Jakie glosniki 6X9

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jakie mozecie polecic glosniki 6X9 w tylna polke??:>
w cenie ok 250zl. Myslalem kupic INFINITY, ale jakos nie widzi mi sie kupywac uzywane glosniki...
glosniki beda graly pod wzmacniaczem 200W:]
bedze wdzieczny za wszelkie sugestie

co myslicie np
o tym!!

[ wiadomość edytowana przez: pytlar dnia 2006-08-13 21:57:58 ]

te lanzary sa całkiem fajne, powinny grać ładnie, moja sugestia to jbl gto, miałem je pod wzmakiem i dawały sobie rade, nawet kiedyś przez przypadek ustawiłem odwrotnie filtry, i bas dawał na głośniki, a sopran na tube, i grały tak zajefajnie że zorientowałem się dopiero jak cos na półce zaczeło skakać ale poszukaj po sklepach, teraz jest dużo promocjji i przecen.

Na Allegro możesz wyrwać za około 250zł nowe Infinity i JBL-e. W przypadku JBL-a weź pod uwagę jak Ci się sprawuje wzmacniacz przy obciążeniu 2-ohm - bo nowa seria tych glośników ma taką impedancję
JBL INFINITY

Cytat:
2006-08-14 10:00:01, Shaq27 pisze:
JBL INFINITY

te glosniki sa mniejsze sa jedynie w kategorii 6X9, ale sa 4X6 i 5X7... a ja mam otwory w polce na 6X9:]

Cytat:
2006-08-14 11:00:32, pytlar pisze:
te glosniki sa mniejsze sa jedynie w kategorii 6X9, ale sa 4X6 i 5X7... a ja mam otwory w polce na 6X9:]

Pytlar nie marudź zrobisz se dystanse z mdeefu
A tak poważnie to oba podane przez Shaq`a mi się podobają, te 2 omowe są śliczne, powinny tez fajnie zagrać.

Cytat:
2006-08-14 11:06:54, Raven pisze:
Pytlar nie marudź zrobisz se dystanse z mdeefu A tak poważnie to oba podane przez Shaq`a mi się podobają, te 2 omowe są śliczne, powinny tez fajnie zagrać.

mi sie tez podobaja... ale ja szukam 6X9:] bo narazie tuby nie bede uzywal.... wogole i tak slabo to wspolpracuje polaczenie takich glosnikow w polce i tuba w bagazniku...:/
jak narazie najbardziej jestem przychylny do tych LANZAR'ow podanych przezemnie...

Cytat:
2006-08-14 11:26:16, pytlar pisze:
wogole i tak slabo to wspolpracuje polaczenie takich glosnikow w polce i tuba w bagazniku...:/

Niestety wszelkiego rodzaju tuby i skrzynie zagłuszają skutecznie tylne głośniki. Myślę że te Lanzary nie będą złe, cena przyzwoita, wyglądają solidnie.

Cytat:
2006-08-14 11:26:16, pytlar pisze:
mi sie tez podobaja... ale ja szukam 6X9:] bo narazie tuby nie bede uzywal.... wogole i tak slabo to wspolpracuje polaczenie takich glosnikow w polce i tuba w bagazniku...:/ jak narazie najbardziej jestem przychylny do tych LANZAR'ow podanych przezemnie...

To jeżeli będzie tam tuba to może nie kupuj wcale takich głośników

Cytat:
2006-08-14 18:14:49, Shaq27 pisze:
To jeżeli będzie tam tuba to może nie kupuj wcale takich głośników

jezeli te glosniki beda dobrze graly, to nie bede kupywal tuby:] a jak niezadowalajacy bedzie dzwiek, to bede musial nazbierac na porzadny wzmacniacz i jakas porzadna tube w przyszlosci:] bo narazie nie mam kasy na takowe...

