Dławienie powyżej 2500 obr/min esiego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Gnębi mnie od dłuższego czasu problem mianowicie taki że mojego esiego dławi jak przekroczy 2500 obr/min a przy 3000-4000 obr/min ma delikatne szarpnięcia i jest strasznie mułowaty. Dodam że jest to silnik 1.6 16V po tym problemie wymieniłem nawet kable zapłonowe na orginał sprzwdziłem ciśnienie pompy paliwa i jest w normie i dalej to samo sie dzieje. POMOCY !!!

A filtr paliwa. BTW możnaby sprawdzić ewentualnie kody błędów EEC.

Filtra też wymieniłem i dalej to samo !!!

filtr powietrza? ja proponowalbym sprawdzic elektronike,moze to byc np przeplywomierz.

katalizator!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
2006-08-08 12:32:27, krakus69 pisze:
katalizator!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ale dlaczego na gazie idzie dobrze ???

a gdzie to jest napisane z ena gazie idzie oki ja sie nie domyslam myslałem ze tylko benzynka i takie objawy ja miałem !!!! Powiem tak gazowanie auta to morderstwo dla motory i to sa własnie skutki nigdy nie wiadomo co sie dzieje moj brat ma vw golfa 2 i tez na gazie chodzi dosc dobrze a benzynka go zabija !

A co takiego może byc z tym katalizatorem ???

Jaki masz przebieg?Wejdź pod auto i postukaj (ręką) w puszkę
katalizatora.Jak coś lata w środku to znaczy że rozsypał się wkład i jego kawałki blokują przepływ spalin.Katalizator won i będzie dobrze.

Witam. Przebieg jest 140 tys km, 1993r.

1993 r 140 tys
drogi kolego nie oszukujmy się masz pewność co do tej pierwszej cyferki ?

czy on dlawi sie na tych obrotach podczas jazdy czy rowniez na postoju??

Tak, przebieg jest taki jaki podałem. Auto jest w kraju od 4 lat. Przyjechało z przebiegiem 110000 tys km, przez ostatnie 2 lata było sporadycznie jeżdzone bo właściciel był za granicą.

Poszarpuje też na wolnych obrotach, jak mu wcisnę powyżej 3000- 4000 obr to ma lekkie przerywanie, tak jak by mu czegoś brakowało.

mialem cos takiego i okazalo sie ze lapal lewe powietrze... podokrecalem wszystko mocno itd itd i juz jest ok

Jakie miejsca sprawdzic odnosnie lapania lewego powietrza ? Mam podobny problem...

Cytat:
2006-08-16 10:49:12, penny_pl pisze:
Jakie miejsca sprawdzic odnosnie lapania lewego powietrza ? Mam podobny problem...

wszystko od przepustnicy do wlotu do zylindrów. Przed przepustnicą nie ma to znaczenia (przynajmniej w EFI).

COOSI JESTEŚ WIELKI. BRYKA CHODZI JAK ŻYLETA.
ZROBIŁEM TAK JAK PISAŁEŚ.