MotoNews.pl
7 Kondensatory ECU - jakie wartości???? (175722/91) - PT

Kondensatory ECU - jakie wartości????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich. Mam zamiar wymienić kondensatory w ECU ale nie wiem jakie kupić. Czy Scoupe 12V ma takie same jak w Mitsu??
Czy ktoś wymieniał i wie jakie mają być???

Wartości sa podane na kondensatorach na 100%.
Z tego co wiem to nie ma problemu z wylewajacymi /wysychajacymi kondensatorami w autkach Hyundai i Mitsu od 1993 roku.Wadliwe były tylko sterowniki w latach 89-92.

Cytat:
2007-02-19 14:51:51, Tomasz1023 pisze:
Wartości sa podane na kondensatorach na 100%. Z tego co wiem to nie ma problemu z wylewajacymi /wysychajacymi kondensatorami w autkach Hyundai i Mitsu od 1993 roku.Wadliwe były tylko sterowniki w latach 89-92.

Wiem, że są na kondensatorach ale chciałbym je zakupić zanim rozbiorę ECU

Wyciagasz , odkrecasz i widzisz jakie masz -nie jest tak prosciej i masz pewnosc???
Nie wiem jakie sa ,ale kup napieciowo wieksze niz masz w orginale ,a pojemnosciowo musza byc takie same.
Tu jest o kondensatorach

ECU

Dobrałem się do ECU i co??? Nie ma ani jednego kondensatora elektrolitycznego. Jest tylko 1 albo 2 ceramiczne ale one raczej sie nie psują. Ścieżki OK więc komp też jest OK

a ty bartez ma sz g4ek
i kompa tez z niego, rozkreciles i cio ?
nie ma kondensatorow?, to jak to jest z tym w koncu ??

Cytat:
2007-02-19 21:26:30, gt115pssss pisze:
a ty bartez ma sz g4ek i kompa tez z niego, rozkreciles i cio ? nie ma kondensatorow?, to jak to jest z tym w koncu ??

Ja rozkręciłem kompa z G4EK i nie ma kondensatorów.
Zastanawiam się czy nie mam może innego kompa bo to jest automat. Chociaż do sterowania skrzyni ma jeszcze jednego kompa.