Kupno espero

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czae wszystkim. zastanawiam się nad kupnem espero czy warto

a jakiej odpowiedzi oczekujesz w klubie espero???

a masz jakas rzeke w okolicy ???

Cytat:
2006-08-13 17:31:32, Outcast pisze:
a jakiej odpowiedzi oczekujesz w klubie espero??? a masz jakas rzeke w okolicy ???

rzeke mam zapraszamm. Ale powinienem dodać czy z silnikiem 1.5 cz 1.8 który jest ekonomiczniejszy

Jak chcesz mieć mniejsze OC wybierz 1500 ccm
Jak Ci nie zależy na OC tylko na osiągach wybierz 2000 ccm
Tak poza tym to ja mam 1.5 i nie narzekam
16 zaworków robi swoje i kiedy chce to zostawiam większość autek z tyłu
Co do ekonomii jazdy to wszystko zależy od stylu jazdy
W moim przypadku jak się bujam Esperakiem utrzymując obroty między 2000-3000 obr/min to spalanie wynosi w mieście nawet 8l/100km PB 95
Ale trzeba zapomnieć o gwałtownym wciskaniu gazu i innych nerwowych ruchach, ale wiem że jak potrzeba to moge nawet 140km/h po mieście śmigać nie bojąc się wcale że nie zahamuje, czy gdzieś mnie rzuci
Wszystko zależy od stylu i umiejętności jazdy

Cytat:
2006-08-13 17:23:14, szymko pisze:

jeżeli nie przerażają cię korodujące doły drzwi, pogardliwe spojrzenia właścicieli VW, w sumie nie zachwycające osiagi, brak możliwości składania tylnich siedzeń to w sumie może i warto....

plusem espero jest przestronność wnętrza, duuuży bagażnik, tanie w naprawach i wytrzymałe silniki 8-zaworowe , wytrzymałe zawieszenie, które również jest bardzo tanie w naprawie jeśli coś padnie ( np amorek gazowy za 70 zł NOWY ), da sie z espero też zrobić naprawdę ładną limuzyne, kilka ładnych dodatków i wygląda zupełnie inaczej...

Jak znajdziesz zadbany mało skorodowany egzemplarz, o którego ktoś dbał to będziesz na pewno zadowolony...........

Pozdro

Cytat:
2006-08-13 19:50:00, Kolber7 pisze:
jeżeli nie przerażają cię (...) pogardliwe spojrzenia właścicieli VW...

... bo dresu nie ma w standardzie w bagażniku
Ale cóż - nie ta klasa

Krótko... przeczytaj mój podpis...

Cytat:
2006-08-13 19:50:00, Kolber7 pisze:
jeżeli nie przerażają cię korodujące doły drzwi, pogardliwe spojrzenia właścicieli VW, w sumie nie zachwycające osiagi, brak możliwości składania tylnich siedzeń to w sumie może i warto.... plusem espero jest przestronność wnętrza, duuuży bagażnik, tanie w naprawach i wytrzymałe silniki 8-zaworowe , wytrzymałe zawieszenie, które również jest bardzo tanie w naprawie jeśli coś padnie ( np amorek gazowy za 70 zł NOWY ), da sie z espero też zrobić naprawdę ładną limuzyne, kilka ładnych dodatków i wygląda zupełnie inaczej... Jak znajdziesz zadbany mało skorodowany egzemplarz, o którego ktoś dbał to będziesz na pewno zadowolony........... Pozdro

Naprawdę dobrze napisane, kwintesencja Esperaka zamknięta w dwóch zdaniach, zgadzam się w 100%, przeczytaj dokładnie ten post i już nie patrz na to co inni napiszą (a szczególnie Piotr-ek )

Ja sie podpisuje dwoma rekami pod tym co napisal Krzychu i Kolber. A nie jeden Golf czy pasek dostal baty a beemka to juz w ogole dzial jak plachta na byka na mnie, zwlaszcza jak jest zakrec (np. plac konstytucji od strony centrum).

