Problem z moca i skrzynią espero 1,5 w gazie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam!

Słuchajcie wszyscy mam taki problem i potrzebuje pomocy.
Kupiłem espero 1,5 wielopunkt na gazie gaz jest bez komputera na wolnych obrotach samochód mi wchodzi na 7500obr a na trasie na jakim biegu bym nie jechał to tylko osiąga mi 4500 max jaka możę być tego przyczyna a i jeszcze jak przejade wiecej kilometrów na raz to mi tak jak by nie wysprzeglam i biegów nie moge wrzucac a na zimnym nie mam problemy prosze pomocy!

no to masz bracie problem. w tym aucie powinna byc zainstalowana II generacja i porzadnie wyregulowana, wtedy jest szansa ze zacznie dzialac poprawnie. a co do skrzyni to wyglada na to ze sprzeglo ci sie konczy, nie rozlacza dobrze znaczy pewnie lozysko oporowe stanelo i wrzyna sie w docisk. poprzedni wlasciciel wiedzial co robi sprzedajac ta fure

Cytat:
2006-10-18 21:39:09, slider2006 pisze:
no to masz bracie problem. w tym aucie powinna byc zainstalowana II generacja i porzadnie wyregulowana, wtedy jest szansa ze zacznie dzialac poprawnie. a co do skrzyni to wyglada na to ze sprzeglo ci sie konczy, nie rozlacza dobrze znaczy pewnie lozysko oporowe stanelo i wrzyna sie w docisk. poprzedni wlasciciel wiedzial co robi sprzedajac ta fure

ale on sie zachowuje na benzynie tak samo czy to moze byc wina tez instalacji gazowej i zlego jej montazu???

a co do sprzegla to nie wiesz ile to moze kosztowac i czy duzo przy tym jest pracy

Cytat:
2006-10-19 00:26:24, jareklewandowski pisze:
ale on sie zachowuje na benzynie tak samo czy to moze byc wina tez instalacji gazowej i zlego jej montazu??? a co do sprzegla to nie wiesz ile to moze kosztowac i czy duzo przy tym jest pracy

a tak wogóle to dzieki
jak by ktos wiedział czy da sie ajkos przerobic ten gaz??

no wlasnie problemy na bezzynie powstaja przez zla instalacje gazowa, prawdopodobnie brak jest emulacji i elektronika silnika glupieje. odlac kleme na pare minut potem na beznie zapal i niech pochodzi sobie z 10 min na wolnyh obrotach bez dotykania gazu. nie wlaczaj gazu i na benie przejedz pare km, jesli efekty ustapia to na bank przez instalacje lpg masz te problemy. przeroboenie I gen na II to koszkt ok 300-500 zl zalezy jaki komputerek zalozysz. a co do sprzegla to koszt wymiany i robocizny i nieautoryzowanym warsztacie powinien zamknac sie w 500zl.