Pali na 3 gary

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wczoraj jezdzilem na gazie, jak sie skonczyl to na PB, bylo normalnie. Dzisiaj do pracy tez pojechalem na PB i tez normalnie, po pracy wsiadam i odpalil na 3 garki, zatankowalem gazu i jest ok, a na benzynie pali na 3.

jakis czas temu tez tak sie zrobilo ale samo ustalo.

Filtr paliwa ostatio wymienialem (jakis tydzien temu). Pompa lekko wyje wiec to moze ona wysiada?

Wtryskiwacz

a jak go sprawdzic, wyjecie ktorejkolwiek z fajek od swiec powoduje pogorszenie pracy silnika, wiec jakby kazdy garnek dzialal, jednak ktorys mniej.

podobnie z odlaczeniem wtrysku, ale tylko na dwoch sprawdzilem (srodkowych), bo do pozostalych na szybko nie bylo jak sie dostac.

Silnik ma niecale 100tys przejechane z czego na gazie ok 700km. Mam drugi silnik na czesci i wtryski tez ale jakos nie chce mi sie wymieniac w ciemno.

Jednak jak trzeba bedzie to wymienie tylko jak dojsc ktory to?

Cytat:
2006-07-31 22:12:00, netpro pisze:
a jak go sprawdzic, wyjecie ktorejkolwiek z fajek od swiec powoduje pogorszenie pracy silnika, wiec jakby kazdy garnek dzialal, jednak ktorys mniej. podobnie z odlaczeniem wtrysku, ale tylko na dwoch sprawdzilem (srodkowych), bo do pozostalych na szybko nie bylo jak sie dostac. Silnik ma niecale 100tys przejechane z czego na gazie ok 700km. Mam drugi silnik na czesci i wtryski tez ale jakos nie chce mi sie wymieniac w ciemno. Jednak jak trzeba bedzie to wymienie tylko jak dojsc ktory to?

Możliwe, że wtryskiwacz zapiekł się w pozycji otwartej i leje się z niego paliwo. Musisz sprawdzać poszczególne wtryskiwacze odłączając po kolei ich wtyczki.

Ale najpierw zrób RESET kompa. Czasem potrafi to uczynić cuda...

dzisiaj rano zapalil na 4, a wieczorem po pracy tez zapalil na 4 tyle ze jak przelaczylem pozniej spowrotem na PB to juz bylo jakby 3, przed chwila kasowalem kompa i tez jakby 3. Na weekend pobawie sie z wtryskami.

Ciagle chodzi mi jakos ta pompa paliwa po glowie, bo po przekreceniu kluczyka slychac ja dosyc wyraznie, a do tego nie jest to taki dzwiek stabilny tylko pierwszy moment szybsze obroty i spadaja az do wylaczenia. Nie wiem jak ma byc poprawnie, bo od poczatku tak jest.

PS
Sonda lambda jest walnieta, ale i z tym auto jezdzilo "normalnie"

Pisze tylko zeby powiedziec ze juz jest git, kilka dni temu kupilem produkt do czyszczenia ukl. paliwowego firmy STP, wlalem juz na parkingu przy sklepie, jako ze mialem malo paliwa w baku to wlalem ok 30-40ml. Po przejchaniu ok 5km juz na benie chodzi ok i tak zostalo do dzisiaj, jestem ogolnie zdziwiony dzialaniem tego srodka ::

[ wiadomość edytowana przez: netpro dnia 2006-08-28 09:25:06 ]