[K] elekt. antene do Espero

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kupie standardowa elektr. antene do Esperaka

Cytat:
2006-11-12 13:54:53, P_Gajos pisze:
kupie standardowa elektr. antene do Esperaka

Podaj powód,
...bo może akurat nie wiesz , ze nie musisz wywalać (niemałej) kasy na KOMPLETNĄ antenę ??

Antena sie chowa ale sie nie chce wysuwac!!
Byla przesmarowana i dalej jest to samo .. wiec podejrzewam ze cos sie pochraznilo z silniczkiem ...
Problem jest takze w tym ze sie ukrecila sruba i nie moge anteny zdemontowac...pozostalo chyba uciecie jej przy srubie...

Cytat:
2006-11-12 16:32:32, P_Gajos pisze:
Antena sie chowa ale sie nie chce wysuwac!! Byla przesmarowana i dalej jest to samo .. wiec podejrzewam ze cos sie pochraznilo z silniczkiem ... Problem jest takze w tym ze sie ukrecila sruba i nie moge anteny zdemontowac...pozostalo chyba uciecie jej przy srubie...

z silniczniem ???...przecie skoro się chowa to znaczy że silnik działa
rozmontowałeś ??...sprawdziłeś stan listwy zębatej na bacie??...w dziale porady masz szczegóły na temat anteny...no chyba że nie ma dla Ciebie różnicy ...40zł a np.250..

ukręciła się śruba (która)??. ....rany!....co Ty z tym robiłeś ??

listwa jest wporzadku... caly mechzanizm zebaty byl przesmarowany i sprawdzony...
A to ze silniczek chowa antene nie znaczy ze bedzie dzialal w druga strone ...
A co do sruby to nie wiem co sie porobilo ... ktoregos dnia chcialem antene wymontowac zeby sprobowac zmienic silniczek i sruba juz krecila sie w kolo jak chciala - jakis niefart...
A co do anteny to myslalem o kupieniu jakies uzywki z rozbitego esperaka albo cos co by zaoszczedzic

Cytat:
2006-11-12 16:43:36, P_Gajos pisze:... A co do anteny to myslalem o kupieniu jakies uzywki z rozbitego esperaka albo cos co by zaoszczedzic .."

Trochę bez sensu...wydasz 100-150zł za coś co na 90% jest zużyte do tego stopnia, że będziesz musiał reanimować po miesiącu używania...nie polecam Skoro jest tak jak piszesz to szukałbym nowej anteny w możliwie dobrej cenie..

No wlasnie problem w tym ze nowa antena jest w cenie takiej ktora dla mnie jest nieporozumieniem...
A z drugiej strony nie chce zakladac jakiegos gumowego badziewia bo wtedy normalnie wies spiewa wies tanczy...
Gdyby sie dalo cos zrobic z tym mechanizmem to problem bylby z glowy ... ale powazniejszym problemem jest dla mnie wlasnie odkrecenie sruby mocujacej antene (sruba od gory na blotniku)-sruba sie obraca z calym mocowaniem i nie widze mozliwosci jej odkrecenia...a ciecie wyklucza ponowne uzycia...czyli tak zle i tak nie dobrze :-/

Cytat:
2006-11-12 22:10:54, P_Gajos pisze:
sruba sie obraca z calym mocowaniem i nie widze mozliwosci jej odkrecenia

Znaczy się jak? Obraca się z cokołem który jest od spodu błotnika mocowany? To go zablokuj.

No wlasnie nie moge zablokowac tego mocowania tak zeby wykrecic ta srube... ;-/

A ja mam antene elektryczną rodem z Żapki czy Liderprajsa i działa
W medjamarkiecie dałem za nią chyba 59zł

ostatnia próba przemówienia do rozsądku

Tak to wygląda na ślonsku:

- ANTENA AUTOMATYCZNA ESPERO 96223386 198.01

- ANTENA AUTOMATYCZNA NEXIA 4-D 96223385 169.99

Pozdrawiam !

Mam do sprzedania antene jak bys chial uzywana pare razy nawet jeszcze cena na niej jest Napisz na priv do mnie to sie dogadamy

[ wiadomość edytowana przez: Bartek1112 dnia 2006-11-17 13:33:29 ]