Problem ze światłem przeciwmgielnym.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Nie działa mi wogóle światło przeciwmgielne, poprostu 0 reakcji na wlacznie przycisku.
Żarówka jest dobra, wszystkie kable są dokładnie popodłanczane, bezpiecznik też jest dobry.
A jak nacisne przycisk to nawet nie świeci się kontrokla w przycisku od przeciwmgielnego tylniego.
Może ktoś z was miał taki problem i wie dokładnie co sie dzieje?

a przełącznik jest sprawny??????? sprawdz czy do przełącznika dochodzi prąd i spróbuj zamienic włóżnp od ogrzewania tylnej szyby i sprawdz czy poskutkuje!!!

Może głupie pytanie - ale czy włączasz wpierw światła pozycyjne??

Cytat:
2006-08-23 17:01:36, renifergt pisze:
a przełącznik jest sprawny??????? sprawdz czy do przełącznika dochodzi prąd i spróbuj zamienic włóżnp od ogrzewania tylnej szyby i sprawdz czy poskutkuje!!!

Wyłącznik od podgrzewania szyby daje tylko impuls na przekaźnik a ten od przeciwmgielnych jest wyłącznikiem bistabilnym. Więc podpięcie tego pierwszego owszem spowoduje zaświecenie swiatła ale tylko jeśli będzie go ktoś trzymał wciśniętego! Chyba, że ktoś ma ten pierwszy typ również do halogenów, bo z tego co wiem były takie i takie.

[ wiadomość edytowana przez: jerico dnia 2006-08-23 19:42:28 ]

a masz hak?

Cytat:
2006-08-23 19:40:43, jerico pisze:
Wyłącznik od podgrzewania szyby daje tylko impuls na przekaźnik a ten od przeciwmgielnych jest wyłącznikiem bistabilnym. Więc podpięcie tego pierwszego owszem spowoduje zaświecenie swiatła ale tylko jeśli będzie go ktoś trzymał wciśniętego! Chyba, że ktoś ma ten pierwszy typ również do halogenów, bo z tego co wiem były takie i takie. [ wiadomość edytowana przez: jerico dnia 2006-08-23 19:42:28 ]

dokładnie tyle że bedzie wiedział czy mu swieci czy nie,a własnie jak z hakiem bo jhak masz hak to pewnie masz tak podłączone że nie swioeci dopóki przyczepki nie masz podłączonej

ja mam hak i u mnie świeci bez przyczepki,
z przyczepką też świeci

Światła pozycyjne włanczam A przycisk jest podświetlany gdy mam włonczony zapłon, czyli prawidłowo, tylko własnie nie moge włonczyć przeciwmgielnego i ta żółta kontrolka od niego też nie swieci wogóle. a haka nie posiadam wogóle.
Pozdro...