MotoNews.pl
11 BMW E36 1.6i - szarpie na pierwszym biegu:/ (156408/0) - PT

BMW E36 1.6i - szarpie na pierwszym biegu:/

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie wrzucam jedynkę i jak ruszam powoli to jest ok ale... Jak dam gazu i próbuję zerwać to czuję jak lewarek zmiany biegów odsówa się na prawo i auto szarpie. Myślałem że jakiś uchwyt od skrzyni biegów jest uszkodzony ale nie znam się na tym! Co może być przyczyną?

Może sprzęgło się kończy

poduszka pod skrzynia biegow, koszt uzywanej okolo 10 zlotych w serwisie okolo 40. Ida dwie sztuki. http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=CG11&mospid=47451&btnr=23_0118&hg=23&fg=10

dokladnie, poduszki moga byc wybite lub zerwane, jesli nie to tarcza sprzegla sie konczy, ale wtedy by ci raczej caly czas szarpalo...

Byłem u jako takiego mechanika i on twierdzi że to nie usterka mechaniczna tylko albo brakuje mu paliwa (pompka albo jakiś filtr paliwa) albo coś nie tak z elektroniką brak iskry albo sterowanie komputara. Sprawdzę tą poduszkę na wszelki wypadek.

ze co? brakuje mu paliwa jak depniesz na 1szym biegu? jesli dobrze rozumiem to jakas kompletna bzdura... no nie wiem..

Cytat:
jesli dobrze rozumiem to jakas kompletna bzdura... no nie wiem..

To taka śmieszna zależność, że brakuje mu paliwa przy jedynce a na innych biegach już nie Zmień mechanika.
Zwróć uwagę na świece, cewki, filtry, sprzęgło...
Pozdrawiam

No na 99% poduszki pod skrzynią do wymiany. Jak auto wysprzęgla na każdym, kolejnym biegu bez problemów. To sprzęgło jest mniej więcej okej. Sądzę, że nie ma się co zastanaiwać tylko wymienić poduchy - koszt niewielki, a wszystko wskazuje na to, ze własnie to jest problem.

jestem ciekaw czy wymiana poduszek pomogla?