| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() ZieMa espero 1,5 glx/ omeg ... Restarzew Cmentarny | 2006-08-21 00:44:34 Silnik 1.5 dohc instalka Bediniego bez emulatora.
Autko oszalalo, raz jezdzi na gazie, a na bezynie dostaje czkawki i zdycha (check engin sie nie zapala), innym razem odwrotnie chodzi na benzynce a na gazie zdycha. Wrazenie takie jak przy konczacym sie gazie Do tego ogolny problem z odpaleniem. Zimny odpala tylko na gazie. Nie ma regoly ani prawidlowosci, raz jest wszystko OK, a za 150km wszystko do dupy. Z poczatku byl tylko problem gazu, gazownicy po ogledzinach proponowali nowy parownik bo moj obecny Bedini jest trudny w regeneracji i nie maja zestawow naprawczych. Ale co ma parownik do benzyny?? Kable WN pol roku, wymieniane razem z swiecami okolo 5tys km (w ciemnosci nie widac przebic na kabelkack i cewce) Cewka impulsatora wymieniana tydzien temu. Nowa sonda lambda. Sterownik od gazu sprawdzalem w innym autku, chodzi bez problemu. Silniczek krokowy od gazu wymnieniany z innym autem jest OK. Nowa kopolka + palec. Reset kompa tez nic nie zmienil. |
Marcin_J Espero 1.5 Gniezno | 2006-08-21 07:52:39 Obstawiam sondę lambda. Jak na benzynie gorzej jak na gazie to raczej to. |
![]() ZieMa espero 1,5 glx/ omeg ... Restarzew Cmentarny | 2006-08-21 08:02:49 Przepustnice niedawno czyscilem, silniczek krokowy przy okazji. Czujnik temperatury jak go kiedys wypiolem i zapomnialem podlaczyc to swiecil sie check engine. Sonda lambda nowka sztuka. |
MACHA Espero Będzin | 2006-08-21 09:11:00 mnie na benzyce zdychało efekt kończącego sięgazu: a więc wymiana świec i kabli nie pomogło wymiana filtru paliwa pomogło! używając gazu nie uzywałem wogóle benzyny było mało paliwa i się suyfiło wszystko prawdopodobnie była benzynka z wodą a wiec najpierw wlałem pół baku benzynki później dopiero wymieniłem filtr paliwa, i zonk zaczął jeździćale przerywał troszku więc wyjąłem wtryski i je wymoczyłem przez jakieś 12 godzinek w roztworze pomysłu mojego kolegi czyli środek czyszczący perform lock i płyn hamulcowy poroporcje 50/50 i śmiga jak burza a na gazie to pewnie filtr gazu i tak jak koledzy myslą nieszczelność jakaś lub za szczelnosć na dolocie powietrza ja mam w rurze dolotowej za puszką filtra taką śmiszną klapkę na zawiesie przykręconą i podnosi się lub opuszcza w zlaeżności od ilosci powietrza tam mi sięprzyrdzewiało i gaz sieduził bo nie chciała sięotwierać demontaż rury przeczyszczenie smarowanie i montaż zaczęło jeździć, a moze zdycha ci jeszcze pompa paliwa powoli dlatego na benzynce raz dobrze zraz źle sprawdź. |
![]() ZieMa espero 1,5 glx/ omeg ... Restarzew Cmentarny | 2006-08-21 22:34:52 To chyba za duzo zbiegow okolicznosci, w jednym momecie i na dodatek czasami jest normalnie. Gdyby obiawy zdychania byly tylko na jednym paliwie a tu na przemiennie raz jedno, raz drugie, raz oba. Sprawa dolotu odpada, wszystko OK, klapek nie mam bo mam stozek, nie strzela w kolektor ani nigdy nie strzelal. |
![]() ZieMa espero 1,5 glx/ omeg ... Restarzew Cmentarny | 2006-08-23 00:04:21 Dzisiaj sciagnalem padake i jutro do mechaniora, tylko jakiego gazownika, czy ogolnego??? Albo rzuce moneta, albo zobacze na czym nie zapali rano. Wqrwia mnie juz to jak loteria, a moze dzis pojedzie na LPG, a moze na PB |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2006-08-23 17:40:13 Moja rada zmień gazowników, sam mam parownik Bedini (zreszta bardzo sobie chwalę), jest już po 2 regeneracji i nigdy nie było problemu. Jak potrzebujesz gazownika od Bedini to daj znać na priv, a podam ci namiary na gościa na ursynowie, ew. Piaseczno |