MotoNews.pl
1 Kłopoty z automatem (szarpie 3-ci bieg) (162082/89) - PT

Kłopoty z automatem (szarpie 3-ci bieg)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
pytanie do znających temat posiadaczy Sonat lub XG... Ostatnio zaczął nawalać trzeci bieg. Samochód wyraźnie przyhamowuje podczas zmiany z drugiego na trzeci bieg. Takie szarpnięcie. Reszta zmien jak dawniej - gładko i bezszelestnie. Olej w skrzyni sprawdzany, filtry, poziom etc. są OK. Mechanik mówi o ok. 6-ciu tysiącach za naprawę. Czy to naprawde to tak poważne i czy trza auto stawiać na kołki do momentu zgromadzenia majątku dla mechanika, czy da się delikatnie tym poruszać? Ktoś coś takiego napotkał wcześniej?

No to nie wesoło może zadzwoń do innego mechanika w innym mieście (a jeszcze nie dawno zachwalaliśmy ten samochód za bez awaryjną jazde )
pozd

Napisz na http://www.forum.automat.pl/forum/ tam powinni coś wiedzieć.

Dzięki za skierowanie na forum. Teraz wiem: nie zaleca się jazdy, bo małe uszkodzenie może się łatwo przerodzić w wielki problem. Nie uśmiecha mi się remoncik skrzyni, ale jak trzeba... Ale gdzie polecacie? Do Nadarzyna czy obok Powązek? (Jak się ta uliczka nazywa..., wiecie, wjazd obok stacji benzynowej na przeciwko Klifa).

ccamelot informuj jakie postępy i koszty

No więc nic już nie rozumiem. Przestało. Tak samo z siebie. Podobnie było z obrotomierzem: zdechł, chciałem go naprawiać. Marudzili, że trudne. Potem ożył. Sam. Dziwny samochód. Nadal go obserwuję.