Przelacznik zespolony jeszcze raz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam problem nie dzialaja mi swiatla dlugie i mijania postojowe sa ok.
Wczoraj pojechalem po piwo na wieczor wrocilem ze sklepu, wsiadlem i juz swiatla sie nie zapalily. Bezpieczniki sprawdzilem sa ok. Moje pytanie czy moze byc winny ten przekaznik od dlugich dolanczany od dolu do przelacznika zespolonego? Co ciekawe jak ciagne za dzwignie to slysze to takie klikniecie ktore jest przy wlaczeniu dlugich ale swiatla sie nie chodza.
Czy ktos wie jak to naprawic?
Pozdro
Kamyk

Uważaj na zadawanie tutaj jakichkolwiek pytań o zespolony Ja niedawno zostałem za to zjechany

A tak całkiem na serio to sprawdź może czy dochodzi impuls od przełocznika na ten przekaźnik (ale jeżeli cyka to chyba dochodzi) i wówczas sprawdź czy przekaźnik przewodzi po tym cyknięciu.

przekaźnik przy zespolonym jest od kierunków. A tylne światła Ci świecą? Ja bym stawiał na gałkę w zespolonym, przewody w nim lub płytkę.

Cytat:
2006-08-25 14:43:22, surec pisze:
A tylne światła Ci świecą? Ja bym stawiał na gałkę w zespolonym, przewody w nim lub płytkę.

Tak swieca sie pozycyjne + tyl i podswietlenie deski. Zespolony juz naprawialem kiedys i rozebralem go dzis i wszytsko ok. Pozatym nawet gdyby nie dzialaly mijania to moglbym mrugac dlugimi a nie moge.
Jakies inne pomysly??

Dodam ze przekazniki sa ok bo ten od dlugich "tyka" wiec napiecie ma.
Czy ktos ma moze jakis pomysl dot. rozwiazania tego problemu??

UP, UP
Nowe okolicznosci Teraz mam swiatla na kabel z aku i wlacznik jak od lampy domowej bo nie mam 12V na tej tablicy z przekaznikami! Czy ktos moze wie gdzie ten + mogl uciec? Generalnie mam slabe 5-6V Dodatkowo jeszcze powoli zaczyna mi siadac reszta elektryki tzn zegar i podswietlenie na podsufitce.
Czy znajdzie sie ktos kto ma moze jakas rozpiske tego co tam jest popodlanczane do tej tablicy zebym wiedzial gdzie sprawdzac? Czy w escorcie jest cos takiego jak bezpieczniki glowne?
Pozdro
Kamyk

[ wiadomość edytowana przez: Kamykgdy dnia 2006-08-27 11:42:48 ]

Cytat:
2006-08-27 11:40:19, Kamykgdy pisze:
UP, UP Nowe okolicznosci Teraz mam swiatla na kabel z aku i wlacznik jak od lampy domowej bo nie mam 12V na tej tablicy z przełącznikami! Czy ktos moze wie gdzie ten + mogl uciec? Generalnie mam slabe 5-6V Dodatkowo jeszcze powoli zaczyna mi siadac reszta elektryki tzn zegar i podswietlenie na podsufitce. Czy znajdzie sie ktos kto ma moze jakas rozpiske tego co tam jest popodlanczane do tej tablicy zebym wiedzial gdzie sprawdzac? Czy w escorcie jest cos takiego jak bezpieczniki glowne? Pozdro Kamyk

Nie znam sie mi to wygladam na siadającą skrzynke z bezpiecznikami podkreślam nie znam sie na elektryce za dobrze