Problem, odpalanie, check po odpaleniu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich mam pewien problem z odpalenim mojej Omesi. A mianowicie zaczne od samego poczatku. Gdy rano ide odpalic omesie niechce odpalic rozrusznik chodzi czasem zalapie ale nie dokonca i zgasnie albo wogule nie zalapie tak jakby chciala a nie mogla Ale zauwazylem ze jak odlacze kleme od akumulatora i podlacze ja za 2 minutki odpala za pierwszym razem i przez caly dzien juz odpala ale jak postoi cala noc znow jest to samo i zakazdym razem gdy odlacze kleme i podlacze odpala bez problemu a i jak odpali to swieci mi sie lapmpka kontrolna od silnika ze jest blad ale zostawiam ja na 5 minut zeby pochodzila i juz znika Moze ktos mial cos podobnego bo szukalem na forum ale nikt nic niemal podobnego

[ wiadomość edytowana przez: Res dnia 2006-08-29 09:26:49 ]
[ powód edycji: sprecyzowanie tematu ]

Zczytaj błąd i wtedy dochódź o co chodzi.

Po resecia masz "czysty" komp i auto ma mapy z ustawień dla pierwszych 3 minut pracy silnika.Dlatego odpala potem się pojawia błąd i już.
I na koniec się spytam gaz?

Cytat:
2006-08-28 18:32:25, PiotrS pisze:
Po resecia masz "czysty" komp i auto ma mapy z ustawień dla pierwszych 3 minut pracy silnika.Dlatego odpala potem się pojawia błąd i już. I na koniec się spytam gaz?

zostaw ten gaz

Cytat:
2006-08-28 19:19:09, Mariosomegos pisze:
zostaw ten gaz

Niech kolega odpowie to ułatwia.

no jest gaz tak po resecie odpala

chyba urwał sie czujnik temp powietrza w przepływce ja tak miałem
i przez to cuś musiałem sie nauczyc czytać z '' agrafki''
na zerwany czujnik to tylko wymiana całej przełyki koszt w ASO to 1600 zł za szrocie ok 100-150

.....a może dodatko coś na kablach z aku?

ale dlaczego po restracie odpala mi juz caly czas tylko jak postoi tak z 8 godzin dlamnie to jest troche dziwne skoro tak odpala normalnie a po nocy juz niechce jutro jade do mechanika moze on cosa poradzi zobacze to dam znac co moglo sie stac a i dodam ze zaczelo sie to dziac gdy zaczelo micieknac olej pomiedzy silnikiem a skrzynia wtedy to sie zaczelo

benus, postaraj się stosować wielkie litery i znaki interpunkcyjne.
Wystrzelony strumień świadomości ciężko się czyta

Ok postaram

nawet nie wiem, kiedy mam wziasc oddech...

Najlepiej zaraz po przebudzeniu sie oddycha

Cytat:
2006-08-29 02:19:25, benus pisze:
ale dlaczego po restracie odpala mi juz caly czas tylko jak postoi tak z 8 godzin

Bo

Cytat:
PiotrS pisze
"Po resecia masz "czysty" komp i auto ma mapy z ustawień dla pierwszych 3 minut pracy silnika.

kolego miałem ten sam problem pojechałem na kompa i wszystko było jasne czujnik temperatury silnika. czujnik podawał sygnał do sterownika że temp silnika wynosi -65 stopni i go zalewało. miałem wymienić czujnik ale przecześciłem tylko wtyczk i wówki na czujniku i jest ok. do roboty!!

Narazie samochod stoi w warsztacie i wymieniaja mi sprzeglo simerig i lozysko Wiec tak kolo 20 powinniem go miec spowrotem wiec jak go dorwe to zrobie tak jak mowisz moze pomoze mu Dzieki za porade