Problem- dmuchawa i bezpiecznik termiczny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Po krótce -przestał działać 1 i 2 bieg dmuchawy, zaś 3 działał bez problemu. Poszperałem na forum, dowiedziałem się, że to popularna usterka i że najcześciej winny jest bezpiecznik termiczny.
Wymieniłem bezpiecznik, zgodnie z TYM OPISEM.
I tu pijawia się dziwny problem:
włączam 1 bieg - cisza. 2 bieg - działa normalnie. Wracam na 1 - teraz działa... Poprostu, gdy dmuchawa parę, parenaście minut nie chodzi, nie da się uruchomić 1 biegu, trzeba najpierw 2, dopiero 1. Po niedługiej przerwie, 1 włącza się normalnie.
Co to może być?

moze wiatrak dmuchawy jest dosc zabrudzony itp i z bierwszego biegu nie moze go rozkrecic .... dasz mu wieksza moc (2 czy 3 bieg ) to zakreci i jak zniejszysz bieg to juz bedzie krecil dalej.... ja tak mialem w poprzednim samochodzie tzn tam akurat wiatrak notorycznie jesienia zapychal sie spadajacymi liscmi....

a muszę to sprawdzić... dzięki za podsunięcie pomysłu... a łatwo tą dmuchawę rozkręcić?
Jak ktoś ma jeszcze jakąś radę - będę wdzięczny...

w essim nie rozkrecalem.... przeszukaj forum pewnie cos bylo o rozkreceniu wichury

Nie rozkrecaj na razie dmuchawy, tylko jeszcze raz wyjmij ustrojstwo z bezpiecznikiem termicznym i zobacz czy czasem spiralki oporowe sie nie zwarly przy montazu.

[ wiadomość edytowana przez: darmcdoman dnia 2006-08-15 23:34:32 ]

Nie, spiralki oporowe się nie zwarły...