Felgi alu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam oto takie pytanie co mam zastosowac by zalozyc felgi alu od opla corsy lub jak to sie nazywa czy jest wogole takie cos zebym mogl zalozyc felgi o innym rostawie srub

ople mają rozstaw śrub chyba 4x100 a ford 4X108 także możesz zapomieć

Cytat:
2006-08-14 23:38:33, MacFly pisze:
Witam mam oto takie pytanie co mam zastosowac by zalozyc felgi alu od opla corsy lub jak to sie nazywa czy jest wogole takie cos zebym mogl zalozyc felgi o innym rostawie srub

NIE MA TAKIEJ OPCJI !! roztaw jest inny

Moge miec fajne aluski za darmo a tu taki zonk

Sorki ale jestem wkurzony a nie ma jakiegos sposobu bo pamietam ze cos slyszalem

jest cos takiego jak flansze. Wtedy taki dystans przykręcasz do piasty, a do dystansu przykręcasz felge z innym rozstawem śrub i już Raczej nie jest to opłacalne, no ale jak ktoś ma piękne felgi i taka ochote to czemu nie

jest sposob

bardzo banalny

bierzesz te fele za free, sprzedajesz, dokladasz grosze i kupujesz do essa

sprawa jest prosta. a rozwiązuje Twój problem dystans zmieniający rozstaw.. tylko et felgi od corsy musisz mieć dosyć wysokie żeby się dystwans bez problemu zmieścił i koło nie obicierało.. ale generalnie sprawa nie jest jakaś skomplikowana

Jak patrze na te cenki tych dystansow to mi sie juz odechcialo zakladania tych felg no to essina nie bedzie miec nowych papuci a szkoda po fele ladne i nowki oponki na nich

Cytat:
2006-08-14 23:58:17, MacFly pisze:
Jak patrze na te cenki tych dystansow to mi sie juz odechcialo zakladania tych felg no to essina nie bedzie miec nowych papuci a szkoda po fele ladne i nowki oponki na nich

zagadaj do borysa.. kiedys miał mozliwośc dorobienia.. może Ci pomoże. a cena była bardzo przystępna..

Cytat:
2006-08-14 23:58:17, MacFly pisze:

moze spróbuj dorobić??? gdzieś w okolicy???

Ok wyslalem PW do borysa i teraz czeakm na odp dzikei za szybko pomoc i odpowiedz na nurtujace mnie pytanko

Cytat:
2006-08-15 00:09:13, MacFly pisze:
Ok wyslalem PW do borysa i teraz czeakm na odp dzikei za szybko pomoc i odpowiedz na nurtujace mnie pytanko

no i chyba dobrze żeś zrobił

pozniej wrzuce fotke tych felg ale jakosc do d*** bo tel robieone ale jak dla mnie super jak sciagnelem z corsy i przylozylem do essiny to poprostu bombajak dla mnie no no i alu 14cali a nie marne stalowki 13cali i wysokosc jak w terenowce czyli 75 stalowek i kolpaki za 34zl

Cytat:
2006-08-14 23:48:36, VinCe pisze:
sprawa jest prosta. a rozwiązuje Twój problem dystans zmieniający rozstaw.. tylko et felgi od corsy musisz mieć dosyć wysokie żeby się dystwans bez problemu zmieścił i koło nie obicierało.. ale generalnie sprawa nie jest jakaś skomplikowana

tak widzialem kilka razy na allegro cosik takiego chyba ok 35zl/szt tylko tak jak Vince pisze trzeba uwazac jaka jest szerokosc felgi i i jakie jest jej ET bo moze wyjsc za obrys samochodu a moze zapytaj jakiegos tokarza czy ci niezrobi czegos takiego za jakies nie astronomiczne sumy

[ wiadomość edytowana przez: organo dnia 2006-08-15 00:28:34 ]

[ wiadomość edytowana przez: organo dnia 2006-08-15 00:29:29 ]

Cytat:
2006-08-15 00:26:09, organo pisze:
tak widzialem kilka razy na allegro cosik takiego chyba ok 35zl/szt tylko tak jak Vince pisze trzeba uwazac jaka jest szerokosc felgi i i jakie jest jej ET bo moze wyjsc za obrys samochodu a moze zapytaj jakiegos tokarza czy ci niezrobi czegos takiego za jakies nie astronomiczne sumy [ wiadomość edytowana przez: organo dnia 2006-08-15 00:28:34 ] [ wiadomość edytowana przez: organo dnia 2006-08-15 00:29:29 ]

Szczerze to nawe nie mam pojecia jaki jest ET i szerokosc

Cytat:
2006-08-15 00:37:07, MacFly pisze:
Szczerze to nawe nie mam pojecia jaki jest ET i szerokosc

doczytalem teraz ze to 14' wiec raczej nie wieksze niz 6.5' szerokosci a do takich przy Flanszy 20min a taka to raczej min mysle ze ET min 35 jak bys mial 6" felge to powinno podejsc z Et felgi min 22
Ale to takie rozwarzania czysto filozoficzne hehe moze ktos to doklaniej obliczy

i tak patrze na allegro to jednak sumy kolosalne ewentualnie potarguj sie znimi lub Tokarz dobry zostaje

ok jutro swieto to wszystko pozamykane bedzie ale tez poczekam na PW od borysa moze on znajdzie jakies tanie rozwiazanie i teraz jak na zlosc nie moge znalesc IRDY do kompa zeby fotke przeslac