President New Alasca???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chcę zakupić zestaw Cb nie mogę się zdecydować co do anteny(z radiem jest podobnie) Myślałem a New Alasca proszę o opinię na jej temat. Chcę zamontować ją na stałe ale nie wiem do końca czy to dobry wybór a może polecicie coś lepszego w tej cenie (ok 130 zł) Proszę o pomoc!!!

Kolego
Coś lepszego może ci nie doradze.
Ale powiem tak: zastanów sie nad LEMM AT-1700 lub LEMM MAGNUM AT-72, te dwie anteny są tańsze a dobre, łatwo sie stroją i łatwo sie montuje. a reszte kasy dołóż sobie do RADIA. Takie jest moje zdanie. Ja śmigam na LEMM AT-1700 i moim zdaniem jest bardzo dobra ( jedyna wada to takia że ma miękki bat i przy większej prędkości czyli ok. 100 km/h sie wygina ale to nie przeszkadza) Także ja proponuje właśnie tą antene a reszte kasy w radio włożyc.
Powodzenia

Dzięki za radę narazie nie jestem na nic knkretnego zdebydowany poprostu szukam nigdy nie widziałem żeby ktoś polecał anteny Lemm ale wcale nie neguje ich zalet myślałem tylko żeby wybrać presidenta bo to znana i solidna firma ale skoro Lemm jest też ok to rozwarzę Twoją propozycję!!

ja ci kolego jeszcze powiem tak. President to dobra firma i mają dobre rzeczy ale ja ci polecam jednak tą antene co napisałem ci wczesniej. Ona jest tania no i dobra. ta antena co sie pyttasz z tego presidenta tez jest dobra ale po co kupowac droższą ? kup sobie tą antene co poleciłem (LEMM AT-1700) a jak radio chcesz to właśnie radio kup presidenta. Chyba że też chcesz niedrogie radio to kup UNIDENA 520XL bo to jest prawie to samo co JOHNY II. A jak chcesz drogie radio to kup radio PRESIDENTA" WALKER " ale ono kosztuje 690 zł. więc radze coś innego sobie popatrzec.

ja ci kolego jeszcze powiem tak. President to dobra firma i mają dobre rzeczy ale ja ci polecam jednak tą antene co napisałem ci wczesniej. Ona jest tania no i dobra. ta antena co sie pyttasz z tego presidenta tez jest dobra ale po co kupowac droższą ? kup sobie tą antene co poleciłem (LEMM AT-1700) a jak radio chcesz to właśnie radio kup presidenta. Chyba że też chcesz niedrogie radio to kup UNIDENA 520XL bo to jest prawie to samo co JOHNY II. A jak chcesz drogie radio to kup radio PRESIDENTA" WALKER " ale ono kosztuje 690 zł. więc radze coś innego sobie popatrzec.

Presidenta to Radia warto kupowac, a antena ci nic niedaje i zakupisz rownie dobra w nizszej cenie.
president = prestiz = cena

Dobra chyba się przekonałem a jak jest z długością kabla w lemm AT 72 i AT 1700 bo zestaw chcę założyć do passata combi i jak mierzyłem trzeba mi ok 4,5 m kabla a ciężko o antenę z takim kablem.

sorry ze tak późno odpowiadam ale bylem na wakacjach

Długośc kabla to aj niewiem jaka jest i chyba niebedzie 4,5 metra. pomysl sobie i moze uda ci sie zamontowac bliżej to radio. a jak nie to wiertarka w dłoń hehe

Ew. pozostaje przedluzenie przewodu

Właśnie a co z przedłużeniem przewodu czytałem kiedyś o tym na forum ale nie polecano takiego zabiegu.
Mi też się wydaje że to obetnie zasięg ale nie mam pojęcia??
I jak jest wtedy ze strojeniem bo podobno też są problemy???