MotoNews.pl
12Instalacja gazowa wrocław (204239/0) - PT

Instalacja gazowa wrocław

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
szukałem szukałem i nic nie znalazłem na temat tego gdzie dobrze założą we wrocławiu instalację gazową do omegi b kombi 2.0 8V byłem u 3 gazowników i wpychaja na chama sekwencje bo i naczej to nie bedzie jezdzic .
moze którys z Kolegów mi kogos poleci dobrego i w miare taniego oczywiscie .
jesli gdzies jest w miare aktualny taki temat to z góry przepraszam .

2.0 8V to dobrze jezdzi na zwykłym gazie. A u jakich gazowników byłes ??

Jakart na legnickiej tam wogóle nie chcieli słyszec o montowaniu zwykłej
na pięknej nie pamietam jak firma sie nazywa to powiedzieli ze owszem moga zamontowac ale nie daja gwarancji ze nie bedzie strzelało
a na robotniczej na terenie archimedesu to odrazu zew tylko sekwencja i nic innego

Jakart to srednia firma. W archimedesie w unigasie kolesie montuja ale rozmawialem z nimi pare razy to do v6 srednio chcieli zie zabierac. Na pieknej nie znam zadnej firmy. Podlec na Grabiszyńska 231 ef wjezdzasz tak jak bys wjezdzal na orlen i pozniej zawijasz w prawo i w lewe i taka droga kostka brukowa i po lewej stronie duzy ladny budynek. Albo podskocz do agaz na gnieznienskiej teren gieldy. Jak oni ci nie zamontuje zwyklego gazu to juz sam nie wiem. To sobie sam zalozy Tak jak ja tylko ze ja do v6

Przyjedź do mnie.1800 z butlą w "kole"

To tak samo jak by zamontował sekwencje we wrocławiu Doliczajac koszt paliwa. tym bardziej ze droga Wrocław - Gdanska jest paskudna. Dwa dni wyjazdu wiec dwa dni straty jesli ktos pracuje. Czyli koszt instalacji 2 gen to sekwencja do V6.

Cytat:
2008-01-19 12:31:24, homer171 pisze:
To tak samo jak by zamontował sekwencje we wrocławiu Doliczajac koszt paliwa. tym bardziej ze droga Wrocław - Gdanska jest paskudna. Dwa dni wyjazdu wiec dwa dni straty jesli ktos pracuje. Czyli koszt instalacji 2 gen to sekwencja do V6.

Chyba żartujesz???!!!Sekwencja do V-szóstki to koszt około 4 tyś do 5 tyś. A do 2 L 8 zaworów to 2800zł.Więc nie mów że przyjazd do Gdańska to taki wielki koszt. Tylko jest to bez sensu jechać tyle km.Również nie popieram takich rzeczy.Przecież jak nie we Wrocławiu to w okolicy napewno można zamontować inst.gaz.
Pozdr.

[ wiadomość edytowana przez: abigaz dnia 2008-01-19 13:16:34 ]

Np. Mnie instalacja gazowa do V6 z reduktorem KME glod wyniesie ok 2500 tys. Wiec 4-5 tys to troche wygurowana cena. Za tyle to zamontuje sobie spokojnie Prinsa i jeszcze mi zostanie. A montaz instalacja normalnie nie kosztuje 2800 mozna znalesc taniej. Ja tez nie popieram wyjazdów takich aby zamontowac intalacje gazowa ale czesto jest tak ze wielu nie porafi poprawnie zamontowac i trzeba szukac troche dalej niz w swojej miejscowosci.

Wiele warsztatów (przewaga) montuje szmelc, tj mało wydajne i niestabilne ciśnieniowo reduktory, badziewne elektrozaworki nazywane wtryskiwaczami, często wiedza monterów jest mizerna. Dobór komponentów na zasadzie tanie graty, aby jakoś jechało i efekt mamy na LPG forum, wysyp postów z problemami aut po montażu.

No ja wiem. Tylko ze ja sam sobie montuje cała instalacje.
Stag 300 Valtec czerwone bfc reduktor kme gold dysze w kolektorze nawiercone jak wtryski benzynowe. To Jest słaby osprzet ??

[ wiadomość edytowana przez: homer171 dnia 2008-01-19 18:16:42 ]

Cytat:
No ja wiem.

Wiem, że wiesz
Cytat:
To Jest słaby osprzet ??

Dobry. Jaką masz temperaturę gazu przy tzw normalnej jeździe, a jaką przy max bucie??? tak tylko pytam. Gold na 6 czy na 8???

