Mixer a rurki w lpg

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam zalozony mixer ale gazownicy nie moga dobrze ustawic lpg,pali 15l i mam pytanie bo maja orginalne rurki czy bedzie na rurkach ok bo pytajac sie poprzedniego wlasciciela auta to ponoc na rurkach palila mu 10-10,5 litra co o tym sadzicie

15 litrów to zawsze za dużo! Nawet zimą. Nawet przy mojej trochę większej pojemności.
Pewnie jeździsz inaczej niż poprzedni właściciel i Twoja cięższa stopa mogła trochę podwyższyć spalanie, ale u mnie w zależności od tego jak jest wyregulowane ( luzy na zaworach, zapłon ) zawsze pali mniej ( przy dynamicznej jeździe 14,5lLPG, a przy kulaniu się to ok. 10l ).
Zamiana na rurki u mnie skutkowała wzrostem spalania....Wyrzuciłem mikser i mam rurki podające gaz z boku gaźnika (przewiercone przez korpus ) bo mikser stanowi moim zdaniem dławiącą silnik zwężkę.

he. Ja miałem rurki, gazownicy zamienili mi je na mixer i szerze mowiąc brak różnic. Spalanie takie samo. Szerze powiem że według mnie az tak bardzo nie ma to znaczenia. Kwestia tylko dobrego wyregulowania no i sposobu jazdy. Jak ktos ma ciężką nogę to nic nie pomoże

Cytat:
2004-03-17 17:12:45, Grzegorz2107 pisze:
spalania....Wyrzuciłem mikser i mam rurki podające gaz z boku gaźnika (przewiercone przez korpus ) bo mikser stanowi moim zdaniem dławiącą silnik zwężkę.

to jeszcze zależy jaki masz mikser. Bo jeśli rurkowy to on jest baaardzo skuteczna zwężką. I dla gazu i dla benzyny. Ja stosuję wyłącznie palnikowe.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

czy do naszych ladzianek (2107) idzie tylko jeden rodzaj mixerow?
pytam bo jak mialem regenerowany gaznik, majster mi pokazal
jak bardzo on dławi go, mowil tez ze kiedys byl sklep w Lublinie gdzie sprzedawano jakies przerobki/inny model mixera

na rurki to ja raczej sie nie zdecyduje

tak mysle nd jakims innym/lepszym mixerem
bo ten co mam zaslanie wlot powietrza
(wolnych obrotow jezeli dobrze pamietam )

to moze byc ciekawe rozwiazanie

bo o rurkach za duzo zlego czytalem

o tu jeszcze inny wynalazek na allegro:
ZOBACZ

[ wiadomość edytowana przez: sparky7 dnia 2006-08-22 12:27:14 ]