Tweeter-jak sie do niego dostać?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukałem troche po forum ale nic konkretnego nie znalazłem. Tak wiec przestał mi grać tweeter od strony kierowcy i nie wiem jak sie do niego dobrać? W instrukcji jest napisane ze na tym palstiku co jest głośnik na dole powinna być zaślepka. Odkrecam i wyciągam. No proste. Tylko że ja nie mam tam zadnej zaslepki. I nie wiem jak sie dobrać do głośnika bo być może wtsarczy podłączyć kabelek i bedzie OK. Ale nie wiem dlatego chce to sprawdzić. Trzeba ten plastik jakoś podważyć czy coś?

Jezeli dobrze rozumiem to chodzi Tobie o ten "przy" lusterku jezeli tak to musisz wziasc plaski srobokret i podwazyc go, proste i latwe
Pozdrawiam

ON JEST PRZY LUSTERKU ALE WEWNATRZ SRUBOKRET PLASKI I SCHODZI I TAM WSZYSTKO POZNIEJ MASZ NA WIERZCHU PROSTE JAK JEBA....

Ja u siebie wyjmowalem jeden ciagnac za niego od strony szyby w strone kierownicy - wtedy wyskoczyly plastikowe "srubo-kliny" z dziurek i zdjalem z "zawiaso-zaczepu" od strony maski. Drugi nie chcial pojsc w ten sposob, ale poszedl w odwrotny: pchalem go z calej sily w strone maski i zdjalem z "zawiaso-zaczepu" po czym dopiero pozniej puscily plastikowe "srubo-kliny". U mnie wszystko zalezy od tego ile poprzedni debilowlasciciel sie szarpal z poszczegolnymi czesciami w samochodzie i stad rozne metody otwierania niektorych rzeczy. Np z klamkami gumowymi nie mialem zadnych problemow przy zdejmowaniu okladziny drzwi a to dlatego ze wszystkie mialem polamane... Przy tweeterach tez bylem zaskoczony... oba byly wyrwane lacznie z zawiasami przytrzymujacymi je

Kurcze ale to banalnie proste. Aż mi teraz wstyd ze pytałem. No nic złapałem ten plastik i wydarłem. Znaczy palcami od szyby odszedł a potem to już z górki poszło. Nic nie połamałem i okazało sie ze mam złączke rozłączoną.
Dzięki za pomoc.