałem miały taki sam rozstaw śrób , a smoki pasowały wymiennie.

No widzisz, a ja widzialem takie pompy, co mialy niewymienne smoki. Oprocz tego byly wersje z dluga zebatka u gory, co wymagaly dluzszego napedu, i z krotka, co wymagala krotszego. Jednym slowem ciekawostki.

brakuje jeszcze z Argenty z płaska misą

a z resztą ja się nie znam

Ja tez sie nie znam. Nie wiedzialem, ze Fiat robil rzędową piątkę
z jedną pompą na cylinder