MotoNews.pl

Nie odpala na gazie!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam poldasa 1.6 GLE i instalacje LOVATO, na benzynie pali bez problemowo a na gazie odpali tylko jak jest cieply inaczej nie i koniec. czy ktos, cos, wie na ten temat?

przyczyn może być sto, za mało informacji podajesz

poprostu jak silnik jest calkiem zimny lub postoi pare godzin to odpali tylko na benzynie. na gazie jest cos takiego ze odpala, wchodzi na obroty ale zaraz gasnie, przez jakis czas mozna go bylo odpalic ale trzeba bylo krecic go z 5 sekund a teraz nic. wczoraj wymienilem filterek w elektrozaworze ale tez to nic nie pomoglo w parowniku nie ma zadnego syfu jest czysty a instalacja raczej szczelna.

troszkę o inne rzeczy mi chodziło

Rozumiem, że to instalka I gen . silnik odpalany non stop z gazu. Jaki przebieg ma parownik? czy była próba regulacji. wydaje mi się , że membrany umarły

tak to jest 1 gen. prawdopodobnie byl odpalany na gazie ale nie jestem pewien do konca bo kupilem go w maju, no i jakos tam jeszcze odpalal. przebieg parownika nie jest mi znana ale sadzac po filterku ktory byl zapchany totalnie to i parownik tez byl nie ruszany. w czerwcu bylem na regulacji gazu ale gazownik nie ustawial nic bo na analizatorze byly jakies przekroczone normy wiec mowil zeby ustawic zawory zaplon i przyjechac jeszcze raz ale nie bylem bo jakos czasu braklo. a jesli chodzi o ten parownik to co tam dokladnie padlo i ile taka przyjemnosc by mnie kosztowala?

tak to jest 1 gen. prawdopodobnie byl odpalany na gazie ale nie jestem pewien do konca bo kupilem go w maju, no i jakos tam jeszcze odpalal. przebieg parownika nie jest mi znana ale sadzac po filterku ktory byl zapchany totalnie to i parownik tez byl nie ruszany. w czerwcu bylem na regulacji gazu ale gazownik nie ustawial nic bo na analizatorze byly jakies przekroczone normy wiec mowil zeby ustawic zawory zaplon i przyjechac jeszcze raz ale nie bylem bo jakos czasu braklo. a jesli chodzi o ten parownik to co tam dokladnie padlo i ile taka przyjemnosc by mnie kosztowala?

Koszt zestawu naprawczego do Lovato to 80-120 zł. To jest zestaw membran, uszczelek, zaworek i czasem sprężynka. Tylko nikt nie mówi, że na pewno skończył się parownik. To są przypuszczenia.

Cytat:
2006-08-11 17:44:17, Danek pisze:
Koszt zestawu naprawczego do Lovato to 80-120 zł. To jest zestaw membran, uszczelek, zaworek i czasem sprężynka. Tylko nikt nie mówi, że na pewno skończył się parownik. To są przypuszczenia.

a spalanie w normie czy wysokie wiecej niz przystało na poloneza

gazownik ustawil mi 600 obrotow na gazie no i wychodzi mi po miescie jakies 11 L, jak na poldka to chyba bardzo dobry wynik, tylko ze przy tych obrotach to troche szarpie silnikiem

a czy parownik ktory lezy dluzszy czas nie zamontowany bedzie dalej sprawny czy raczej lipa, na allegro jest jeden taki do sprzedania(po regeneracji)?