MotoNews.pl

Jutro chce założyc nowe szczeki i samoregulatory- jak...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dokładnie załozyć te samoregulatory żeby wszystko było ok??

Podpowie mi ktoś??

zobacz w starych wątkach. na pewno byo na ten temat łącznie ze zdjęciami

ja wymienilem szczeki i podpowiedsziec ci moge tyle ze kup takie smieszne mocowania ze sprężynkami od poloneza :]
warto odrazu je wymienić
one trzymaja szczeki na miejscu

a co do samoregulatorów no to poskładaj tak jak te co masz teraz
zdejmij beben i obejrzyj

btw: ja nowych szczek nie mogle poskladac, musialem spilowac taki malutki ząbek troszke i dopiero wskoczyło

polityk ma rację. powinieneś zrobić to bez problemu. ja u siebie też wymieniaem bez żadnych porad. u mnie samoregulatory są stare tylko wyczyszczone. szczęki i będny nowe. po wymianie szczęk i samoregulatorów powinieneś odczuć różnicę w sile hamowania oczywiście na korzyść. ja takową poprawę miałem

Hej nie tak dawno wstawiłem na forum fotorelacje, niestety nie znalazla sie w dziale porady ale wyszukiwarka ja znajdzie na pewno

Cytat:
2006-08-08 23:26:47, polityk pisze:
ja wymienilem szczeki i podpowiedsziec ci moge tyle ze kup takie smieszne mocowania ze sprężynkami od poloneza :] warto odrazu je wymienić one trzymaja szczeki na miejscu

... racja, kup od razu te sprężynki, stare pewnie będą już zużyte i nie będą się szczęki cofać.

Pozdrawiam.

mi chodziło raczej o takie bolce z sprężynkami i talerzykami które trzymają szczęki na miejscu a nie sprężyny od regulacji i cofania.

tak jak OskarGD radzi wymień też sprężyny (koszt ok50 zł)

tak jak OskarGD radzi wymień też sprężyny (koszt ok50 zł)

Cytat:
2006-08-21 14:59:11, Michal_Zabrze pisze:
... wymień też sprężyny (koszt ok50 zł)

... coś w tych granicach, może będzie pomocne też :

Naprawa samoregulatora hamulca tylnego bębnowego

Wymiana linki hamulca ręcznego

Pozdrawiam.

Witam
Odczyść z rdzy samoregulatory ale ich nie smaruj (bo zabrudzą się materiałem startym z okładzin).
pozdrawiam
Arturek