Zaparowane kierunki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dzis po deszczu zauwzyłem że mam zaparowane kierunki przednie, same kierunki a nie cale lampy (MKVII - lampy zespolone), czym to może byc spowodowane, dodam że lampy są oryginalne Valeo

Jest gdzies jakas nieszczelnosc poprostu.znajdz to miejsce i uczczelnij np sylikonem ale najpierw wysusz

[ wiadomość edytowana przez: kaes dnia 2006-08-06 22:16:42 ]

Lampy przednie mają takie "zatyczki" od strony silnika które są plastikowe a wokół nich w specjalnym rowku jest uszczelka. Te zatyczki są dociskane są do lampy sprężynkami(drut sprężynujący).... moze poprostu sie poluzowały i zrobiły nieszczelnośc przez którą dostaje sie wilgoć. Jak bedzie pogoda ok to zdejmij te dekielki na cały dzień i ładnie wszystko odparuje

Cytat:
2006-08-07 16:45:55, Arolahti pisze:
Lampy przednie mają takie "zatyczki" od strony silnika które są plastikowe a wokół nich w specjalnym rowku jest uszczelka. Te zatyczki są dociskane są do lampy sprężynkami(drut sprężynujący).... moze poprostu sie poluzowały i zrobiły nieszczelnośc przez którą dostaje sie wilgoć. Jak bedzie pogoda ok to zdejmij te dekielki na cały dzień i ładnie wszystko odparuje

Mam ten sam problem z moja lewą lampą, kierunek mi paruje.I nigdzie nie moge znaleźć tej zatyczki o której piszesz Może jakieś foto by ktoś zrobił bo naprawde chyba kilka godzin tego szukałem...

up

Cytat:
2006-08-13 16:39:47, maly31 pisze:
Mam ten sam problem z moja lewą lampą, kierunek mi paruje.I nigdzie nie moge znaleźć tej zatyczki o której piszesz Może jakieś foto by ktoś zrobił bo naprawde chyba kilka godzin tego szukałem...

chodzi o ten biały plastik który jest spięty drutem, na wcisk, ten plastik ma uszczelkę, jak ta twoja pokrywka jest w nie najlepszym stanie to jest to przyczyną, ja tak miałem, wywaliłem, wpakowałem nową i jest ok, żadnej pary

Dzięki za informacje

Cytat:
2006-08-14 21:02:47, maly31 pisze:
Dzięki za informacje

sprawdz jutro czy to jest przyczyną...
woda robi swoje