Witam,strasznie zebrało mnie na taką celice ale że dotąd lubowałem w dieslach i jestem przyzwyczajony do zużyci on,stąd moje pytańko do posiadaczy lub tych co jeżdzili,jak realnie kształtuje się zużycie paliwa w codziennej eksploatacji,czy zrujnuje mnie gdy nie założe gazu.Za opinie dzięki
rogacek TOYOTA DRIVER VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek
nie zrujnuje. na codzień smigam rajdówka która pali od 12 do 20 litró i nie zrujnowałem budzetu domowego. celica powinna palić na trasie do 8 litrów na mieście 10-12 zależy od stylu jazdy.
Jak przejdziesz z ON na Celike to cenowo może to być szok zależy ile jeździsz. Ja przeciętnie wydaje 7000 zeta na rok na paliwo przy dieslu. Przy Celice wydawałbym 14000 tys. Za 2 , 3 lata puszcza przez rure wydechową cały wózek...Nie wiem czy 7 tysiaków na rok wiecej to dużo czy mało dla kogoś - zależy to od twego budżetu , ale warto zawsze umieć liczyć i kallkulować czy się opłaca. Ale cóż za przyjemności trzeba słono płacić. Pozdro.
Hehe... profesorr w benzyniaku ? Czyżbyśmy mówili o 3S-GE ? Myślę że będzie łykać podobnie do Cariny czyli trasa (też zależy jaka) w okolicach 8-9 i miasto tak jak Rogacek pisze, ze 12.
Pozdro.
profesorr TOYOTA DRIVER landcruiser ,coro ... okolice brzeska