Wezwanie do wojska

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ostatnio dostalem wezwanie jakto jest na nim napisane w celu uzupełnienia ewidencji-odebrania karty powołania.....noi byłem przekonany że to jest na 23września a przed chwilką patrze że to jednak było na 23 sierpnia....i co teraz nie będę miał jakiś nieprzyjemności????oczywiście w poniedziałek rano tam pojade...

(po prostu porąbały mi się miesiące((( a normalnie dostalem sie na studia dzienne)

a ty juz kuwa nie byles w wojsku?
jak ja kiedys dostalem takie cos [powolanko do sluzby, choc dostalem sie na studia] to zadzwoinilem i powiedzialem, ze sory ale mnie nie bedzie. powiedzieli,ze mam przyniesc ze szkoly papiór ile przewidywana nauka trwac bedzie.

-----------------
http://plepleple.pl

Cytat:
2006-08-26 21:22:53, el_comendanto pisze:
a ty juz kuwa nie byles w wojsku? jak ja kiedys dostalem takie cos [powolanko do sluzby, choc dostalem sie na studia] to zadzwoinilem i powiedzialem, ze sory ale mnie nie bedzie. powiedzieli,ze mam przyniesc ze szkoly papiór ile przewidywana nauka trwac bedzie.

nie bylem w wojsku po prostu przerwałem nauke na studium bo postanowilem zlozyc papiery na studia noi pewnie jak przerwalem nauke na studium to przeslali papiery do WKU....

mialem podobnie, olalem mate na 1szym semestrze i mialem pol roku przerwy....szkola wyslala zawiadomienie do WKU i po 3 tygodniach chuje mi chcieli bilet wcisnac.....pozniej chodzilem z 6 razy na badania b6. b12 b6 itp az w koncu dostalem D jak dupa;] takze moze byc tak ze niestety ale na studia sie niezalapiesz, chyba ze sie szybko gdzies zapiszesz???

hehe. oj ku...wa to do kiepskich szkol zescie uczesczaly

jak ja zawalilem pierwszy rok i mnie wylali to sekretarka byla na tyle leniwa, ze mimo tego iz mnie nie lubila to nie wyslala papieru do WKU ze juz sie nie ucze. mialem rok luzu.

-----------------
http://plepleple.pl

ja wziołem zaświadczenie o nauce ze szkoły, zaniosłem do WKU, a dzień później wziołem papiery ze szkoły... mina sekretarki była powalająca

Cytat:
2006-08-26 22:47:27, piter_s1 pisze:
ja wziołem zaświadczenie o nauce ze szkoły, zaniosłem do WKU, a dzień później wziołem papiery ze szkoły... mina sekretarki była powalająca

ale ja sie dostalem na dzienne tylko po prostu powinienem sie 23go zgłosic do WKU i czy nie bede miec problemow przez to ze pojde w poniedzialek

Cytat:
2006-08-26 23:41:59, specWROC pisze:
ale ja sie dostalem na dzienne tylko po prostu powinienem sie 23go zgłosic do WKU i czy nie bede miec problemow przez to ze pojde w poniedzialek

Na wezwaniu jest napisane że jak się nie zgłosisz w wyznaczonym terminie to kara grzywny lub pozbawienia wolności ale jak jest w praktyce to nie wiem ,może dostaniesz po prostu pouczenie
edit: dobrze by było mieć zaświadczenie z uczelni np. o złożeniu dokumentów lub o przyjęciu.

[ wiadomość edytowana przez: JOHYM dnia 2006-08-26 23:51:27 ]

hgw ci powiem.
ja kiedys poszedlem w dzien w ktorym mialem sie stawic, to bylo moze kolo grudnia. przynioslem im wtedy kartke z uczelni, a oni mi ze mialem ja dac we wrzesniu. niby za to kara pieniezna czy tam cos za to jest, ale tylko mnie postraszyli

Cytat:
2006-08-26 23:49:27, comar pisze:
hgw ci powiem. ja kiedys poszedlem w dzien w ktorym mialem sie stawic, to bylo moze kolo grudnia. przynioslem im wtedy kartke z uczelni, a oni mi ze mialem ja dac we wrzesniu. niby za to kara pieniezna czy tam cos za to jest, ale tylko mnie postraszyli

lepiej zeby tak bylo...a wystarczy papier który przesłali mi do domu ze jestem przyjety czy musze pojechac na uczelnie do sekretariatu i poprosic o jakis specjalny wypis?