Jeszcze to wszystko nie działa. Dzisiaj zalozyłem cała wiazke wtryski juz mam nawiercone ze starego auto. Butle bede miał zamontowana na poczatku tygodnia. Reduktor bedzie bardzo blisko od weza wychodzacego z silnika. Tylko teraz sie zastanawiam gdzie zalozyc reduktor bo teraz mam dodatkowa pompe wody w ktorym to miejscu w starym aucie miałem zamontowany reduktor. Gold bedzie na 8. A ze nie mam zbyt wiele czasu na montaz bo w ciagu tygodnia jestem na wyjazdach. Dlatego tak dlugo sie to przeciaga. Problemu z temperatura nigdy nie miałem w starym aucie czyli 2.5 temperatura zawsze była 80 stopni na reduktorze. Teraz bedzie załozony blizej tych wezy wiec bedzie jeszcze szybciej nie nagrzewał i trzymał temperature.

[ wiadomość edytowana przez: homer171 dnia 2008-01-19 18:27:56 ]

Cytat:
Problemu z temperatura nigdy nie miałem w starym aucie czyli 2.5 temperatura zawsze była 80 stopni na reduktorze. Teraz bedzie załozony blizej tych wezy wiec bedzie jeszcze szybciej nie nagrzewał i trzymał temperature.

Miałem na myśli temperaturę gazu

Wszystko oscylowało w granicach 80 stopni na reduktorze i taka sama temp była gazu mniej wiecej. nie było zadnych spadków czym szybciej jechałem.

Cytat:
2008-01-19 18:26:23, homer171 pisze:
Jeszcze to wszystko nie działa. Dzisiaj zalozyłem cała wiazke wtryski juz mam nawiercone ze starego auto. Butle bede miał zamontowana na poczatku tygodnia. Reduktor bedzie bardzo blisko od weza wychodzacego z silnika. Tylko teraz sie zastanawiam gdzie zalozyc reduktor bo teraz mam dodatkowa pompe wody w ktorym to miejscu w starym aucie miałem zamontowany reduktor. Gold bedzie na 8. A ze nie mam zbyt wiele czasu na montaz bo w ciagu tygodnia jestem na wyjazdach. Dlatego tak dlugo sie to przeciaga. Problemu z temperatura nigdy nie miałem w starym aucie czyli 2.5 temperatura zawsze była 80 stopni na reduktorze. Teraz bedzie załozony blizej tych wezy wiec bedzie jeszcze szybciej nie nagrzewał i trzymał temperature. [ wiadomość edytowana przez: homer171 dnia 2008-01-19 18:27:56 ]

Jeżeli jest to inst. używana to czy będziesz miał ją wbitą do dowodu rej.??? Raczej wątpię,no chyba że masz kogoś w urzędzie komunikacyjnym.Teraz rozumiem dlaczego 2500 za inst.

Cytat:
2008-01-19 20:28:00, abigaz pisze:
Jeżeli jest to inst. używana to czy będziesz miał ją wbitą do dowodu rej.??? Raczej wątpię,no chyba że masz kogoś w urzędzie komunikacyjnym.Teraz rozumiem dlaczego 2500 za inst.

Abi używaną można mieć za 1000zł, 2500 kosztuje nówka ze sklepu, jeszcze pachnącą fabryką

Cytat:
2008-01-19 20:29:42, Immo pisze:
Abi używaną można mieć za 1000zł, 2500 kosztuje nówka ze sklepu, jeszcze pachnącą fabryką

Raczysz żartować !!! A gdzie montaż ???

[ wiadomość edytowana przez: abigaz dnia 2008-01-19 20:32:52 ]

po to sie kupuje narzedzia za setki zlotych zeby montaz byl gratis

pakowanie do c20ne czegoś więcej niż 2. gen to marnotrawienie kasy (chyba że ma się wtrysk za friko )

Co do używanej instalki to też idzie załatwić
Wyrywasz używaną instalkę za ~300-400, papiery afair ~200, montaż z przewodami, beczułkami i pierdołami do tego i spokojnie mieścisz się poniżej tysiaka.

Cytat:
2008-01-19 21:44:04, zork pisze:
pakowanie do c20ne czegoś więcej niż 2. gen to marnotrawienie kasy (chyba że ma się wtrysk za friko ) Co do używanej instalki to też idzie załatwić Wyrywasz używaną instalkę za ~300-400, papiery afair ~200, montaż z przewodami, beczułkami i pierdołami do tego i spokojnie mieścisz się poniżej tysiaka.

Ja na przykład nie bawię się w używki.