| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dziki_barnababa Omega B Puławy | 2006-08-23 18:06:03 Witam wszystkich jestem tu dość nowy i od razu mam 3 pytanka które mnie interesują od początku kiedy mam Omegę B 2.0 16v wersja CD a więć:
1) od czasu do czasu potrafi mi się wyświetlić Motorol Stand (niski poziom oleju) jak olej jest i cały czas go sprawdzam ,od momentu wymiany uszczelki pod deklem stoi na tym samym (środkowym) poziomie a od czasu do czasu wyskakuje ten error natomiast jak wyłączę i włączę zapłon to znika. Stąd moje pytanie co jest nie tak? czyżby coś się z czujnikiem spieprzyło ? 2) w mojej omesi z tyłu za niedziałającą roletą jest tajemnicza kratka przypominająca trochę miejsce na głośniki aczkolwiek ich tam nie ma bo nic nie słychać, nie jest to też miejsce na nawiew ani nic w tym stylu, wydaje mi się że powinny być tam jakieś głośniki ale przecież mam wersję z oryginalnym radiem i ich nie ma. już sam nie wiem,poza tym nadomiar złego nie wiem jak się tam dostać więć może ktoś wie co tam jest ??? i czy da się tam wepchać jakieś głośniki? 3) wiem ... wiem .... kwestia alarmu była już wałkowana na forum ale nie znalazłem nic na mój problem. A więc mam wersję kluczyka z dwoma przyciskami z tym żę jeden zamyka i otwiera a drugi rygluje, mam także tego ludzika. Ludzik po zamknięci drzwi raz się zaświeci i koniec , a jak się zamknie drzwi i ktoś będzie siedział w środku kręcąć się to alarm się nie odpali natomiast jak zamknę drzwi trzymając czujnik i go puszczę to ludzik zacznie świecić ale poza tym nic żadnej syreny ani kierunków które wogóle mi nie migają, więć co jest grane ? może nie mam nic do tego alarmu podłączone? a jak nie to jak to zrobić i gdzie jest sterownik i jakakolwiek instrukcja przepraszam za ilośc tekstu ale starałem się opisać problemy jak najdokładniej z góry dzięki za odpowiedź, kto mi rozwieje wątpliowośći będzie miał browarek odemnie na zlocie
pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: dziki_barnababa dnia 2006-08-23 18:06:47 ] |
dziki_barnababa Omega B Puławy | 2006-08-23 21:02:08 no panowie żadnych pomysłów ???? |
mv6 Renault Warszawa | 2006-08-23 21:21:30 1.dolej oleju pod max jak sie nie zmieni szukaj na forum jest opisane jak i gdzie czujniczek!
2.nie miałem sedana ale było coś na forum poszukaj ! 3.tzw centrala alarmowa znajduje się w nogach kierowcy poszukaj na forum! Reasumując wszystko jest na forum trzeba użyć szukajki
Pozdro ! ! ! |
Maniurka78 DEADSOUL Opel Omega B Chocianów | 2006-08-23 22:58:13 co do tej kratki z tyłu za roleta to nie jest to nic jak tzw. wywietrznik między środkiem auta a komora bagażnika. Każdy sedan to ma tyle że różnie to wykonane |
dziki_barnababa Omega B Puławy | 2006-08-24 00:15:51 No to ja nie wiem bo w końcu bo długim i wnikliwym przeglądnięciu archiwum znalazłem post :
http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=111678&c=72&f=9&start=0&orderby=asc no i tam mówią o głośnikach znaczy sie w przypadku sedana o miejscu na głośniki ale ja totalnie nie wiem jak jakieś audio może się tam zmieścić, no dobra chyba widzę że będę musiał rozkręcić to się dowiem no ale fakt że nie wiem do końcu od której strony zacząć. Co do oleju to mam tak od momenty kiedy ją kupiłem a wtedy miałą zalane maxa i też pojawił się Motorl Stand. Może jest czujnik spieprzony |
zYx LOB SYMPATYK ____Ω____ EU | 2006-08-24 01:18:43 Ta kratka to tylko wentylacja pomiędzy bagażnikiem, a resztą auta. Czytaj to co tu piszą. Żadnych głośników ma tam nie być, ja zresztą sam próbowałem sie za to zabrać, zostaw to. A na reszte pytań: poszukaj ![]() |
dziki_barnababa Omega B Puławy | 2006-08-24 01:34:34 właśnie myślałem czy tam jakichś wysokotonowych nie napchać ale chyba to nie za szczególny pomysł. ale i tak dzięki za odp |
Maniurka78 DEADSOUL Opel Omega B Chocianów | 2006-08-24 08:52:03 W przypadku Omesi z roletą to nic tam z głośnikami nie wykombinujesz w tylnej półce ale jeżeli nie ma rolety to spokojnie można tam wpakować głośniki 16, nawet patrząc od dołu (od strony bagażnika) sa dwie okrągłe blaszki ,coś a'la zaslepki z tym ze po co tam pakować głośniki jak w drzwiach dobrze sobe radzą |
dziki_barnababa Omega B Puławy | 2006-08-24 13:12:55 A nie wie któryś z was panowie czy w wersji z roletą z tyłu są pociągnięte kable do głośników ???