Cytat:
2006-08-26 23:59:37, specWROC pisze:
(...)...a wystarczy papier który przesłali mi do domu ze jestem przyjety czy musze pojechac na uczelnie do sekretariatu i poprosic o jakis specjalny wypis?

Myśle że wystarczy...

Ja miałem się stawić w sierpniu, po skończeniu średniej, ale ktoś ze znajomych do nich zadzwonił, że idziemy na studia. Kazali w październiku przynieść papier, ale nie taki, że się dostałeś, tylko z dziekanatu. U nas dawali to automatycznie wszystkim facetom na początku semestru.

Najprościej, to zadzwoń tam i się spytaj.

ja w zeszlym roku na przelomie wrzesnia/pazdziernika mialem doniesc papier ze sie ucze a nie donioslem i jak widac do tej pory nic nie przyszlo

Cytat:
2006-08-27 15:10:39, SzymonX pisze:
ja w zeszlym roku na przelomie wrzesnia/pazdziernika mialem doniesc papier ze sie ucze a nie donioslem i jak widac do tej pory nic nie przyszlo

nieciesz sie tak szybko...
ja tez nie odroczyłem sobie przez jakies czasu (juz nie pamietam ile) zaswiadczenia miałem w chacie ale niechciało mi sie zwiez a tu pieknego dnia listonosz przynosi avizo i mow ze niechce tego odbierac bo to bilet WKU wiec następnego dnia dawaj do nich a oni ze co tak sobie o nich nagle przypomniałem a ja sciema ze kumpel dostał wezwanie i mi przypomniał ... i tam jeszcze inna sciema o braku czasu chorobie itd. Jedno czego póxniej sie czepiał ze ksiazeczka wojskowa nie podpisana w sumie do tej pory jej nie podpisałem i sie udało odroczyc ale troche problemów robili wiec powiem tyle uwaza co odbierasz od listonosza

Cytat:
2006-08-27 15:48:56, Karol13 pisze:
nieciesz sie tak szybko...wiec powiem tyle uwaza co odbierasz od listonosza

poprzednio mialem podobna sytuacje po ponad roku sobie przypomnieli no to wziolem i zanioslem papier ze sie ucze a babka zaczyna mi cos tam gadac jeszcze bez ksiazeczki wojskowej przyszedlem tak wiec jakos sie zbytnio nie przejmuje hah a od listonosza nic nei odbieram...

Cytat:
2006-08-26 21:18:31, specWROC pisze:
ostatnio dostalem wezwanie jakto jest na nim napisane w celu uzupełnienia ewidencji-odebrania karty powołania.....noi byłem przekonany że to jest na 23września a przed chwilką patrze że to jednak było na 23 sierpnia....i co teraz nie będę miał jakiś nieprzyjemności????oczywiście w poniedziałek rano tam pojade... (po prostu porąbały mi się miesiące((( a normalnie dostalem sie na studia dzienne)

pierdol ich ja dostełm 7 rtazy po odbiur jarty poałoałnei i ani razu sie nei stawiłem potem miałęm wypdek stanełem na ponowna komisje i dostłem d.ale olej ich nic ci nie zrobią jak nie chdesz jesc do wojska pisz podanei na komisje o zmiane kategori i jak staniesz na komisje to po każdejkomosji pisz odwołanie i podanie na ponowna komisje nei moga ci tego odmuwic i mozesz ich tak robic nawet do końca narazie sprawedzone przez 7 kat,koles muj tak robi i choc mamy po 25 lta to do tej pory huj awojsko moażetylko jedem porolewm teraz mogą cie ganiac do 670 roku życia:/

Cytat:
2006-08-28 02:12:15, baryla_wroclaw pisze:
pierdol ich ja dostełm 7 rtazy po odbiur jarty poałoałnei i ani razu sie nei stawiłem potem miałęm wypdek stanełem na ponowna komisje i dostłem d.ale olej ich nic ci nie zrobią jak nie chdesz jesc do wojska pisz podanei na komisje o zmiane kategori i jak staniesz na komisje to po każdejkomosji pisz odwołanie i podanie na ponowna komisje nei moga ci tego odmuwic i mozesz ich tak robic nawet do końca narazie sprawedzone przez 7 kat,koles muj tak robi i choc mamy po 25 lta to do tej pory huj awojsko moażetylko jedem porolewm teraz mogą cie ganiac do 670 roku życia:/

tak to nawet ja ze zjebana klawiatura, nie pisze

Cytat:
2006-08-28 02:18:12, CarvMachine pisze:
tak to nawet ja ze zjebana klawiatura, nie pisze

zjeban jak zjbena ale ze 3 promile krwi w alkocholu to inna gadaka więc ssij