Poduszka amortyzatora przód

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
od jakiego opla pasuje-kadet,astra i vectra ma kazdy inną wiec potrzebuje wiedziec to na pewno -moze ktos wymienial?
I jeszcze jakie amortyzatory wybrac- gazowe Delphi czy olejowe KYB (kosztuja tyle samo ; w drozsze nie zamierzam inwestowac bo espero i tak wystarczajaco drogo mnie kosztuje

hacki

Czy chodzi Ci o łożysko górne McPhersona, czy odbojnik amortyzatora???

racja-wyrazailem sie nieprecyzyjnie-chodzi o poduszke zawieszenia -te z lozyskiem (najbardziej podobna wydaje sie z kadeta-ale chyba lepiej jak wymontuje oryginal i wtedy porownam w sklepie -skoro nikt z klubowiczow nie wymienial)

Z pewnością pasuje od jakiegoś opla, bo widziałem te łożysko w sklepie oplowskim, ale od czego nie pytałem. Koszt 74 PLN. Różnica może polegać jedynie na miejscu obsadzenia samego łożyska w zawulkanizowanej gumie tzn. nieco niżej powodując o parę milimetrów podwyższenie przodu samochodu do góry.

no i wymienilem obydwa bo juz byly rozwulkanizowane-identyczne jest w kadetach (koszt to około 45PLN za sztuke-oryginał DU 75 PLN)

A co z amorkami ?

Możesz zastosować Alko, koszt gazowych taki jak za olejowe KYB. Delphi gazowe powinny być niezłe. Ale olejowe to tragedia. Wnioskuję z tego, że mam z tyłu, bo na gazowe są stanowczo za miękkie. A nie wiem dokładnie, bo nie byłem przy kupnie...

Dominik ma gazówki i mówił, że są niezłe

ja dzisiaj bylem wymienic przednie amorki na wlasnie gazowe delphi placilem po 106 zeta za sztuke roznica wedlug mnie jest malo wyczowalna pewnie dlatego ze tyl jeszcze zostal. jutro jade na wymiane tylu to powiem co i jak. pozdrawiam

No to jak nic nie poczułes to kiszka..... bo powinieneś jeśli były by dobre...
A tak na marginesie cze delphi to czasem nie jest nasze stare Krosno????

Cytat:
2003-05-19 21:14:44, MaciekGT pisze:
No to jak nic nie poczułes to kiszka..... bo powinieneś jeśli były by dobre...
A tak na marginesie cze delphi to czasem nie jest nasze stare Krosno????

Jest

no i wymienione 4 amorki gazowe firmy delphi niestety wyszlo troche inaczej niz sie spodziewalem auto na zakretach zachowuje sie troszeczke lepiej, spodziewalem sie znacznie wiekszej roznicy jesli chodzi o twardosc, druga sprawa jest to ze przod poszedl do gory o jakies 2-3 cm wyglada to okropnie ale przynajmniej teraz mam powod zeby zalozyc sprezyny sportowe ( -6 cm??) pocieszajace jest to ze na dziurach juz nic nie stuka i jest o wiele ciszej. zdziwilo mnie tez ze koles do starej audi 80 zalozyl gazowe alko i jego autko jest znacznie twardsze a moze sprezeyny mi sie skonczyly???? czy mozna zamowic sportowe sprezyny tylko na 1 os??? pozdrawiam

Cytat:
2003-05-20 22:57:56, sztrucel pisze:
no i wymienione 4 amorki gazowe firmy delphi niestety wyszlo troche inaczej niz sie spodziewalem auto na zakretach zachowuje sie troszeczke lepiej, spodziewalem sie znacznie wiekszej roznicy jesli chodzi o twardosc, druga sprawa jest to ze przod poszedl do gory o jakies 2-3 cm wyglada to okropnie ale przynajmniej teraz mam powod zeby zalozyc sprezyny sportowe ( -6 cm??) pocieszajace jest to ze na dziurach juz nic nie stuka i jest o wiele ciszej. zdziwilo mnie tez ze koles do starej audi 80 zalozyl gazowe alko i jego autko jest znacznie twardsze a moze sprezeyny mi sie skonczyly???? czy mozna zamowic sportowe sprezyny tylko na 1 os??? pozdrawiam

Bo trzeba było kupić właśnie Alko !!!

A nie polskie gówno...

Do tych amorków nie nadaja się żadne sprężyny obniżające, bo amorki są za słabe. - 4 cm to już za dużo dla nich, a 6 to kosmos...

Zoltar teraz to mnie dobiles gosc u ktorego to zakladalem mowil "alko to hujnia i syf daj se spokoj" za wczesnie sie podjaralem