| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2006-08-08 22:45:50 hmmm, nie narzekam jak na razie. Glowny problem upatruje w braku stabilnosci zatrudnienia.
Obecnie uprawiam zawod dziennikarze, param sie tez nieco robotami, nazwijmy to - biurowo-komputerowymi. Zahaczam o administrację, ale i orpacowywanie stron www, od strony raczej wizualno-merytorycznej. By było zabawniej, ostatnio staje sie i budowlancem. Zarobki, jak na Lodz nie sa zle, niemniej powodoem do dumy i pelni zadowoleniea tez nie sa. Jakos tam wystarcza, potrzeby zaspokajam na biezaco lub prawie na biezaco. Perspektywy? A kto to wie?! A moze kiedts bede slawny? A moze nie? Moze zostane parkingowym? Na razie nie mysle o perspektywach, za to staram sie robic to co lubie - oraz zarobic jak najwiecej przy minimum wysilku. Moze gdybym dochrapal sie jakiegos mgr'a przed nazwiskiem i paru certyfikatow jezykowych byloby jeszcze lepiej... A moze wcale nie??? Czy to godne zycie? Hm... jestem uczciwy, zdrowy, lubie swoje zajecie, nie oplywam w dostatki, ale i nie cierpie w ascezie... tak, ja jestem zadowolony. Ja nie wyjezdzam. a na koniec tego nudnawego wywodu - gdyby ktos koniecznie musial zobaczyc efekty mojej dzialanosci, to odrobinke sie zareklamuje:tu czytaj, albo tu.... Albo idz do kiosku i odzaluj 6 zeta za miesiecznik "Mobile Internet"... No co, reklama dzwignia hanldu... no, i moja , a co!
ktos moze odniesc wrazenie, ze jestem lekko nieskromny... Tak, kurde jestem puszlkiem, gdyby mnie ktos nie znal. I fajnie mi z tym. ![]() [ wiadomość edytowana przez: adasco dnia 2006-08-08 22:47:11 ] |
Mariuusz SYMPATYCZNY GOŚĆ Ford Mondeo mk1 1.8 ... Hajnówka | 2006-08-08 22:52:08 operator maszyn CNC, czyli tokarki sterowane numerycznie |
1Bobo SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 `96 1.7i :) Warszawa | 2006-08-08 23:06:00 Weider ja tam wiele od Ciebie starszy nie jestem ale powiem tyle w zasadzie sa dwie drogi
Zostajesz w Polsce i uczysz sie, pracujes i predzej czy pozniej jakies pieniaze zarabiasz i jakos sobie tak zyjesz. Ja pracuje mniej od momentu kiedy zrobilem mature i teraz po jakis 4 latach gównianych robót gdzie jestes conajmniej "kiepsko" mam powiedzmy jako taka robote na jakis czas, nie narzekam. Druga droga ( raczej nie pochalam ) jechac za granice na pare lat myc gary i ....... wrocic do ochrony w Polsce za 800 zl majac prawie 25 lat na karku - SPALONY - chyba ze zostajesz za granica i przez 5 lat myjesz gary , 5 kolejne awansujesz na kelnera a po kolejnych 20 wracasz do Polski i jestes milionerem ( to wg niektórych) Jednym słowem ucz sie pracuj, a reszta sama przyjdzie. to moje zdanie. |
krzychuk SYMPATYCZNY GOŚĆ Laguna 1.8RT/VW T4 2 ... lublin | 2006-08-08 23:47:05 Ja osobiscie do tej pory pracowałem tylko na jednym stanowisku
Na całym etacie jaetem zatrudniony w jednym z lubelskich gimnazjów na stanowisku konserwatora.Robota ogólnie jest łatwa i lekka lecz porabani przełozeni (referentka aministracyjna) potrafi skutecznie z twojej lekiej i przyjemnej pracy zrobic kolejna wojne wietnamska.Zarobki nie sa moze najlepsze bo na reke wychodzi mi około 770zł ale trzyma mnie tam tylko pakiet socjalny z którego mozna uzyskac dodatkowe srodki.W chwili obecnej dodatko pracuje jako pracownik ochrony w lubelskiej firmie ochroniarskiej z której wyciagam około 500zł no i mam dodatkowo załozona działalnosc gospodarcza zajmujaca sie usługami elektroinstalatorskimi remontowo-budowlanymi choc z tej działalnosci jest najmniejszy dochód. chcesz gognie i uczciwie zyc to musisz maksymalnie 20 godzin tygodniowo spac z czego 12 przypada na niedziele Ale pomimo tego ze mam mozliwosc wyjechania do holandi za całkiem przyzwoite pieniadze w zyciu tego nie zrobie poprostu sie do tego nie nadaje |
arii82 MEGA ŁADZIARZ jest ETA była 21100/ ... Chełm/Kulik | 2006-08-09 06:26:18 Witam!