bo właśnie by mi się przydały ale nigdzie nie mogę znależć |
kusy Czarna Bestia B Ostrołęka | 2006-08-24 22:28:07 A znaleźć się tam może i to "w wersji z roletą"
---------------------------------------------- A jak nie wiemy co robić, to róbmy to!!! |
![]() Marcin_71 Opel Omega Olkusz | 2006-08-25 08:44:43
Poziom oleju powinien byc do oznaczenia MAX na bagnecie. W mojej omedze jak spadnie do poziomu pomiedzy MIN i MAX (dokladnie w polowie) na kompie swieci sie komunikat "Ölstand prüffen" czyli sprawdz poziom oleju, wystarczy dolac do MAX i wszystko OK. Jezeli jest przy poziomie MIN wtedy jest komunikat o ktorym piszesz. Co do kratki z tylu pod szyba to forumowicze juz Ci odpisali, ja dodam tylko ze jak ja zatkasz to beda Ci szyby parowaly w srodku bo nie bedzie wymaganego przeplywu powietrza. |
dziki_barnababa Omega B Puławy | 2006-08-26 19:21:51 Marcin_71:
komunikatu : "Ölstand prüffen" nigdy tak szczerze mówiąć nie zobaczyłem na komputerze u siebie nie mam takiego nawet w orygninalnej instrukcji mam natomiast dwa dotyczące oleju "Motoroil Stand" niski poziom oleju i Ol.. cośtam już nie pamiętam w każdym bądź co bądź raze opisujący poważny brak oleju kiedy jest! Sprobuje dolac (znaczy się kiedy odnajdę fundusz) oleju i zobaczy się. Chociaż jest cały czas w połowie na zimnym, chwilę po zgaśnięciu a potrafi wyświetlić komunikat Olmaglich. Może tam gdzie jest czujnik bo tak naprawde to nie wiem gdzie on jest , raczej niejest w misce bo to jakiś tam dynamiczny to nie ma smarowania ?? czy to możliwe ? ale i tak chyba zignoruję te wskazania
Co do tej kratki to faktycznie może służyć do cyrkulacji powietrza bo nie mam pojęcia jak tam może się zmieścić wzmacniacz BOSE jak to gdzieś wyczytałem. za to dzięki Aczkolwiek możeci mi panowie pomóc z alarmem bo chciałbym podpiąć kierunki i syrenę , jak mam to zrobić ? może ktoś wie które kabelki do sterownika ? z góry dzięki |
dziki_barnababa Omega B Puławy | 2006-08-28 16:39:47 Witam
a więc tak zacznę od tego że mam identyczny kluczyk znaczy się pilot jak ten na zdjęciu umieszczonym w poście : http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=149646&c=0&f=9 i jak nacisnę ludzika to nie miga, wyjdę i nacisnę dwa razy pilocinę od centralnego to się zamknie i otworzy bez mignięcie kierunków Natomast ludzik po zamknięciu drzwi raz mignie i tyle nie miga dalej żadnych kierunków nic zero , aczkolwiek jeżeli przytrzymam włącznik tylnych drzwi zamknę i puszcze to ludzik się świeci tak jakby alarm się odpalił ale żadne kierunki czy klakson nie dają oznak życia. To mam w końcu alarm czy nie??? A jak tak to jak zachęcić kierunki do sygnalizowania zamknięcia ?? A jak nie mam alarmu to po jakiego .... jest ludzik ? czy ktoś ma tego ludzika i nie ma alarmu ? |
dziki_barnababa Omega B Puławy | 2006-08-28 22:03:32 poważnie ???
no ja wyczytałem że niestety nie mam alarmu tylko sam imobilajzer Rozebrałem prawy słupek i mam Kierkt Gm 90 4594 59 PA GF 30 co to jest? chyba zwykła centralka |