A gdzie jest ... silnik 1.5 DOHC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Silnik 1.5 DOHC bez klimy i ABS-u

1.termostat
2.filtr powietrza
3.czujnik MAT (temperatury powietrza)
4.zbiornik wyrównawczy płynu chłodzenia
5.zbiornik spryskiwaczy
6.zbiornik płynu do ukł.wspomagania
7.wlew oleju
8.aparat zapłonowy
9.odma
10.pompa hamulców+zbiornik płynu
11.dmuchawa wentylacji
12.zbiornik płynu do ukł.sprzęgła
13.rezonator
14zespół przepustnicy
15.przewód odpowietrzania silnika
16.czujnik MAP (ciśnienia w kolektorze dolotowym)
17.cewka zapłonowa
a.przewód podciśnienia do regulatora ciśnienia paliwa
b.przewód podciśnienia do pochłaniaczapar paliwa i sterownia wentylacją i ogrzewaniem
c.przewód podciśnienia do czujnika MAP

P.S jak coś pokręciłem to proszę korygować.

zaraz Cię stare wygi opieprzą żeś żółtodziób i się wychylasz

hehehehe

A cóż to za sprężynka na pokrywie zaworów.
No i zdaje się jakiś rewelacyjny patent uszczelnienia korka oleju

Cytat:
No i zdaje się jakiś rewelacyjny patent uszczelnienia korka oleju

ta pewnie na pakuły od hydraulika zwłaszcza ze nowy korek kosztuje 10zł

i kurde nawet nie pisze gdzie jest chlodnica

Cytat:
2006-07-06 17:19:07, Navi pisze:
A cóż to za sprężynka na pokrywie zaworów. No i zdaje się jakiś rewelacyjny patent uszczelnienia korka oleju

Krytykę przyjmuje z pokorą.
Sprężynka trzyma pokrywę rozrządu.Przy wymianie urwałem taką poj...ba śrubkę,a co do korka to nawet nie pytałem w sklepie .
Może faktycznie spróbuje nowy kupić.

Cytat:
2006-07-06 19:57:55, marcin21100 pisze:
ta pewnie na pakuły od hydraulika zwłaszcza ze nowy korek kosztuje 10zł

U mnie pomogło odwrócenie tej gumowej uszczelki "do góry nogami"

Ja piernicze, ale druciarstwo, że juz o parowniku przykręconym do obejmy akumulatora nie wspomne

Czepiacie się panowie szlachta .Człowiek chciał zrobić tablicę poglądową do dalszych tfórczych dyskusji,a wam a to sprężynka przeszkadza,a to pakuły w oczy włażą.
MALKONTENCI

Cytat:
2006-07-07 22:21:42, JaRabbit pisze:
Czepiacie się panowie szlachta .Człowiek chciał zrobić tablicę poglądową do dalszych tfórczych dyskusji,a wam a to sprężynka przeszkadza,a to pakuły w oczy włażą. MALKONTENCI

Tak naprawdę to bardzo fajnie że mamy kolejną "poglądówkę"...Dziękujęmy.

Natomiast to już była by agonia naszego forum jakby nikt łatki nie przykleił Koledze tomtu... ...wszystko jednak z sympatią ...poza tym...pewne uwagi naprawdę warto rozważyć ')

Pozdrawionka !

Korek kosztuje nie 10 a 17zł (olejowy) oryginał i chyba 15 do zbiornika wyrównawczego.

Cytat:
2006-07-07 21:22:58, Adam4302 pisze:
Ja piernicze, ale druciarstwo, że juz o parowniku przykręconym do obejmy akumulatora nie wspomne

Już się tłumaczę:
druciarstwo - założony na próbę przekaźnik na światła.Kiedyś z nudów zmierzyłem napięcie na żarówce,było jakieś 1,5V mniejsze niż na akumulatorze z przekaźnikiem jest równe.

parownik - przykręciłem do obejmy aku. jako dodatkowy punkt po tym jak mi kiedyś rurka od gazu trzasła i był mały pożar.