Moja przygoda z pierwszą pracą zaczeła siętuż po maturze, miejsca pracy były rózne, od wytwórni wafli po tartak. Wszędzie marne zarobki a a naginać trzeba vyło po 14 godzin. Postanowiłem wyjechać zagranicę, pół roku we włoskim cyrku ukazało realia "cudownego zachodu". Po powrocie atak na Warszawę, różne dorywcze prace na budowach (oczywiście na czarno), potem znajomek powiedział, że szukają pracy na Stacji Shela przy puławskiej, nie było źle. Zarobki były nie najgorze, dało się wyżyć. Ale nie mogłem się dogadać z moimi współlokatorami i wróciłem w swoje rodzinne strony. I tak już od prawie roku, pracuję na stacji autogazu w Chełmie, zarobki nie są najgorsze, wypracowuję norme godzin. Od września przechodzę na inny system płacowy, będę miał płacone z każdego sprzedanego litra gazu, po przeliczeniu nie wygląda to najgorzej.
W Polsce da się żyć, tylko tego trzeba chcieć! |
Sp4rkY SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2'110-2 1,5 MPI Siedliszcze [LUB.] | 2006-08-09 07:17:41 teoretycznie moja obecna praca jest bardzo "dobra, przyszłościowa.."
pracuje w UG Siedliszcze moja/nasza www gdzies tam jest moj zakres obowiazkow, tu go przytocze: ZADANIA MERYTORYCZNE 1. Przygotowywanie i wydawanie decyzji w sprawie budowy nowych przyłączeń wodociągowych i kanalizacyjnych. 2. Kontrolowanie stanu czystości w osadzie Siedliszcze oraz przygotowywanie decyzji nakazujących uporządkowanie posesji ich właścicielom lub użytkownikom. 3. Obsługa informatyczna urzędu. W ZAKRESIE DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ 1. Ewidencjonowanie działalności gospodarczej 2. Przygotowywanie decyzji na prowadzenie, rozszerzanie i cofanie zezwoleń na prowadzenie działalności gospodarczej. 3. Inicjowanie kontroli handlu, usług i drobnej wytwórczości oraz współdziałanie w prowadzeniu kontroli państwowej, sanitarnej i wykorzystanie wyników kontroli w celu usprawnienia działalności placówek handlowych i usługowych a także ochrony interesów konsumentów. 4. Prowadzenie ewidencji sieci handlu i usług. 5. Dokonywanie w razie potrzeby analiz w zakresie zaspokajania potrzeb mieszkańców gminy w sferze handlu i usług. 6. Ustalanie godzin działania placówek handlowych i gastronomicznych. 7. Wydawanie i cofanie zezwoleń na sprzedaż napojów alkoholowych. 8. Kontrola placówek handlowych w zakresie prawidłowości sprzedaży napojów alkoholowych zgodnie z posiadanymi zezwoleniami. 9. Prowadzenie spraw związanych z działalnością komisji ds. przeciwdziałania alkoholizmowi. 10. Organizacja oraz prowadzenie gminnych targowisk oraz rozliczanie inkasenta z opłaty targowej. W ZAKRESIE OCHRONY ZDROWIA 1. Współdziałanie z Zespołem Opieki Zdrowotnej i innymi placówkami ałużby zdrowia w zakresie: badań profilaktycznych ludności, szczepień ochronnych oraz walki z chorobami zwłaszcza o charakterze epidemiologicznym; przedsięwzięć dotyczących stanu sanitarnego na obszarze gminy. W zakresie kultury i sztuki, kultury fizycznej i sportu, oświaty i wychowania. 1. Załatwianie spraw związanych z tworzeniem, działalnością i likwidacją bibliotek publicznych. 2. Planowanie zadań w zakresie upowszechniania kultury, określania zasad i sposobu ich realizacji orz nadzór nad ich realizacją. 