Cytat:
Ja sie podpisuje dwoma rekami pod tym co napisal Krzychu i Kolber. A nie jeden Golf czy pasek dostal baty a beemka to juz w ogole dzial jak plachta na byka na mnie, zwlaszcza jak jest zakrec (np. plac konstytucji od strony centrum).

co do beemek to fakt sporo debili nimi jezdzi...

co do tych batow w starciach Pasek/Golf kontra Espero... hmmmmmm... ok z Golfem z malym silniczkiem to ok, ale Espero kontra Pasek ... nie osmieszajcie sie... nie kazdy ma ochote sie scigac, mialem 3 paski firmowe i kazdy wzial by espero

Cytat:
2006-08-13 17:56:55, krzychu_ch pisze:
Jak chcesz mieć mniejsze OC wybierz 1500 ccm Jak Ci nie zależy na OC tylko na osiągach wybierz 2000 ccm

A jak dalej się nie możesz zdecydować - wybierz 1800
Poza tym posty kolegów wszystko wyjaśniają. Zresztą niedawno był wątek na ten temat...

Pasek 2.0 96 rok dostaje baty za kazdym razem kolega takiego ma buda kombi lpg

Cytat:
Pasek 2.0 96 rok dostaje baty za kazdym razem kolega takiego ma buda kombi lpg

no nie zartuj sobie, albo kolega jezdzic nie umie, albo po prostu oszczedza silnik i go nie chce krecic na wyzszych obrotach...

umie nie umie nie wiem oszczedzac nie oszczedza bo i tka ma to w dupie starzy mu sposnsoruja naprawy fakt jest faktem ze dostaje baty. jego pasek katalogowo 116koni, kumpla beemka 2.0 tez dostala tylko jego to zjaechana troche jest

Cytat:
umie nie umie nie wiem oszczedzac nie oszczedza bo i tka ma to w dupie starzy mu sposnsoruja naprawy fakt jest faktem ze dostaje baty. jego pasek katalogowo 116koni, kumpla beemka 2.0 tez dostala tylko jego to zjaechana troche jest

tak czy inaczej nie wierze... po pierwsze 26koni wiecej niz Espero po drugie sama wielkosc silnika... nie ma szans zeby to sie tak mulowato zbieralo...

No coz niestety nie ma jak Ci tego udowodnic, a klamac tez nie mialbym po co

Cytat:
No coz niestety nie ma jak Ci tego udowodnic, a klamac tez nie mialbym po co

jest... przesiadz sie z kolega za kierownica i wtedy zobaczysz co sie lepiej zbiera
ew jak kiedys bede przelotem przez wawke i kolega uzyczy na chwilke paska to chetnie sam poprowadze

Pozdrowionka i wracamy do glownego tematu

Przeczytaj to : KLIK KLIK

a odnosnie kierowców bumierów - to sobie wypraszam

Cytat:
2006-08-13 17:23:14, szymko pisze:

Ogólnie Espero to auto godne zaufania, komfortowe, obszerne i sprawdzone ale obecnie na rynku są auta o podobnych zaletach czasem z nowocześniejszymi rozwiązaniami ale i droższe w utrzymaniu. Espero chyba jednak bije je pod jednym względem tj. niskiej niestety ceny nieadekwatnej do walorów tego auta czyli kupisz Paska czy Vectre B to zapłacisz za znaczek na masce jak za zboże a jeździć będziesz podobnie. Na 100% bije na głowe auta klasy astry, golfa pod prawie każdym względem a od nich też jest tańsze. Espero ma też wady odczuwalne przy zakupie np. wadą jest mały wybór silników i jedna wersja nadwozia na szczęście jest to duże nadwozie i sporo miejsca to duży + tego auta. Co do decyzji to patrz na konkretny egzemplarz i jego oceniaj ale nie porównój espero do aut nowszych i znacznie droższych równolatków typu Vectra B czy Passat gdyż są to auta nowsze konstrukcyjnie choć obecnie już też przestażałe. Zatem nie ma łatwych decyzji - wybierasz to lub tamto zależy co preferujesz.Pozdrawiam

rudi - złomiak ma podstawowy i dla mnie cholernie wkur*iający problem... RDZA
Inna sprawa, że Vectra czy Passat trzyma się kupy (szczególnie wewnątrz), a złomiak powoli się sypie..., że o dodatkowym wyposażeniu niedostępnym w złomiaku nie wspomnę.