MotoNews.pl

DUCH CZY USTERKA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam mały problem miałem dziś zdarzenie na bazie since fiction odwiozłem Żonę pod kościół skąd miała wyjść pielgrzymka potem wróciłem się po siostrę po wyjściu siostry z auta poprosiła mnie o zaniesienie bagażu do konwoju odwracam się z powrotem a tu drzwi się zamykają i centralny pstryk nic w tym dziwnego tylko ze autko było na chodzie i co robić po naradzie i kombinacjach musiałem wybić szybę, co jest powodem zamykania się samoczynnie centralnego????

Cytat:
2006-08-24 22:53:35, markon pisze:
Mam mały problem miałem dziś zdarzenie na bazie since fiction odwiozłem Żonę pod kościół skąd miała wyjść pielgrzymka potem wróciłem się po siostrę po wyjściu siostry z auta poprosiła mnie o zaniesienie bagażu do konwoju odwracam się z powrotem a tu drzwi się zamykają i centralny pstryk nic w tym dziwnego tylko ze autko było na chodzie i co robić po naradzie i kombinacjach musiałem wybić szybę, co jest powodem zamykania się samoczynnie centralnego????

Jak nic znak od Niebios, że też powinieneś iść na pielgrzymkę

Cytat:
2006-08-24 22:53:35, markon pisze:
po naradzie i kombinacjach musiałem wybić szybę

u mnie czasem tez sie zamykaja jak pociagne za wewnetrzna klamke. ktora szybe wywaliles ? cos tam sie walil w tym gownie do wyglowania.

heh, ten centralny tak ma chyba. Pamiętam jak leciałem w mrozie -20 do ojca z drugim kluczykiem, bo dokładnie tak jak tobie zatrzasnął się przy włączonym silniku na parkingu.

Teraz w portfelu zawsze jest dorobiony kluczyk do drzwi, normalnie bez immobilajzera. Odpalić sie nie da, ale zawsze można otworzć

Tos wybil jedna z najgorszych szyb do dostania. gorssza jest tylko ta w slupku z tylu. Dobrym patentem jest meic gdzies wyprowadzone dwa kabelki ktorcyh zwarzie powoduje otwarcie centrala. ewentualnei przelacnzik

nigdy o taki czymś nie słyszałem raczej wontpie ze dojde sam jak i co gdzie podłonczyc

Cytat:
2006-08-25 00:02:47, maskekk pisze:
Dobrym patentem jest meic gdzies wyprowadzone dwa kabelki ktorcyh zwarzie powoduje otwarcie centrala. ewentualnei przelacnzik

Nie no to jest genereralnie bardoz glupi pomysl

zresztą jest tyle powodów czemu sie takich rzeczy niepowinno robic ze az mi sie pisac niechce-równie dobrze mozna by zostawiac samochod otwarty za kazdym razem i miec nadzieje ze nikt tego nigdy niezauwazy zreszta..... bardzo głupi pomysł

Moim zdaniem rozwiązaniem najlepszym jest sprawdzenie wszystkim kabelków po stronie kierowcy -w drzwiach czy cos sie niepoprzecieralo,czy cos gdzies niezwiera a jak to niepomaga to wymienic mastera i tyle.

Ja jak kupilem swojego furexa to przy opuszczaniu szyby kierowcy tuz przed samym końcem mi sie drzwi zamykaly wszystkie-jak sie okazalo po kilku miesiacach przewody byly obdarte z izolacji przez szybe i przy kazdym opuszczaniu szyba robila zwarcie na którys kabelkach ze akurat mi sie drzwi zamykaly-troche izolacji,jedna opaska ściagająca i wszystko gra

[ wiadomość edytowana przez: tommi3737 dnia 2006-08-25 04:34:02 ]

Cytat:
2006-08-25 00:02:47, maskekk pisze:
Dobrym patentem jest meic gdzies wyprowadzone dwa kabelki ktorcyh zwarzie powoduje otwarcie centrala. ewentualnei przelacnzik

No... jeszcze kanister z benzyną w bagażniku, dwa zapasowe koła, kilometr druta jak będzie potrzebny, 1000 szt. bezpieczników, 40 l wody jak chłodnica puści... no i oczywiście szyby - najlepiej komplet, a w ostateczności przednie i boczne

Miałem podobny przypadkek w poprzednim esperaku (obyło się bez wybijania szyby). Powodem samoczynnego się centralnego były luzy w zamku w drzwiach.Dźwigienki i sprężynki miały takie luzy,że przy mocniejszym trzaśnięciu, lub pod wpływem drgań i baaardzo ciężkiegpo pipka od blokady samoczynnie opadało,a ponieważ w jednym miejscu jest blokada i słownik zamykało cały samochód.

Właaaaśnie... rozbierz tapicerkę i zobacz czy zamek trzyma się kupy, czy też telepie się na wszystkie strony.

na zlocie nexii chlopaki mi pokazali jak otworzyc espero za pomoco linijki 30 cm niczego nie uszkadzajac a taka umiejetnosc jest jak najbardziej przydatna w takiej sytuacji jaka mial kolega auto watku.

Na zlocie espero przekaze ta umiejketnosc bo niejednemu moze zaoszczedzic troche stresa i wydatkow

Było otworzyć go berzeszczotem (zrobiony jest z cienkiej blaszki - hahahaha0 a teraz na przyszłość rozbierz boczki i zobacz jak idziecięgno i przygotuj sobie odpowiednią rzecz i poćwicz (co prawda niszczysz uszczelke ale... ) lepiej kupic uszczelke niż tą parszywą szybkę pozdrawiam.

Przyczyna może tez byc wyrobiony siłownik zamka centralnego. Ja tak kiedyś miałem , że jak zamknąłem to sie od razu otwierał , albo jak otworzyłem to sie zamykał i tak na przemian. Dopiero tzreba było poruszac troche tym dzyndzlem od zamykania drzwi i znowu działało. Rozebrałem drzwi i powodem były luzy na siłowniku. Prawdopodobnie jakies prowadnice sie wytarły i tyle. Po wymianie siłownika wszystko od przeszło roku jest ok.

szypko szypka!

JUŻ JĄ NA CZARNĄ GODZINĘ ZAKLEPAŁEM TO JA A PO 2 DOGADAŁEM SIĘ JUŻ Z ETomek_GT

markon - ja bym zony samej nie puscil na pielgrzymke - chyba ze sie cos zmienilo ,bo za moich mlodych czasow (czyli daawno temu) na pielgrzymki chodzilo sie w celach alkoholowo-erotycznych

dalej sie chodzi ale jego Zona nie ma chyba 17 lat

Cytat:
2006-08-25 22:12:28, Cwikus pisze:
dalej sie chodzi ale jego Zona nie ma chyba 17 lat

To jeszcze gorzej... Bo może się oglądać za młodszymi chłopcami