3. Współpraca z jednostkami gospodarki uspołecznionej oraz organizacjami społecznymi w zakresie upowszechniania kultury i współdziałanie w ich realizacji. 4. Organizowanie placówek upowszechniania kultury, określanie ich nazw i przedmiotu działania oraz nadzorowania ich działalności w porozumieniu z Wojewódzkim Domem Kultury. 5. Opracowywanie projektu statutu dla bibliotek i placówek upowszechniania kultury. 6. Egzekwowanie od placówek kultury informacji o realizacji zadań statutowych a także wizytowanie placówek w zakresie działalności programowej, dyscypliny, organizacji pracy oraz wydawania wiążących zaleceń. 7. Organizowanie okolicznościowych imprez kulturalnych. 8. Współdziałanie w rozwoju kultury fizycznej ze stowarzyszeniami kultury fizycznej oraz udzielanie im pomocy w realizacji zadań. 9. Wykonywanie innych prac zleconych przez przełożonych. Ogólne zasady postępowania Do obowiązków pracownika samorządowego należy w szczególności: 1. Przestrzeganie prawa 2. Wykonywanie zadań urzędu sumiennie ,bezprawnie i bezstronnie 3. Przestrzeganie dyscypliny pracy i terminowości załatwiania spraw 4. Zachowanie tajemnicy państwowej i służbowej 5. Zachowanie uprzejmości i życzliwości w kontaktach ze zwierzchnikami, współpracownikami oraz w kontaktach z interesantami 6. Przestrzeganie przepisów bhp i p.poż. 7. Dbanie o mienie społeczne, ład , porządek. Estetykę miejsca pracy. 8. Zachowywanie się z godnością w miejscu pracy i poza nią. ... po za tym zostałem przydzielony do GKRPA
pracuje tu chyba ponad 3 latka +- od 2 mies. niepracuje juz w MEDICA POLAND - Centrum Rehabilitavji, gdzie chcialem sobie dorobic poprostu na paliwko do ładnej , niestety sa tam takie warunki pracy ze nic niepowiem
wcześniej jeszcze u nas w SP (czasami nawet dawali mi uczyc dzieciaki )
a prywatnie to jeszcze serwis (domowy) agd, rtv, sat, gsm
wiecej grzechow nie pamietam ![]() |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2006-08-09 12:42:10 kilka główne to OPS i NZOZ pobocznie jeszcze stróżówka czasami , kierowcowanie i takie tam rózne o których sie nei mowi w tym kraju |
Mariuusz SYMPATYCZNY GOŚĆ Ford Mondeo mk1 1.8 ... Hajnówka | 2006-08-09 16:04:11
ja też lubię swoją pracę, region w sumie ten sam pracuje 3 miesiąc, jutro będę miał drugą wypłatę, za pierwszy miesiąc dostałem 1132 zł |
Weider SYMPATYCZNY GOŚĆ samara sosnowiec | 2006-08-09 20:52:02 a jaka jest srednia krajowa? |
Mariuusz SYMPATYCZNY GOŚĆ Ford Mondeo mk1 1.8 ... Hajnówka | 2006-08-09 22:36:22
znalezione w internecie czy do końca prawdziwe?? co o tym sądzicie?? |
Tomatol ..... | 2006-08-09 22:39:29 Po szkole szykowałem się na prace na statku (motorzysta) jakoś nie wypaliło i pracuje w firmie rodzinnej na zarobki nie narzekam średnio 1400-1700zł czas pracy 10-12g |
Mariuusz SYMPATYCZNY GOŚĆ Ford Mondeo mk1 1.8 ... Hajnówka | 2006-08-09 22:43:53 a co robisz dokładnie?? |
Tomatol ..... | 2006-08-09 22:47:53 Woże materiały na elewacje kleje styropiany farby itp i czasami pomagam przy elewacji |
Mariuusz SYMPATYCZNY GOŚĆ Ford Mondeo mk1 1.8 ... Hajnówka | 2006-08-09 22:49:00 praca tylko w sezonie czy cały rok?
|
Tomatol ..... | 2006-08-09 22:50:01 w sezonie jest najwięcej zimą też jest praca w środku meszkania |
Mariuusz SYMPATYCZNY GOŚĆ Ford Mondeo mk1 1.8 ... Hajnówka | 2006-08-09 22:51:29 ale masz ZUS tak? |