Konica Minolta E500 problem Pilne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam takie cos wlasnie jak Minolta E500 i dotej pory bylo super az sie wrescie zesr....o i kiszka zaraz wyjezdzam na weselicho jestem w nerwiony na max
ale moze ktos mial taki przypadek
otorz robie jedno zdjecie cycka ale juz nie otwiera sie "przepustnica" (niewiem jak to sie nazwywa ) wiec nastepne juz nie wychodzi cale czarne no bo jak ma wyjsc ale po nastepnym juz sie otworzy i tak na zmiane raz zdjecie wyjdzie raz nie
Niewiem w czym problem najpierw myslalem ze natury mechanicznej cos sie zacina ale teraz tak sobie dumam ze to caly czas na zmiane sie dzieje tak jak by jedkam cos z tym kompem bylo hmn moze jest jakies wyjscie z tej sytuacji
czy zostaje tylko reklamacja
i drugie pyt jak to jest z reklamacja urzadzenkupionych za granicą (niemcy) mam paragon i cala reszte papierow chyba raczej nie powinno byc problemow ale jak to dokladnie jest nie mam pojecia moze ktos cos doradzi.
jeden plus ze stalo sie to 14 dni przed koncem gwarancji bo bym sie nie cieszyl jak by juz bylo po gwarancji

przepustnica - hahahahahahhahahahahahaha

miales na mysli migawke??

taki syfrak nie ma migawki..

cos mnie sie wydaje, ze umarlo mu sie.. matryca moze umiera..

hehe no migawka o to mi chodzilo ale wylecialo mnie z glowy

ale ta migafka jest wlasnie bo jak patrze na niego od przodu to w momencie robienia zdjecia ona sie zmyka i probuje otworzyc lecz nie daje rady
a powinna byc caly czas otwarta tylko w momencie robienia zdjecia myga
ale ja psrtykam drugi raz to juz po niby mygnieciu tej migawki sie otwiera i tak na zmiane raz wychodzi raz nie

nie masz migawki..

w obiektywie widzisz listki przyslony..

czyli wychodzi na to, ze zacinaja sie listki przyslony..

ale dziwne, ze zamykaja sie az tak bardzo, ze masz czarne foto..

Masz w tej mielonce jakis w pelni manualny program??

ja mam kupiona w polsce ale chyba docelowo jej zrodlem byly niemcy
w kazdym badz razie skontaktowalem sie ze sprzedajacym z allegro - ten powiedzial zeby opisac usterke itd i przyslal kuriera, kurier zabral aparacik i tyle z mojej strony bylo - oni odeslali to do niemieckiego serwisu- serwis odeslal zdaje sie do nich a oni do mnie kurierem, w srodku byla niemiecka faktura z wymiany elektroniki na 104 ojro zdaje sie
a problem byl z tym ze przestalo sie dac zgrywac fotki via kabelek usb - u mnie wywalalo podlaczona drukarke pod drugie usb(znikala z systemu) a u kolegi podlaczenie aparatu generowalo bluescrena pozatym bylo ok

Cytat:
2006-08-19 16:47:52, retrospect pisze:
nie masz migawki.. w obiektywie widzisz listki przyslony.. czyli wychodzi na to, ze zacinaja sie listki przyslony.. ale dziwne, ze zamykaja sie az tak bardzo, ze masz czarne foto.. Masz w tej mielonce jakis w pelni manualny program??

hehe mielonka moze ma i listki ale nie koniecznie bo wydaje mi sie ze tobie godzi o listki te co przyslaniaja jeszcze calą soczewke to te sie otwieraja normalnie ale jak sie patrzy "glebiej" to pod soczeką sa wlasnie te listki a raczej migawka ktora sie zacina i to wlasnie tak dziwne ze co drugie zdjecie ?
a takiego pelnego manuala to nie mam w tej mielonce za kazdym razem musi ona pracowac

a tak na pisze bo jestem bardzo zadowolony z servisu gwarancyjnego w 8dni od daty wyslania odeslali mi aparacik po wymioanie obiektywu
to jest jednak SONY POLSKA mysle ze nastepny aparacik bedzie tez Konica Minolta