MotoNews.pl
10 Czy z mk4 moge zrobic mk3 front ? (159712/45) - PT

Czy z mk4 moge zrobic mk3 front ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
w sumie to co w temacie...czy to zadziala?...czy przypasuje? ...lampy przednie i tylnie (te zebrowane) + maska (bo kierunki sa nieco inne i nie beda pasowac w blotnikach) + inny zderzak i jakas atrapa....czy zda to examin?

pozdro

up

ktos ma jakies z tym doswiadczenia?

yyyy moze nie w temacie....... dlaczegoc chcesz zmienic mk4 na mk3 z przodu

bo wypilem kawe i tak mi sie uwidzialo ;]

...poprostu mi sie podoba...jest bardziej oldschoolowe

[ wiadomość edytowana przez: zniesmaczony dnia 2006-09-20 09:22:28 ]

Nooo, dobry pomysł, gratuluję odwagi. Przeważnie chłopaki przerabiaja samochody o 1 MK w górę Ale fakt jest faktem, że za dużo mk III na ulicy nie uświadzysz, więc szykuje się całkiem niezły Youngtimer

A tak najprościej to przejedź się na szrot i looknij na jakiegoś mkIII, obmierz go i będziesz miał chociaż jakieś "na Bolka oko" rozeznanie czy jest to możliwe, bez większej rzeźby.

Czekam na postępy.

PS kolega Mireko z klubu ma MKIII, więc możesz się z nim skontaktować

cholera....dzis przymierzalem maske z mk3....i jest problem bo wyciecie....ten luk od strony wycieraczek jest mniejszy i zachaczy przy skladaniu....trzebaby troche wyciac....ale to juz rzezbienie :/

no ale jakbym zalozmy ja lekko docial na wymiar?....tzn ten luk zwiekszyl...to potem rant musze zaspawac jakosc i oszlifowac? no bo normalnie na koncu maska jest zagieta...

Moim skromnym zdaniem to bedziesz miał kupe roboty. Przednia ściana jest całkiem inna w mk 4 bo w miejscu zderzaka ma wyciecie na niego a w mk3 jest scianka z litej blachy. W drugą strone jest owiele łatwiej tzn. z mk3 na mk4. przy tym manewrze musiał byś zmienic przednią ściane, ale przy remoncie z powodu rdzy można o tym pomyśleć.

hmm...no tak tez sie obawialem ze to takie proste nie bedzie z tymi zderzakami...i nie wiem czy jest sens sie w to pakowac ;/

a remont robilem w te wakacje...

Myśle że mk4 też ma to coś o czym pisałeś. Lepiej zainwestować w jakiś fajny gadżet. Ale to twoja decyzja.

Cytat:
Wysłany: 2006-09-21 13:53:54 Powiadom o tym poście ^

no ale jakbym zalozmy ja lekko docial na wymiar?....tzn ten luk zwiekszyl...to potem rant musze zaspawac jakosc i oszlifowac? no bo normalnie na koncu maska jest zagieta...

rysujesz ołuwkiem łuk
bierzesz szlifierke i dociNASZ
potem ten rant ładnie szlifierkq wygładzasz
dajesz szpachle i będzie jak fabrycznie wyglądał.
mk3 ma to coś

trzeba ruszyc przedni pas. wtedy zakladasz z mk3 lampy, atrape i maske.