MotoNews.pl

Metaliczny trzask

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam taki pytanko czy niewie ktos z was co to moze być !! opisze objawy przy zmianie biegów i szybkim puszczeniu sprzengła nagle dobiega taki dziwny metaliczny dzwiek ?? niejest to obijanie tłumika bo to sprawdziłem i tak zamo mi się dzieje jak pocisne naprzykład na 2 biegu i puszcze gaz to znowu pojawia sie ten dzwięk !! co to moze być ??

Cytat:
2006-08-15 13:38:25, adiiem pisze:
mam taki pytanko czy niewie ktos z was co to moze być !! opisze objawy przy zmianie biegów i szybkim puszczeniu sprzengła nagle dobiega taki dziwny metaliczny dzwiek ?? niejest to obijanie tłumika bo to sprawdziłem i tak zamo mi się dzieje jak pocisne naprzykład na 2 biegu i puszcze gaz to znowu pojawia sie ten dzwięk !! co to moze być ??

poduszka pod skszynią/silnikiem??

Pierscien uszczelniajacy miedzy kolektorem wydechowym a pierwsza czescia tlumika. To taka plecionka drutow, kosztuje grosze, a wymiana jest niewiele drozsza. Nie martw sie....

oki jutro to sprawdzę i podziele się wiadomością co to jest jesli to jest to

a więc zasadziłem kopa w mój sportowy wydech i trzasło !! no i potem jak zaczołem śmigać trzasku jóż niebyło no ale niestety nie na długo po jakimś czasie zajś się pojawił no ale przynajmiej wiem że to jest układ wydechowy.

blachy osłaniające katalizator może naderwana któraś

[quote]
2006-08-17 13:28:19, adiiem pisze:
a więc zasadziłem kopa w mój sportowy wydech i trzasło...

kopiesz w swojego essa O Ty!

U mnie tyż coś tak brzęczy szczególnie na 1 i 2 trochę wkurza..

mi jak brzeczało to była blacha osłaniająca nadwozie od wydechu.
Jeśli nie to jak pisze darek blachy osłaniajace katalizator. Najlepiej by było wleżc do kanału i wtedy ktos niech go zapali tzn. uruchomi

no zasadziłem kopa ale w dobrej intencji !!więc bez uracy drodzy fanatycy no narazie niemam gdzie skorzystać z kanału ale jak tylko nadarzy sie okazja to sprawdze wszystkie opcje jakie odwas usłyszałem, no chyba że wcześniej to jakoś wyczaje .