[s] konwerter 220V na 110V

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
aukcja

A urządzenie to uwzględnia jakos fakt ze w europie mamy czestotliwosc sieci energetycznej 50 Hz a w USA 60Hz ? Przy tym samym napieciu zasilania przy czestotliwosci 60Hz urządzenie zasilane bedzie miało wieksza moc niz przy 50Hz

raczej tak, wiem ze ludzie stosuja je z powodzeniem i nie maja z tymi konwerterami problemu...

Cytat:
2006-10-04 23:56:47, Michallodz pisze:
A urządzenie to uwzględnia jakos fakt ze w europie mamy czestotliwosc sieci energetycznej 50 Hz a w USA 60Hz ? Przy tym samym napieciu zasilania przy czestotliwosci 60Hz urządzenie zasilane bedzie miało wieksza moc niz przy 50Hz

Uzasadnij.

Ja przepraszam bardzo, ale to specjalnie do wielu rzeczy się nie nadaje, a już podłączać żelazko czy coś podobnego do tego?

No chyba, że ktoś lubi stopień wysokiego ryzyka.

Tam jest płytka drukowana, kilka pastylek, beczułek i innych tego typu elektronicznopodobnych rzeczy.

Ja tam się za bardzo na prądzie nie znam, ale jeśli chodzi o dużo prądu to potrzeba transformator i kabel z prawdziwego zdarzenia, a nie płytke drukowaną z elektroniką.

Tak mieliśmy takie chyba dwa (15 lat temu). Jeden się chyba sfajczył, nie pamiętam w jakich okolicznościach. W każdym razie nie używaliśmy tego do niczego, czego Tata elektryk y nie zatwierdził

Nie chce nikomu w parade wchodzić, tylko ostrzec i dać do myślenia.
Najwyżej narobie sobie wrogów