Woda sie dostala do srodka auta..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problemos wspomnialo mi sie jak zobaczylem ponizszy post
w czasie ostatnich ulew akurat robilem cos w aucie w srodku i zaczela mi sie woda dostawac do srodka auta od strony kierowcy przy samym progu blizej bezpieczników ale na progu, nie wiem czego to wina ktorej uszczelki , ale moze poprostu woda z drzwi ktora ma wylatywac dziurkami poza auto wlatuje mi do srodka ? czy jakie sa przyczyny tej powodzi ?

masz szyber? moze ci podłoga przerdzewiała, a jesli jest szyber to moze wezyk odprowadzajacy wode leje do srodka?

Cytat:
2006-08-12 07:21:43, fryszard pisze:
masz szyber? moze ci podłoga przerdzewiała, a jesli jest szyber to moze wezyk odprowadzajacy wode leje do srodka?

nie nie to nie od szyberdachu tam jest ok , problem jest cos przy progu kierowcy , bede musial chyba sprawdzic jak bedzie padac.

Tam w rogu gdzie jest wyłącznik bezwładnościowy musisz mieć dzurke w podłodze lub nadkolu. Podnieś wykładzine .

ale to nie leci z podloza to leci tak jakby z drzwi bo jak odchylilem ten plastik co idzie po progu co jest przykrecony to mi sie tam lala woda tak jakby z drzwi z tych dziurek co maja wylewac wode na zewnatrz .

Cytat:
2006-08-12 12:57:35, didoxxl pisze:
ale to nie leci z podloza to leci tak jakby z drzwi bo jak odchylilem ten plastik co idzie po progu co jest przykrecony to mi sie tam lala woda tak jakby z drzwi z tych dziurek co maja wylewac wode na zewnatrz .

Z tych dziurek odprowadzajacych wode z drzwi to nie mozliwe bo sa one na zewnatrz poza uszczelka drzwi.Chyba ze masz gdzies przerdzewiala dziurke w drzwiach i leci wlasnie do srodka.Znajdz szybko przyczyne i wysusz te miejsca gdzie woda naleciala zeby ci gnic nie zaczelo

dzis znowu padało i sprawdzilem to skad sie leje i tak , ponizej narysowalem to dokladnie na fotce :

- tam gdzie zielony kolor to od tamtac plynie malym strumykiem woda
sadze ze to wina uszczelki tej co narysowalem na niebiesko czy tą nad drzwiami ,tyle ze w miejscu gdzie wlasnie wplywa ta woda jest taka mała przerwa na zamocowanie uszczelki , trzyma sie ale nie wiem czy to moze nie jest tak specjalnie odplyw zrobione i moze to tak ma splywac jak opisuję ?