Jeżeli nie potrzebujesz zbyt mocnch głośników to HELIXY są ok.
Ewentualnie wersje 6x9 tych głośników co podałem wczesniej są droższe o około 60zł (według mnie warto dołożyć)

no i dzisiaj dotarly do mnie Lanzarki:] odziwo sa duuuze:] a myslalem, ze te 7X10 to tylko chwyt reklamowy a tu odziwo nie chcialy za cholere wejsc do otworow!! ale na szczescie w komplecie sa przejsciowki wiec wiercic nie musialem:]
na pudelku pieknie napisane 180W RMS i 360MAX a mam podlaczone pod wzmacniaczem 200W max i widac, ze za slaby do nich graja czysciutko i glosno!! basu niestety mniej niz z mojej pseudo tuby... ale to tylko glosniki wsadzone w luzną pólke, wiec nie ma co sie dziwic!!:] jakas tube cisnieniową sobie kiedys kupie jak narazie jestem zadowolony!! polecam te glosniczki!! moze jutro fotki zrobie chyba ze nie chcecie

tak wyglada zamontowany glosnik....

to go napedza...

i mam pytanko.... czy z takich glosnikow nie da sie wyciagnac bassu??!!:/ bo jakos mam wrazenie ze cos nie tak graja...:/ troche tam basu daja... srednie i wysokie tony graja zadziwiajaco bardzo dobrze!! az mi sie bardzo podoba!!:] ale basu jakos malo...:/ a te glosniki nie sa takie male!! mam w domu w kolumnach od mojej mini-wierzy glosniki 16cm bassowe i lepiej jakas czuc ten bas...

dzisiaj nawet zrobilem skrzynie do glosnikow tak zeby nie byly na caly bagaznik, tylko tak jakby w skrzyni:] nawet lepiej zaczely grac tylko sie nie smiac!! na dniach dokoncze czyli porzadnie uszczelnie i jakims materialem obloze

kup lepiej skrzynke a nei knujesz cwane plany hihihi serio lepiej ci to wyjdzie

mam skrzynke... i chce sprzedac glosniczek z niej wogole taka za duzo miejsca zajmuje... i dobra za duzo kosztuje!! do tego jeszcze wzmacniacz...

Pytlar jak najszybciej zdejmij te skrzynki na truskawki!!! Te głośniki są zaprojektowne do grania na półce i bagażnik tworzy skrzynkę!! Jak coś Ci nie pasi w basie to jeden z nich podłącz odwrotnie, zamień plus z minusem-czasem taki zabieg daje efekt Testowane u mnie w Escorcie. One muszą oba szumieć w jednej komorze

ale w tych skrzynkach lepiej graja!! bo szczeliny miedzy polka a siedzeniem sa takie, ze reke tam wsadzisz... a zamiana biegunow na kablach tylko pogorsza sprawe!!

Witam ja osobiscie posiadam głosniki SONY EXPLODE o mocy 220 WATT zamontowane w tylnej półce i nie narzekam jest bardzo czysty dzwiek i mocny bass. Wiadomo ze przy takich głosnikach samochód nie bedzie cały drzał ale jesli chcesz naprawde cos mocnego to polecam SUBWOOFER firmy SONY EXPLODE o wymiarach 25 lub 30 cm i mocy 1500 WATT zamontowany w szkrzyni to jest dopiero czad.

Cytat:
2006-08-26 22:11:02, PABLO23 pisze:
Witam ja osobiscie posiadam głosniki SONY EXPLODE o mocy 220 WATT zamontowane w tylnej półce i nie narzekam jest bardzo czysty dzwiek i mocny bass. Wiadomo ze przy takich głosnikach samochód nie bedzie cały drzał ale jesli chcesz naprawde cos mocnego to polecam SUBWOOFER firmy SONY EXPLODE o wymiarach 25 lub 30 cm i mocy 1500 WATT zamontowany w szkrzyni to jest dopiero czad.

mam juz radio tej firmy idzieki bardzo... slyszalem tez w akcji te sony x-plody 6X9 i jakos nic ciekawego... a wrecz wogole to nie gralo, tylko charczalo!! wiec nie bede juz nic kupywal z tej firmy do samochodu!!:] dzieki bardzo

http://www.cm.umk.pl/index.php?option=displaypage&Itemid=533&op=page

[ wiadomość edytowana przez: pytlar dnia 2006-09-26 16:27:52 ]