MotoNews.pl

Kto wykręci urwaną szpilkę kol.wyd w kaliszu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Będę przebywał w kaliszu przez jakiś okres i nie znam lokalnych medyków, szukam mechaników ktorzy są na tyle połapani aby wiedzieli jak wykręcić urwaną szpilkę kolektora wydechowego może ktoś z okolic kalisza lub szczypiorna przerabiał ten temat i może kogoś polecić.

Jest pewien sposób, otóż u mnie mechanik gdy pękła mu szpilka przy wymianie kolektora wyd. przyłożył w miejscu łba szpilki nakrętkę a następnie otwór w nakrętce naspawał migomatem odczekał aż ostygnie i odkręcił. Co prawda udało mu się dopiero za drugim razem ale jednak i dzięki temu ominęła mnie przyjemność rwania głowicy. Mam nedzieję że ci szpilka pękła przy samym łbie i że ten sposób ci pomoże. Pozdrawiam Cezik.

[ wiadomość edytowana przez: Cezik dnia 2006-09-03 01:34:20 ]

[ wiadomość edytowana przez: Cezik dnia 2006-09-03 01:35:33 ]

robiłem ostatnio kolektor w 2.0 16v
Urwana szpilka przy samej głowicy. Mechanik rozwiercił szpilkę, nagwintował otwór na rozmiar większy i teraz jest ok.
To był jedny sposób. Koszt robocizny ze zmiana kolektora 150zł
Mechanik jest z Krotoszyna, to 60km od Kalisza. Starszy gość z doświadczeniem
Musiał byś tylko załatwić wiertarkę kątową, możesz wypożyczyć w wypożyczalni w Ostrowie Wlkp. tu masz numer 062 736-88-65 (ostrów), i filia kalisz 697-995281, ulica bankowa 6A (przy NOT)
Koszt wypożyczenia na dobę 25zł. Załatw też sobie lewe wiertła, wtedy może da się ją wykręcić. Jak nie masz lewych to tylko rozwiercanie ci zostaje
powodzenia
ps. przed demontażem załatw też sobie wszystkie uszczelki, nowy kolektor, szpilki itp