MotoNews.pl
3 Dłuższy bat do anteny? (156399/171) - PT

Dłuższy bat do anteny?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Jestem raczkującym "mobilkiem" i pewnie stąd się wziął mój bład przy kupnie anteny...poprostu wydaje mi się ,że jest za krótka, w związku z tym mam pytanie......Czy jesli do anteny (Hustler 85cm) przykręcę dłuższy bat np 120-140cm to cos pomoże w zasięgu?
Gdzieś słyszałem ,że każda antena ma cewkę i bat jest zestrojony z ta cewką- ale to tylko teoria , a jak jest w praktyce? proszę o radę.
Pozdrawiam....i szerokości..

tak kolego, dluzszego batra nie wklafdaj, bo po prostu zrobisz sobie antene na inna czestotliwosc pracy - z tego co wiem, jest wrecz zabronione.

lepiej sprzedaj antene komus, doluz i kup dluzsza np ml-ke, lepszej magnesowki juz nie znajdziesz raczej

co to znaczy Ml-ka? sorry ,ale nie kumam...ktoś mi jednak podpowiedział o tym dłuższym bacie do anteny...to jak to jest?

np sirio ML-145

Ten ktos chyba jednak nie wie o czym mowi ...

Kolego z Hustlerem to ty masz problem taki że ci wtyk nie łączy to jest problem 99% anten Hustlera i ta antena dobrze daja tylko sobie to sprawdż i dobrze słyszy. Bo bat 95cm w zwysz już wszystko słyszy i jego nadawanie jest sredni ok 7km jak masz mniej to masz problem natury technicznej a nie za krótki bat do tego jeszcze dochodzi czy twoja instalacjia samochodowa nie daje zakłuceń jak tak to musisz je wyeliminować bo wymiana bata czy anteny nic tu nie pomoże ( trzeba go wymienic na nowy bo jest lutowany uciąć i zarobić na nowo

Witam ponownie!
Autko MB VITO cdi,radyjko Midland 1001z, antena HUstler100. Juz wszystko jest Ok! Antena wylądowała na środku dachu swr 1.2 zasieg ok 10km...myslę ,że jak na potępianą tu magnesówkę to całkiem przyzwoicie. Poprostu byłem zestroić zestaw i fachman stwierdził ,że bat nie wszedł do końca uchwytu....na trasie popytałem mobili o zasięg ,stąd te 10km.Z zestawu jestem baaardzo zadowolony Jak na antyradar sprzęcik super

Potępianą?! Hustler jest tu jedną z najczęściej polecanych magnesówek...

i to zaraz po ml-kach

...napisałem ,że ogólnie magnesówki są potepiane przez "starych mobili", bo uważają że najlepsze są anteny mocowane na stałe... Trzy dni czytam rózne fora o cb i zdania na temat Hustlera są podzielone....ja mogę z czystym sumieniem ją polecić jako bardzo dobrą "jednometrówkę"...pomimo ,że nie mam porównania do innych anten. Sprawdziłem ją na trasie (dużo jezdzę) z kolegą ,zasięg i szumy...w zabudowanym i w terenie, stąd moja opinia o tej antence....

Iven: widzę że nie tylko tym miałeś problem z "wsadzeniem bata do końca" Ja musiałem użyć wiertarki i wiertła bo jakieś zadziory blokowały otwór w środku. Poprawa odbioru natychmiastowa mimo że antena nie była jeszcze strojona.

....ja nie musiałem posunąć się aż do takiej perwrsji ....wiertło i wiertarka???!!!....ja tylko głebiej wsunąłem

Ps. Mutra.....udzielasz się też na forum Fotoexperta?...pytam,bo tam też uzywa ktoś takiego nicka....

Witam
Ale po jakims czasie wtyki sprawdzcie w Hustlerach to jedyna wada tej anteny ma twardą żyłę zamiast miękiej a to że tam kolega wyłapał 1.2 to poprostu jej podpasiło zazwyczaj jej trzeba ująć z długosci ale to pikuś. Dobre anteny ale lepszą pod względem wykonańa i jakości jest Wilson to jest antena.

Magnesówki są potempiane dlatego bo lakier rysują i tyle bo jak przychodzi czas urlopów to starzy trajwerzy kupóją tylko magnesy bo bez radia obejść się nie mogą.

Hustler juz fabrycznie ma plastik-gumę na stopce pod magnesem i nie rysuje,można nakleić też na dach folię samoprzylepna w kolorze lakieru ...

Witam

Ja jeżdzilem na magnesie 3lata i lakier się porysował jak byś nie uważał to pewnego razu pocągniesz antene po dachu. Antena ma tendencje przyciągania opiłków różnego pochodzenia a jak kladziesz antene na dachu nie zawsze ją wycierasz pod spodem. Kabel który idzie po dachu(chyba że masz antene zaras przy klapie i fchodzi odrazu do bagarznika) od wiatru się kolepie i wyciera lakier miałem tak na busie tak jak kabel idzie tak jest czarny pas(no ale to auto firmowe to mam to gdzieś)mówimy o aucie prywtnym szkoda rysować ja sobie w Lagunie zamontowałem na stałe i mam ją 3 lata z tego ras byłem w serwisie na suszeniu wymianie kabla i dalej bryka.