Woda po stronie pasażera

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam jak w temacie ostatnio postanowiłem posprzątać auto i po stronie pasażera okazało się że jest mokro jak podniosłem wykładzinę to okazało się że jest mokro aż pod wyciszeniem zastanawiam się co może być przyczyną czy ktoś miał taki sam problem

Lać i patrzeć.

na podszybiu przed pasazerem jest plastikowa osłona, a pod nią wlot powietrza do układu klimatyzacji, podnież maskę, zdejmij osłonę i oblukaj dookoła ten wlot - możliwe że podcieka i woda spływa po przegrodzie.

U mnie też pojawiła się woda po stronie pasażera. Po większym deszczu było mokro na dywaniku. Ściekało po przednim słupku. Na połączeniu dachu i drzwi jest uszczelka (biegnie przez całą długość) i na początku (w okolicach lusterka) wyskoczył plastikowy kołek i końcówka sobie luźno latała. Wytarczyło zamocować go ponownie i się uspokoiło. Profilaktycznie sprawidzłem kołek po stronie kierowcy i też latał luźno

U mnie też pojawiła się woda po stronie pasażera. Po większym deszczu było mokro na dywaniku. Ściekało po przednim słupku. Na połączeniu dachu i drzwi jest uszczelka (biegnie przez całą długość) i na początku (w okolicach lusterka) wyskoczył plastikowy kołek i końcówka sobie luźno latała. Wytarczyło zamocować go ponownie i się uspokoiło. Profilaktycznie sprawidzłem kołek po stronie kierowcy i też latał luźno

No i leje się na podszybiu jak sugerował Robert_S ale jak wyjąłem ten wlot powietrza i uszczelniłem silikonem to po powownym złożeniu znowu gdzieś się lej może ktoś miał podobnie i może powidzieć gdzie może dostawać się woda? a dzisiaj jadę nad morze i jak popada to woda będzie w aucie ale już nie miałem siły wczoraj ztym walczyć i zajmę się tym po powrocie jak ktoś ma jaieś pomysły to jak wrócę to poczytam