TURBINA DO MKV??!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie.Zbytnie nie znam się na mechanice samochodowej,dlatego kieruje do was to pytanie,licząc na jakieś podpowiedzi.
Mam essiego MKV 1.8 D.Chcaiłbym wstawić mu turbinę.Czy takowy pomysł ma w ogóle szanse na realizaje??Jeśli tak,to od czego wstawić...Są wogóle jakieś inne metody na podwyższenie osiągów w silnikach wysokoprężnych...??

w tym silniku nie wstawisz za żadne skarby turbawy.
Silnik td wygląda tak samo ale tłoki ma już inne i wogóle. Nic ci to nie da a koszty że hoho, najlepiej wstawić gotowy silnik td 90 konny. Nic nie zrobisz mu żeby banglał szybciej. On taki jest.

nabywając takowy silnik na co musze konkretnie zwrócić uwagę...rocznik i co jeszcze??Na jaki mniej więcej koszt mogę przygotować sięprzy zakupie silnika?????

ok 3 tysiączków...

tzn. jaki silnik 1.8d i chcesz go uturbić?
taniej ci wyjdzie kupić td 90 konny z osprzętem i wszelką instalką zmieścisz sie w 2 tysiakach.

Najtaniej będzie jeśli sprzedasz ten samochód a kupisz TD,przy demontażu może się okazać że skrzynia też będzie konieczna do wymiany.więc przeróbka może pociągnąć duże koszty niewarto

ale jak kupisz inny niż kombi to popełnisz wielki błąd.
Za 2 tysiaki sprzedam ci wszystko (dosłownie)niezbędne do td 90 konnego wraz z gołą budą i pełnym dobrym zawieszeniem.

dobry interes , szkoda ze ja nie mam wolnych 2 tyś

dałem ogłoszenie że zamienie za coś ciekawego- motor, skuter albo jakieś ciekawe propozycje, dzwonili:golf2 1.8benzyna zarej.90r.
gokart z silnikiem VW 1.3 i jakiś skuter.
Wątpie że drugi raz zadzwonią ale ciekawe propozycje stawiali.
ps.VW ciekawy ze względu na cene.