Przestawiona Łada 2107

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam następujący problem moja ładna jest przestawiona Doradzcie mi co zrobic bo mnie strasznie denerwuje to sciąganie na lewą strone Da sie wogóle to jakoś zrobić swoim sposobem czy jedynie zakład blacharski ile to bedzie kosztowało ?
Z góry dzięki

skąd wiesz że jest przestawiona???? może sciąganie wynika ze złego ustawienia geometri zawieszenia??? nawet krzywe auto mozna zwieszeniem tak ustawić że jeździ prosto.

Cytat:
2006-08-09 10:02:25, rogacek pisze:
skąd wiesz że jest przestawiona????

Bo to poprostu widać szczególnie na kanale (wiem ze most sie przesuwa ale nie tyle jest jakieś 4- 5 cm róznicy miedzy przednim kołem a tylnym )

Cytat:
(wiem ze most sie przesuwa ale nie tyle jest jakieś 4- 5 cm róznicy miedzy przednim kołem a tylnym )

A może masz zgnity uchwyt drązka reakcyjnego?

Cytat:
2006-08-09 10:24:28, arii82 pisze:
A może masz zgnity uchwyt drązka reakcyjnego?

To napewno nie !!!

Ja tez tak mam, lewe kola jada równo za sobo a na prawych jest 1-2 roznicy. Mnie nic nie sciąga.

Cytat:
2006-08-09 10:14:27, Krzychu85 pisze:
Bo to poprostu widać szczególnie na kanale (wiem ze most sie przesuwa ale nie tyle jest jakieś 4- 5 cm róznicy miedzy przednim kołem a tylnym )

jedz na geometrie i sprawdz stan belki, czy sprezyny nie właza czy amory całe i stabilizator

Cytat:
2006-08-09 12:37:11, arsen pisze:
jedz na geometrie i sprawdz stan belki, czy sprezyny nie właza czy amory całe i stabilizator

spręzyny są na swoim miejscu ( jedyne co to siedzi na duu) amory też ok stabilizator w porządku auto było uderzone w prawy przud tzn gościu ładą wyprzedzal żuka a kierowca żuka tego nie zauważył i skręcił w lewo łada sie w niego wbilą i go przewróciła

Cytat:
2006-08-09 13:43:29, Krzychu85 pisze:
spręzyny są na swoim miejscu ( jedyne co to siedzi na duu) amory też ok stabilizator w porządku auto było uderzone w prawy przud tzn gościu ładą wyprzedzal żuka a kierowca żuka tego nie zauważył i skręcił w lewo łada sie w niego wbilą i go przewróciła

to proponuje ciagnik c -360 zaczepiony na prawym przodzie i szarpniecie sa 2 opcje 1(najbardziej prawdopodobna) auto sie rozleci
2(optymistyczna ale małoprawdopodobna) auto sie nastawi

podłóznice sie wygły

Cytat:
2006-08-09 13:51:36, arsen pisze:
to proponuje ciagnik c -360 zaczepiony na prawym przodzie i szarpniecie sa 2 opcje 1(najbardziej prawdopodobna) auto sie rozleci 2(optymistyczna ale małoprawdopodobna) auto sie nastawi podłóznice sie wygły

a za co zaczepić linę ? bo tego że sie rozleci to sie specjalnie nie boje ładna ma dość zdrową blache

Cytat:
2006-08-09 14:18:05, Krzychu85 pisze:
a za co zaczepić linę ? bo tego że sie rozleci to sie specjalnie nie boje ładna ma dość zdrową blache

nie ma auta które by to wytrzymało jedz do znajomego blacharza on ci to zrobi sa potrzebne takie specjalne zaciski które przypina sie w miejscach an nei wyznaczonych(najmocniejsz emiejsca zgrzewu)samemu nie radze bo auto stracisz...

Cytat:
2006-08-09 14:33:58, arsen pisze:
nie ma auta które by to wytrzymało jedz do znajomego blacharza on ci to zrobi sa potrzebne takie specjalne zaciski które przypina sie w miejscach an nei wyznaczonych(najmocniejsz emiejsca zgrzewu)samemu nie radze bo auto stracisz...

Arsen nie takie rzeczy z kumplami robilismy fiat siena znajomego do dziś jeździ ale napewno sam tego nie zrobie

Ja bym sie udal na goemetrie i zbierznosc - tak jak przedmowca - nawet krzywe auto da sie tak ustawic ze jedzie prosto !

Byc moze ze bela pod silnikiem jest krzywo, wahacze krzywe -nie wiem to gdybanie, ale na geometrii powiedza odrazu co jest i w ktora strone - i wtedy albo nastawia, albo powiedza gdzie i za co ciagnac.

Cytat:
2006-08-09 17:35:03, Krzysztof-Fleszer pisze:
Ja bym sie udal na goemetrie i zbierznosc - tak jak przedmowca - nawet krzywe auto da sie tak ustawic ze jedzie prosto ! Byc moze ze bela pod silnikiem jest krzywo, wahacze krzywe -nie wiem to gdybanie, ale na geometrii powiedza odrazu co jest i w ktora strone - i wtedy albo nastawia, albo powiedza gdzie i za co ciagnac.

a jak myśłicie ile by kosztowalo u blacharza nastawienie auta ?

Cytat:
2006-08-09 19:08:33, Krzychu85 pisze:
a jak myśłicie ile by kosztowalo u blacharza nastawienie auta ?

zalerzy od blacharza ja dałem za robote po czołówce 300zł..ale po roku na progach juz rdza była....

Cytat:
2006-08-09 19:19:06, arsen pisze:
zalerzy od blacharza ja dałem za robote po czołówce 300zł..ale po roku na progach juz rdza była....

Ale moja ładna jest cała tylko przestawiona jak myśłicie wiecej niż 150 zł ??