China World

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy kupując produkty zwracacie uwagę gdzie zostaly wyprodukowane? Jak sprawuje sie Was sprzet (rtv, agd itp) nie ma sie oszukiwac chinskiej produkcji? Czy ktos w ogole natrafil na cos innego w marketach? Osobiscie wkurza mnie to ze kupujesz znanej marki radio np panasonic lub laptopa asusa a tak naprawde to nie ma to za duzo wspolnego z marka sprzed kilku lat.

[ wiadomość edytowana przez: versus dnia 2006-08-10 14:40:59 ]

jak dla mnie to juz nie te czasy, kiedy chinskie produkty odstawaly od reszty negatywnie jakoscia...

czyli bez obaw wsiadlabys do chinskiego samolotu ktory bylby o polowe tanszy od produkowanych obecnie

Z samolotami to akurat teraz w każdym strach

Co natomiast w ogóle do sprzetów itd to niestety chyba coraz więcej firm nawet tych renimowanym idzie w ilość nie jakość.
Nawet ciuchy, kiedys jak sie kupiło firmowe spodnie to były na lata a teraz, przynajmniej ja raz kupiłam i po pierwszym praniu nadawało sie tylko do podłogi, a mam np bluzke z "rynku" którys sezon mi służy i nic sie nie dzieje.

Z chińskimi produktami to nie do końca jest prawdą że są gorsze jakościowo,zalewają świat swym produktem gdyż robocizna u nich jest śmiesznie tania a skoro tak jest to liczące się koncerny otwierają u nich swe zakłady aby produkować taniej gdyż ten sam produkt wytwarzany np.w Europie musiałby byc kilkakrotnie droższy z pwodów wysokiej robocizny i tym samym nie znalazłby nabywców.A tak nawiasem mówiąc to świat staje się globalną wioską i gdybyśmy my Polacy zaoferowali takie warunki współpracy jakie oferują Chińczycy zachodnim koncernom to nie moglibyśmy się ogonic od roboty tyle ze nie są naszą ofertą zainteresowani na wysokie koszty wytwarzania oraz biurokrację nie do pokonania w załatwianiu wszelkich formalności.

Polacy robia ponic ladne i tanie bombki choinkowe

Tak, nawet niedaleko mnie jest zakład gdzie coś takiego robią.

heh a ja jestem zadowolony ze na ziemi sa ludzie ktorzy robia badziewie za mala kase
bo to badziewie mozna troche przerobic i jest lepsze
wezmy np kule dyskotekowa ktora kosztowala 30 zl
made in china
male dziadostwo
ze slaba zarowko
bierze sie wywala tamata zarowk wsadza sie wiekszej mocy i jest gites

Cytat:
2006-08-10 22:13:49, storm pisze:
Tak, nawet niedaleko mnie jest zakład gdzie coś takiego robią.

tak jak koło mnie, ok 18km w Złotoryji też jest tzw zagłębie bombkowe

70% podzespolow w autach jest "Made in China"

Cytat:
2006-08-11 07:50:54, Quattro pisze:
70% podzespolow w autach jest "Made in China"

w jakich ?
moze w suzuki :/
u mnie na co nie popatrze to made in germany

hehehe w BMW

Cytat:
2006-08-11 13:27:03, Quattro pisze:
hehehe w BMW

no to ja sie nie dziwie
co jest w betach ze wszyscy mlodzi ludzie ze wsi je kupuja ?
moze chca zablysnac tym ze to duzo pali a w rzeczywistosci jest na gaz
tak wiem moim zdaniem najlepsze sie niemiesckie i amerykanskie auta
te wozy maja dusze

nie wiem... ale ja nie chce E36 a juz na pewno naprawiac...

Właśnie przez tych, którzy kupują BMW po to, żeby był szpan, to normalny człowiek, któremu najzwyczjniej się podobają te wozy, zastanawia się dlaczego te wszystkie drechy i wieśniaki, to BMW wybrali

Dla mnie z samochodów to liczą się dwie marki: Audi i BMW

Cytat:
2006-08-11 13:45:48, davidos88 pisze:
Właśnie przez tych, którzy kupują BMW po to, żeby był szpan, to normalny człowiek, któremu najzwyczjniej się podobają te wozy, zastanawia się dlaczego te wszystkie drechy i wieśniaki, to BMW wybrali Dla mnie z samochodów to liczą się dwie marki: Audi i BMW

W audi masz duzo podzespolow z vw
rodzina vw rzadzi audi i vw
skoda i seat tylko wymyslaja auto a podzespoly w czesci sa wlasnie z audi i vw

lol
z ciekawosci zobaczylem pod klawiaturke i mam napis:
MADE IN CHINA

na seacie i szczegolnie na skodzie mozna sie ladnie przejechac w przypadku jakosci czesci...

Cytat:
2006-08-11 14:12:27, Quattro pisze:
na seacie i szczegolnie na skodzie mozna sie ladnie przejechac w przypadku jakosci czesci...

jak narazie mialem tylko problem ze skrzynia biegow pochodzenia fabryki seata
teraz jest z golfa 3 i jest ok

norma..

Ciekawe kiedy bedziemy lali chinskie paliwo