| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mAkArOn HF MEMBER Landryna 1.8 GT 93' Białystok | 2006-09-15 10:20:35 Witam wsystkich, mam takie dwa pytanka
1. Po jezdzie gdy wysiadam z samochodu czuje jakby taki zapach czegos gumowe spalonego(nawet czasem po jezdzie) Na poczatku myslalem ze to jest olej rozgrzany ktory delikatnie zacza mi wyciekac spad pokrywy prze uszczelke, ale gdy wjechalem na kanal nic nie widac od spodu,sucho jest. 2. Ile czasu beda chodzic mi nowe amorki ze sportowymi sprezynami? (krotsze i twardsze) 3. I cholernie duzo pali nawet przy normalnej jezdzie, widze wzrokowo jak poziom paliwa spada na kontrolce ;( Wczesniej w servisie hyundaia koles mi mowil ze ECU dobrze nie steruje u mnie samochodem, ale nie mza zadnych bledow. NIe wyswietla sie CHECK ENGINE POzdr all [ wiadomość edytowana przez: mAkArOn dnia 2006-09-15 10:24:36 ] |
gadiemus HF MEMBER Zafira Warszawa | 2006-09-15 12:52:58 Wpływ na spalanie ma wiele rzeczy. Powiem co było u mnie
Mimo, że to autko niby samo steruje zapłonem (5 Stopni +-) u mnie byłon przestawiony o wlasnie 5 na czujnikuna wałku rozrządu. Dodatkowo, przy po przedniej wymianie rozrządu, mechanicy niech ich.... przestawili rozrząd o jeden ząbek na kole zamachowym (chyba). po zmianie, autko mniej pali i jest żywsze
Może podjedz do kogos innego niż tych co zwykle... |
Tomasz1023 HF MEMBER Getz1.3/i 30 1.4/ Będzin/Clonmel | 2006-09-15 13:07:04 Wiesz to zależy jak kto patrzy na spalanie i jak jeżdzi! Mój pali teraz 10 BP i mniej nie , bo silnik juz jest taki troche zajechany!
Przy takiej pojemnosci jaka ty masz i to jeszcze Gti to zawze bedzie duzo wciągał! Dla porównania Golf kolegi Wciaga do 15L BP ! A silnik tam jest 2,0 16V GTI! |
MobiaS HF MEMBER Lancia Delta Nuova Otwock k.Warszawy | 2006-09-15 14:51:12 Jezeli chodzi o zapach spalonmej gumy, to sprawdź paski od alternatora i wspomagania, moze się ślizgają. |
mAkArOn HF MEMBER Landryna 1.8 GT 93' Białystok | 2006-09-15 15:24:06 Do TOmasza1023
Z tym patrzeniem na spalanie jest tak, gdy jezdzilem szybko i czulem ze zapie... - to rozumiem wys. spalanie bo czulem ze latalem, ale gdy teraz spokojnie jade, narpawade 3 tys obr. max i bieg zmieniami i max 80km to jest malo... i skad teraz te takie spalanie? ze na polowie baku przejade 200km Kiedys jak jescze ojciec jezdzil nia to palila mu max. 11l przy dawaniu w pedal czyli tak w 5,500 - 6 tys MobiaS Paski jakos byly zmieniane chyba w lutym, cos takiego,a jakby sie slizgaly to chyba by piszczaly? Gadiemus hmm Calkowity rozrzad byl zmieniany pod koniec stycznia, czy po tym duzo palila, nie wiem bo wowczas mialem rowniez padniety krokowy. Po zmnianie krokowego jakby troche mniej pali. Z padnientym krokowym palila mi 20l Pb!! Wiec ten zaplon mozna przestawic gdy zmienia sie rozrzad? Tez jest taka sprawa, gdy zrana odpale i jest na ssaniu to obroty gdzies sa chyba na pltora tys i gdysciagne noge zgazu samochod sam ciagnie do przodu ;d i wlasnie gdy obraty sie uspakaja i san a 800-900 czyli zapewne sanie sie wylancza patrze na kotrolke i rowniez widze roznice paliwa gdy opalilem a w momecie wylaczenia ssania. Dodam ze tez ze widoczny jest dym wydobywjacy sie z rury wydechowej... i to nie koniecznie z rana ale i popoludniu gdy jest cieplej [ wiadomość edytowana przez: mAkArOn dnia 2006-09-15 15:28:36 ] |
mAkArOn HF MEMBER Landryna 1.8 GT 93' Białystok | 2006-09-15 19:08:49 a jak go sprawdzic? Znow do servisu jechac podlaczac pod kompa? ;/ |
gadiemus HF MEMBER Zafira Warszawa | 2006-09-16 19:33:06
Zapali, zapali ja założyłem oprawke z żarówką i mam CE ![]() |
e-gen HF MEMBER Kamieniec | 2006-09-17 00:18:06 ba |