Mokra tapicerka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Jak w temacie a dokladnie mam mokra tapicerke w drzwiach, a konkretnie od dolu, sprawdzalem szczelnosc tych otworow w drzwiach no i niby jest? Czyzby juz uszczelki do wymiany - ale ktore? Mial ktos taki problem u siebie? O dziwo jest tak tylko w przednich drzwiach, tylnie sa suche. Macie jakies pomysly?

Sprawdź czy nie masz wody w filtrze p.pyłkowym
Tak na początek

Mozliwe ze ci splywa woda miedzy szyba a uszczelka i od srodka kapie na tapicerke, patrzyles moze nie masz foli miedzy tapicerka a drzwiami ?

Cytat:
2005-12-09 14:04:21, Cleber pisze:
Sprawdź czy nie masz wody w filtrze p.pyłkowym Tak na początek

nie mam, ale na marginesie co ma f. p.pylkowy do mokrej tapicerki na drzwiach?

Brutal nie dyskutuj !!!!!

Woda w filtrze p.pyłkowym to początek.

wiec mowie ze je tam NIE MA

Witam!! Mam ten sam chyba!? ten sam problem co brutal23 czyli mokra tapicerke w dolnej czesci przednich drzwi bezposrednio pod glosnikiem (prawe i lewe drzwi)od zakola drzwi tak mniej wiecej do polowy tylko dolna czesc, filtr przeciw pylkowy suchy bez wody, folia pod tapicerka jest sprawdzalem po lewej stronie (byla sciagnieta tapicerka) mam zdjecia zrobione chcialem wkleic ale jakis glupi pomysl ze Lob Test nie moga wklejac zdjec to tak poza tematem. Nie wiem zagladalem z kazdej strony, ale mam wrazenie ze to gdzies zacieka po drzwiach od strony zawiasów i leci po uszczelce ktora styka sie z ta lezaca na progu ktora jest wilgotna wlasnie mniej wiecej na tej dlugosci. Dziwne jest bo wydaje mi sie ze tapicerka w tym miejscu nie styka sie z uszczelka ale byc moze gdzies jednak zaciaga wode. Po opadach deszczu mniejszych czy wiekszych jets mokre jak przejade palcami to kapie woda. Jezeli ktos mam lub mial taki problem niech sie wypowie . Pozdrówka

witam sprawc czy uszczelka dobrze przylega do drzwi na dole pszy progu naj lepiej sprawdzic to na kartke

U mnie jest identyczny problem - niedawno to stwierdziłem. Drzwi w środku raczej suche - woda nie stoi, folja jest, a tapicerka u dołu od strony kierowcy aż kapie jak się przeciągnie palcem. Dokładnie tak jak opisali Brutal i Mr_Moko.
Mam pytanie do szanownych kolegów, czy już ktoś zlokalizował miejsce przecieku ?
A tak przy okazji to jak zdjąć tapicerkę ? Odkręciłem wszystkie wkręty i dół dał się odchylić ale góra trzyma.

Cytat:
2005-12-10 18:18:01, Mr_Moko pisze:
chcialem wkleic ale jakis glupi pomysl ze Lob Test nie moga wklejac zdjec to tak poza tematem.

Nie ma takich ograniczeń.
To tak poza tematem.

ja też mam ten problem i sądzę że cieknie przez folię wydaje mi się że gzdieś jest nie idealnie przyklejona i znajduje sobie jakąś dziurkę. Zastanawiam sie czym przykleic ta folię żeby nie ciekło, a może wkleić dodatkową folię od środka drzwi ??

Witam!
U mnie przecieka nad ogranicznikiem drzwi, tam gdzie kończy się przykręcana do nadwozia plastikowa listwa (rynienka) dociskająca biegnącą od góry uszczelkę dzwi. Po zamknięciu drzwi pozostaje w tym miejscu luka, którą woda ścieka w dół drzwi na tapicerkę. Winien jest temu próg jaki tworzy koniec tej listwy. Uszczelka gumowa dzwi jest naciągnięta i nie uzupełnia tej szczeliny, czemu po nastu latach jej użytkowania nie można się dziwić.
Tak jest przynajmniej u mnie. Zimą powoduje to przymarzanie tapicerki drzwi do plastiku obok siedzenia, co jest niezmiernie wkó.....ce.

Pozdrawiam

a ja mam pewien pomysł - sprawdziłem to w moich drzwiach (kierowcy) bo też ciekło w identyczny sposób i kiedy zdjąłem boczek tapicerki przeżyłem szok - (to ma być niemiecka technologia ?????) widząc folię uszczelniającą która oczywiście już chyba niejednokrotnie była ruszana by dostać się do wewnętrznych mechanizmów - i co swierdziłem - oczywiście podklejana od dołu taśmą malarską bo stary klej nie trzymał ,a powinno być (oczywiście bez wymiany na nową jakby chciał producent) przyklejone dokładnie na całej lini taśmą dwustronnie przylepną gdyż woda przy szybie spływa do wewnątrz i w/g pionu leje się na dolny otwór montażowy i tu po tejże folii ma wracać do wnętrza drzwi przez chyba dwa wycęcia o ile pamiętam na styku z folią - i teraz porada co zrobiłem dodatkowo w/g polskiej technologii stosowanej np. w polonezie - mianowicie na całej górnej krawędzi dolnego otworu montarzowego przykleiłem tzw.fartuch z folii lub jak ja z płutna podgumowanego , który musi buć trochę większy i bokami i dołem od otworu wsunąć go do wnętrza otworu wymiar należy dobrać optymalne by nie wyskakiwał i by nie było za dużo w zw. z mech.el.szyb - u mnie już sucho może kiedyś jek zrobię foto to wrzucę to w porady ... pozdrawiam Jerzy

Cytat:
2006-08-13 22:23:20, alicia pisze:
Nie ma takich ograniczeń. To tak poza tematem.

przy okazji - nie znalazłem jeszcze jak wstawić swoje obrazki do postu , bo z przycisku obrazek podaje tylko ścieżkę internetową a ja chciałbym z swojego kompa... pozdrawiam Jerzy

Cytat:
2006-08-23 13:00:05, jerzy1961 pisze:
znalazłem jeszcze jak wstawić swoje obrazki do postu , bo z przycisku obrazek podaje tylko ścieżkę internetową a ja chciałbym z swojego kompa...

Z kompa się-nie-da-się
Musisz wysłać fotki na jakiś zdalny serwer i wtedy w poście wklejasz ścieżkę do niego.

Cytat:
2006-08-23 13:03:22, Immo pisze:
Z kompa się-nie-da-się Musisz wysłać fotki na jakiś zdalny serwer i wtedy w poście wklejasz ścieżkę do niego.

dzięki za radę .....

www.imageshack.us polecam

sciagnij folie i naklej maty wygluszajace grube sa na alelegro, ja tak zrobilem i po pierwsze:jest sucho a po drugie:lepiej sa wygluszone drzwi