Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() pawel-jasinski Opel Omega MV6 Grudziądz | 2009-06-07 12:59:02 Witam
Niedawno tramwaj staranował moją MV6 - dość poważnie, na szczęście silniczek ocalał. No i kupiłem omesie 2.5 V6 z uszkodzonym silnikem, aby mieć komplet części do naprawy mojej laluni, ale zastanawiam się nad przekładką mojego silniczka 3.0 do tej 2.5. Mam automata, a 2.5 ma manuala, wiec mój silnik+skrzynia manual z 2.5. Jak to by wyglądało ze strony mechanicznej i elektrycznej? Czy koło zamachowe z 2.5 będzie pasowało do mojego silnika? Jak wygląda sprawa z komputerem sterującym silnikiem, czy będzie trzeba przekładać tez z 3.0?? Co jeszcze by trzeba było przełożyć?? No i bardzo ważna sprawa, czy klimatronika z mojej omci da rade zainstalować na zwykłą klimę w 2.5?? Bawił się ktoś w takie rzeczy, no i czy wogóle opłaca się zabierać za to, cz lepiej wziąść potrzebne części i naprawiać rozbitą 3.0? Pozdro i proszę o porady, bo mam teraz 2 omcie i żadna nie chce śmigać ![]() |
![]() pawel-jasinski Opel Omega MV6 Grudziądz | 2009-06-07 22:30:43 Nooo właśnie, czas jest największym problemem. Przemyślę jeszcze ten temat i zobaczymy co z tego myślenia powstanie ![]() Z silnikiem i skrzynią to podejrzewałem, że nie powinno byc problemu, a z klimą tak. Pomyślimy i będziemy informowac o przebiegu prac |
homer171 LOB SYMPATYK Esesman Wrocław | 2009-06-07 23:09:57 Wiesz komus to zrobic bym sie podjał ale to wtedy koszty sa bardzo wysokie to duzo duzo roboty. Ale sobie wogole bo nie chciało by mi sie tego robić. |