Przeciek od strony kierowcy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć jestem nowym uczestnikiem tego oto forum . Mam samarke którą coś gryzie ponieważ od strony kierowcy pod dywanikiem jest mokro wiem niemam pojęcia z kont ta woda .Bardzo mnie to niepokoji . Mam wrażenie że to gdzieś koło pedałów kapie chodz tego niewidać . Najdziwniejsze jest to że dywanik z zewnątrz jest suchy a pod nim jest woda. Czy ktoś miał już może taki problem . Prosze o pomoc.

Niewiem jak to wygląda w samarce ale zapewne jak w większości aut woda cieknie ci w miejscu gdzie linka(otwierania maski ) wychodzi z kabiny do komory silnika w tym miejscu znajduje sie taka gumowa osłona byc może wyskoczyla.

prawdopodobnie cieknie Ci plyn chlodzacy z zaworu nagrzewnicy badz z samej nagrzewnicy... szukaj przy pedal gazu po prawej stronie

A może to dziura w podłodze, a może cieknie przez uszczelkę od szyby? Różnie bywa

nagrzewnica - zawor jest na przegrodzie za kolumna srodkowa, zobacz jak wyglada uszczelka pod skrzynka bezpiecznikow, tam tez moze leciec sobie, linki otwierania maski to bym nie podejrzewal, predzej dziure w przegrodzie/podlodze

W komorze silnika pod modułem a bliżej lewego koła wchodzi do wnętrza wiązka przewodów elektrycznych. U mnie woda się lała po przewodach. Spływała pod dywaniki. Najlepiej skoro jeszcze lato wyjąć przednie fotele, wykładzinę i wygłuszenie. Zamknąć się z lampką w środku a pomocnik niech leje wodę z węża. Zobaczysz skąd masz przeciek. Silikon z obu stron wiązki u mnie pomógł.

ja mialem to samo i niewiem z kad cieklo uszczelnilem silikonem skrzynke bezpiecznikow i obudowe dmuchawy i niecieknie

Kolega pisze ze pod dywanikiem jest woda ... wiec radze odkrecic próg plastikowy po prawej stronie i podtoczyc wykladzine i sprawdzic czy podloga nie zjedzona ...

Pozdrawiam