MotoNews.pl

Szybkie pytanie i szybka odpowiedz..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Pisze tu bo chce was zapytać troche moze nie na temat bo sprawa dot. nissana primerki 2.0 diselka 1993r. ok. 180tys przebiegu.
A ze znam kilu asów z tego forum i ludzi chetnych pomoc ...

Jade w tym tyg. ogladac takie autko, moze ktos mi napisać na co zwrocic uwage przy ogledzinach, moze ktos sie zetknol z tym autkiem ?
Czy na mocnej przygazowce powinno kopcic troche na czarno ?

Cytat:
2006-08-25 10:27:31, Cromm pisze:
[...]Czy na mocnej przygazowce powinno kopcic troche na czarno ?

W jego wieku już zdecydowanie tak
Pozdro.

Cytat:
Jade w tym tyg. ogladac takie autko, moze ktos mi napisać na co zwrocic uwage przy ogledzinach, moze ktos sie zetknol z tym autkiem ? Czy na mocnej przygazowce powinno kopcic troche na czarno ?

Rdza... Co do primery to możesz pytać E9 bo on taką jeździ.

Za wiel e to myśle że tak samemu to nie zobaczysz. Weź go do jakiegos mechanika niech oglądnie blachy jakie są sprawdzi tacze, hamulce, może jakis test amortyzatorów w stacji diagnostycznej. Samemu to tak naprawde niewiele można sprawdzić oprócz wnętrza które może być już wypucowane dla klienta )
W takim wieku to już wszystko może paść a co padnie tego nie sprawdzisz nie ma żadnych szans. Można tylko wierzyć właścicielom co i kiedy wymieniali) Przebieg 180 kkm nie musi być prawdziwy wiec nie nalezy się nim sugerować. Ogólnie Nissan to super marka ale czas nie zna litości. Pozdro.

[ wiadomość edytowana przez: PiterK dnia 2006-08-25 17:29:32 ]

BUEHEHEHEHEHEHEHEHEHE
Cromm, Perzan Wy go znacie??

Tarcze i amorki są Najważniejsze.
buehehehehehe

13 wiosen i 180kkm
Troszku mało

Cytat:
Witam Pisze tu bo chce was zapytać troche moze nie na temat bo sprawa dot. nissana primerki 2.0 diselka 1993r. ok. 180tys przebiegu. A ze znam kilu asów z tego forum i ludzi chetnych pomoc ... Jade w tym tyg. ogladac takie autko, moze ktos mi napisać na co zwrocic uwage przy ogledzinach, moze ktos sie zetknol z tym autkiem ? Czy na mocnej przygazowce powinno kopcic troche na czarno ?

Cromm, przede wszystkim sprawdziłbym stan zawiechy. Niestety, ale wahacze, łączniki stab. i amory w tym wieku wymagają szczegółowej kontroli (szczególnie w Premierce). Dodatkowo sprawdź stan blach. Moja Primka po 13-stu latach userowania wymagała "gruntownego" odrdzewiacza

[ wiadomość edytowana przez: marcin032 dnia 2006-08-25 23:15:37 ]

mam profesjonalny tester lakieru, na kilka dni wiec cos sobie pomierze
Dobra chlopy teraz utwierdzcie mnie w przekonaniu jaka powinna i musi byc fabryczna brubosc lakieru w mikronach.
Czy na dole drzwi moze byc grubsze niz na gorze ?

Jaka wartosc juz nam sugeruje ze autko bylo przynajmniej malowane ?
Na razie wychwycam jedynie roznice i to ze powyzej 200mikr. ze auto bylo robione

Cytat:
Witam Pisze tu bo chce was zapytać troche moze nie na temat bo sprawa dot. nissana primerki 2.0 diselka 1993r. ok. 180tys przebiegu. A ze znam kilu asów z tego forum i ludzi chetnych pomoc ... Jade w tym tyg. ogladac takie autko, moze ktos mi napisać na co zwrocic uwage przy ogledzinach, moze ktos sie zetknol z tym autkiem ? Czy na mocnej przygazowce powinno kopcic troche na czarno ?

Odkrec korek wlewu oleju przyloz reke i niech ktos przygazuje jesli bedzie reka czarna to cos nie tak , lub wyciagnij lekkobagnet poziomu oleju i jesli zgasnie to tez cos nie tak, to porady kumpla jak kupowal dawno temu kaszlaka , ale generalniie ta metoda moze sluzyc przy kazdym zakupie autka

Jeśli ta twoja ma podobny stan blacharki jak ta na zdjęciach to odradzam! Wydasz full kasy na blacharza. Jak na samochodzie widać rdze od zewnatrz to od wewnatrz jest zwykle jeszcze gorzej. Zwykle remont generalny blacharki z tego rocznika przekracza wartość samochodu. Dokładnie miałem taką blache w mojej Toyce - sam jeden przedni błotnik nowy kosztował mnie 350 zeta . Albo może fotki przeslij to pooglądamy)

[ wiadomość edytowana przez: PiterK dnia 2006-08-26 12:26:46 ]

[ wiadomość edytowana przez: PiterK dnia 2006-08-26 12:33:24 ]

Z tymi korkami i bagnetami to nie ta era aut.

Cytat:
2006-08-26 13:15:55, Kafi pisze:
Z tymi korkami i bagnetami to nie ta era aut.

No moze

Marcin032. Sadzac po tych fotkach to to autko mialo dzwonka i dlatego ten lakier tak odlazi i wychodzi ruda. Nie wydaje mi sie zeby takie cos moglo wystapic jesli ktos wczesniej czegos nie robil w tych miejscach.

[ wiadomość edytowana przez: Pigletto dnia 2006-08-26 23:25:50 ]