Zastanawiam się gdzie macie umieszczone parowniki - czy najczęściej tak jak jest na zdjęciu? U mnie parownik jest z drugiej strony - pod prawym reflektorem - zupełnie niewidoczny - jest bardzo nisko umieszczony - ciekawe jak u was

Cytat:
2006-07-08 08:02:24, Esper pisze:
Zastanawiam się gdzie macie umieszczone parowniki - czy najczęściej tak jak jest na zdjęciu? U mnie parownik jest z drugiej strony - pod prawym reflektorem - zupełnie niewidoczny - jest bardzo nisko umieszczony - ciekawe jak u was

jesli masz klime to parownik najczesciej siedzi nisko pod lewym bądź prawym reflektorem - po prostu inaczej się nie da

Cytat:
jesli masz klime to parownik najczesciej siedzi nisko pod lewym bądź prawym reflektorem - po prostu inaczej się nie da

Ależ da się
U mnie w 1,5 z klimą i ABS parownik jest na takiej wys. jak na "poglądówce" tomtu, lecz pomiędzy aparatem zapł. a serwem hamulca.
Dostęp do niego jest b. dobry, a rurę z gazem i siln. krokowym mam puszczoną nad pokrywą zaworów.

to jak zarowke wymienic jak tam parownik siedzi /?

Cytat:
2006-07-08 18:58:06, maskekk pisze:
to jak zarowke wymienic jak tam parownik siedzi /?

Jezeli chodzi o mijania to nie ma tragedii, przynajmniej u mnie.

Natomiast wymienic zarowki dlugich swiatel bez wyjmowania parownika juz nie umiem , chyba ze od dolu jakos

Cytat:
2006-07-07 23:39:09, tomtu pisze:
parownik - przykręciłem do obejmy aku. jako dodatkowy punkt po tym jak mi kiedyś rurka od gazu trzasła i był mały pożar.

Mozesz opisac dokaldnie która rurka ci pekła od gazu bo ja mam parownik zamocowany w tym samym miejscu co ty i da sie nim poruszac troche-bylem kiedys z tym u gazowników i mówilem ze jest za malo sztywno zamocowany ale ci oczywiscie:"panie wsyztsko jest dobrze-wszyscy tak mają i żyją" wiec czy ten twój drut ma za zadanie usztywnić parownik na swoim miejscu??

A tak wogóle to gdzie mieszkasz w tej Łodzi?-jak chcesz to odpisz na priva...

pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: tommi3737 dnia 2006-08-22 06:20:22 ]

Cytat:
2006-08-21 05:35:19, tommi3737 pisze:
Mozesz opisac dokaldnie która rurka ci pekła od gazu bo ja mam parownik zamocowany w tym samym miejscu co ty i da sie nim poruszac troche-bylem kiedys z tym u gazowników i mówilem ze jest za malo sztywno zamocowany ale ci oczywiscie:"panie wsyztsko jest dobrze-wszyscy tak mają i żyją" wiec czy ten twój drut ma za zadanie usztywnić parownik na swoim miejscu?? A tak wogóle to gdzie mieszkasz w tej Łodzi?-jak chcesz to odpisz na priva... pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: tommi3737 dnia 2006-08-22 06:20:22 ]

Witam.

Pękła rurka doprowadzająca gaz ( ta metalowa) widać ją pod przewodem doprowadzającym wode.
Mieszkam na widzewie.Możemy kiedś zrobić jakiś mini zlot łódzki.

pogladowka dobra, w sumie to moglbym chyba wstawic zdjecie wiekszosci elementow z silnika 1,5

U mnie parownik jest zamocowany w tym samym miejscu, a wlasciwie jest w tym samym miejscu bo zmaocowany nie jest, bede musial cos wreszcie wymyslec.

edit
moznaby jeszcze postawic cyferke przy zaworze EGR, u Ciebie go nie ma, ale ogolnie jest i cos ten rezonator inny niz u mnie

[ wiadomość edytowana przez: netpro dnia 2006-08-22 22:51:25 ]