| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kozak_WRC Audi A4 Avant Wrocław | 2006-08-17 11:00:40 Witajcie,
Dawno, dawno temu pękło mi cięgno od klamki wewnętrznej do zamka (MKV '91, 3D, centralny). Ostatnio jeden z forumowiczów sprzedał mi cięgno, wg mojego zapytania. Wczoraj je odebrałem i byłem zadowolony do momentu demontażu starej linki... Okazało się, że linka, którą mi sprzedano jest krótsza ok. 15cm i ma zupełnie inne zakończenie. Dzięki temu ni jak nie da się zamontować w moich drzwiach (zamku). Wydaje mi się, że kupiona linka jest z 5D bez centrala... Materiał poglądowy:
I tu pytanie: Podejrzewam, że takie linki w budzie 3D i 5D różnią się długością i przy centralnym i jego braku różnią się zakończeniem (w zamku)? Bo do takich właśnie wniosków doszedłem, po tym jak otrzymałem zakupioną linkę... Mam rację? Chciałbym mieć pewność żądając wymiany lub zwrotu pieniędzy. Niestety znowu się zawiodłem na kimś niekompetentnym... bo chciałem zaoszczędzić 20zł... Macie jakieś doświadczenia z tymi linkami? Kozak_WRC [ wiadomość edytowana przez: Kozak_WRC dnia 2006-08-17 11:02:59 ] |
Kozak_WRC Audi A4 Avant Wrocław | 2006-08-17 11:43:25 No to ładnie...
Ja mam ten starszy typ zamka. A kolega forumowicz sprzedał mi linkę nowszego typu... Tak czy inaczej ta kupiona linka wydaje mi sie strasznie krótka. Surec, ile cm ma linka z budy 3D, ta nowszego typu (wchodząca do zamka poziomo - zamek z dodatkowym kątownikiem)? Interesuje mnie długość samej linki, do tego kątownika (bez tej części co wchodzi do centrala). Swoją drogą, to też jakiś inteligentny inżynier wymyślał ten zamek starszego typu... z linką pionowo w dół, którą poźniej trzeba odginać max do góry i ciągnąć do klamki... Nie dziwne, że pękają zaraz przy zamku... Ten nowszy zamek ma sensowniejsze rozwiązanie. Kozak [ wiadomość edytowana przez: Kozak_WRC dnia 2006-08-17 11:51:17 ] |
Kozak_WRC Audi A4 Avant Wrocław | 2006-08-17 12:14:29 Dokładnie takiej linki potrzebuję! Nie wiedziałem, że są dwa modele. Faktycznie teraz dopytam chyba o zamek... i wszytsko mi wyjdzie drożej, niż bym kupił nową linkę! Ehhh... A moje autko jest bodajże z maja, albo czerwca, ale na pewno końcówka pierwszej połowy 91 roku. Dzięki za info o zamkach. Kozak |